Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

10 jun 2013

Har du en plan for jobsøgningen og karrieren eller skyder du med spredehagl?

Niels Reib - Har du en plan for jobsøgningen og karrieren eller skyder du med spredhagl?Har du en plan for jobsøgningen eller skyder du med spredehagl, i håb om du får skudt papegøjen og det lander dig dit drømme job?

Jeg har brugt de seneste uger på at stykke en artikel serie sammen, som måske vil kunne hjælpe dig til at skabe et bedre overblik, drive og fornemmelse af hvad det virkelig er, du gerne vil have dit næste job skal indeholde og hvor det skal være.

Jobsøgning er meget mere end bare en go ansøgning og et godt CV

Da jeg selv blev ledig havde jeg en idé om at jeg ville ud og prøve krafter med en ny branche og derved få nogle nye udfordringer og kompetencer med mig i kufferten. Jeg søgte de jobs der var ingen for branchen uden nærmere at sætte mig ind i hvad det var jeg reelt godt kunne tænke mig ud over de nye udfordringer.

Selv om det kun er tre år siden, så er der sket vanvittig meget, når det kommer til måden at søg job på som det er i dag.

Det er ikke nok bare at smide en ansøgning og CV afsted, efter den stilling du lige faldt over på Jobindex, Jobnet eller en af de andre jobportaler. At søge job er i dag noget mere omfangsrigt. Du skal på den ene eller anden måde formå at skille dig ud af mængden og positionere dig rigtigt, i forhold til det område du vil arbejde inden for.

Hvordan skaber du en plan for jobsøgningen?

Over det næste stykke tid vil jeg tage dig med på en tur, som forhåbenligt vil kunne give dig en masse inspiration til, hvordan du kan lave en plan for jobsøgningen. Jeg vil sætte fokus på hvordan du får skabt de bedste forudsætninger for at komme videre, ikke bare i din nuværende jobsøgning, men i din karrieren. Det vil selvfølgelig kræve noget arbejde fra din side, men det er jeg nu også ganske sikker på du er indstillet på investere, for at kunne blive mere klar på hvad det egentlig er du gerne vil bruge resten af din karriere på at bidrage med.

For at du skal kunne excellere vil jeg ha du skal være (lidt) egoistisk, (meget) ambitiøs og ikke mindst realistisk i din tilgang.

Artiklerne vil hjælpe dig med at skabe reflektion og finde ind til kernen, i hvad det er du gerne vil fremadrettet. De vil kunne give dig afklaring, og dermed også en mere klar fornemmelse af, hvad det er du brænder for og hvordan du kan indrage passion i dit arbejde, og på den måde bidrage langt bedre og gøre en forskel i det du vælger at lave.

Niels Reib - plan for jobsøgningenArtikel serien ‘Plan for jobsøgningen og karrieren’ vil have følgende overskrifter:

 

Du kan allerede nu begynde at overveje, hvad du gerne vil have opnået i din karriere, når du en dag trækker dig tilbage.

 

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib  – Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og mentor
NielsReib.com

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar