Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

27 maj 2013

Guide til jobsøgning – Tag førertrøjen i din jobsøgning – Intro

Niels Reib - Tag føretrøjen i din jobsøgning - IntroFyreseddelen er landet på bordet, det kan føles som om du har fået et slag i maven og har svært ved at trække vejret, alt imens tankerne flyver rundt inde i hovedet og du står pludselig med en stor uvished om hvad den kommende tid bringer.

Jeg kan selv huske da jeg fik meldingen om at jeg var blevet opsagt. Det gjorde ondt og det var næste som en ud af kroppen oplevelse, den overvældende følelse af ikke at vide hvad der nu skulle ske, alt trak sig sammen og var uoverskueligt.

Tag føretrøjen i din jobsøgning

Målet med denne lille serie af artikler er, at du får inspiration til hvordan du kommer i føretrøjen i din jobsøgning.

For at kunne gøre dette kræver det at du gør fire ting; du acceptere din situation, du tager ansvar for din situation, du handler på din situation og er åben for nye ting.

Jeg vil i de kommende dage gennemgå disse steps jeg mener er vigtige i forhold til bedst muligt, at kunne komme videre når chokket over fyreseddelen først har lagt sig. Mange psykologer mener det at blive fyret, i mange tilfælde, kan sidestilles med en skilmisse. Det er de samme mekanismer der er på spil i hjernen og det tager selvfølgelig tid at komme sig over. Det er derfor vigtigt at man er klædt på til den hverdag, som for mange vil være uvant, via nogle praktiske redskaber og andres erfaringer således du bliver opmærksom på hvad du skal være opmærksom på og hvad du kan gøre for at skabe de bedste rammer der skal få dig i føretrøjen i din jobsøgning.

De steps jeg de kommende dage vil have fokus på er Accept, Ansvar, Handling, Åbenhed og hvilken forskel disse vil gøre for dig i din jobsøgningsprocess. Jeg vil sætte fokus på, og uddybe, hvordan det vil gavne dig at tage disse områder til dig, ved at koble dem op på eksempler og erfarringer jeg selv har fået gennem min tid som jobsøgende.

Den første artikel tager udgangspunkt i hvorfor accept af din situation, vil hjælpe dig på vej til at tage føringen i din jobsøgning. Den kan du læse herpå Ledigidanmark.dk fra imorgen tidlig.

Læs også

Vær proaktiv! Det er jeg kommet langt med

Proaktivitet er nøglen til systemet – For mig

Min energi er min GPS til mit næste job

Hvis jeg havde vidst… En jobsøgningsguide fra Pia

Kunsten at være jobsøgende – En jobsøgningsguide fra Lars

 

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib  – Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og mentor
NielsReib.com

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar