Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

30 maj 2013

Guide til jobsøgning – Tag førertrøjen i din jobsøgning – Handling

Niels Reib - Tag føretrøjen i din jobsøgning - HandlingJeg er gået igang med denne lille artikel serie og beskriver de fire steps, accept, ansvar, handling og åbenhed, som har været en hjælp for mig. Det gør jeg i håb om at du bliver inspireret, griber bolden og løber i mål med den.
Jeg ved fra egen erfaring, at man sommetider kan have en tendens til at føle sig handlingslammet som jobsøgende. Men det skal ikke have lov til at stoppe dig, som det stoppede mig.

Handling er det der skal til, hvis du skal ud og brænde igennem og sætte dine kompentencer i spil.

Nu har jeg de sidste dage rundet accept og ansvar i din situation som jobsøgende, med det formål at få dig i føretrøjen, så du kan optimere dine muligheder og komme tilbage på arbejdsmarkedet. Det er jo det du gerne vil.

Jeg ved fra min egen erfaring, at man sommetider kan have en tendens til at føle sig handlingslammet som jobsøgende. Men det skal ikke have lov til at stoppe dig, som det stoppede mig. Det er derfor jeg er gået igang med denne lille artikel serie og beskriver disse fire steps, accept, ansvar, handling og åbenhed, i håb om du kan blive inspireret, griber bolden og løber i mål med den.

Da jeg lå i hospitalssengen tilbage i sommeren 2010, følte jeg mig i den grad handlingslammet. Arbejdsløs, indlagt, sygemeldt og registreret boligløs… BUM… Tror ikke jeg behøver at sige, at jeg havde lidt svært ved at se så meget positivt i tilværelsen og håb om at dagen imorgen, havde noget godt med sig.

“Don’t wait for your feelings to change to take the action.
Take the action and your feelings will change.”

Barbara Baron

Jeg valgte handling

Det ændrede sig en søndag nat. Jeg husker tydeligt hvordan jeg lå der i sengen og syntes det hele bare var noget *&%€%&#%#& (møg). Ud af nærmest ingenting slog det mig, at jeg rent faktisk havde et valg (accept af situationen) og der var noget jeg kunne gøre (ansvar).

Det var en stor lettelse og nærmest en “åbenbaring” hvilket gav mig det største smil på læberne og jeg er sikker på, at hvis der var kommet en sygeplejerske ind for at tjekke til mig der midt om natten, så var hun blevet blændet af et stort hvidt tandsæt.

Jeg fløj op af sengen og hen til det whiteboard jeg havde hængende, hvorpå jeg havde skrevet liste med ting jeg skulle have styr på, bolig, job, uddannelse, min ufødte søn og lidt andre ting. Over den liste skrev jeg med store bogstaver NY START!

Mindre end 24 timer senere havde jeg fundet et sted at bo, via Facebook, hvor jeg kunne leje mig ind, så jeg ville have et sted at komme ud til, når jeg på et tidspunkt skulle udskrives fra hospitalet.

Det synes jeg beskriver meget godt hvilken energi, og fremdrift, det giver ,når først man finder accept og dernæst tager ansvar og handler.

531363_245555345562850_1715196343_nTag det første skridt

Det behøver ikke nødvendigvis være være det helt store skridt du kan tage til at starte med, men der vil altid være noget du kan gøre for at komme et skridt nærmere det du gerne vil opnå.

Jeg kunne komme med mange eksempler, men vil komme med det som på alle måder viser hvad der er sket, siden jeg den 18. januar sidste år valgte at dele min historie på domænet Ledigidanmark.dk, som jeg havde købt et par måneder forinden.

Egentlig var det meningen at Ledigidanmark.dk skulle havde været en netværksside hvor jobsøgende nemt skulle kunne finde hinanden. Men da jeg ikke havde den fjerneste anelse om hvordan man bygger en hjemmeside og ikke lige havde de kr. 150.000.- der skulle til for at lave en sådan netværksside, ja hvad var der så at gøre?

Jeg kunne have ladet det ligger der og ærgret mig over min idé ikke kunne blive til noget. Men jeg havde en trang til at ville bidrage med min historie og sætte fokus på hverdagen som jobsøgende, i håb om at andre ikke skulle gennemgå nogle af de ting jeg selv havde oplevet på baggrund af ledighed. Så jeg valgte at begive mig i kast med at lave en blog (igen, havde ingen anelse om hvad jeg lavede). Der var et program her på Mac’en som mindede om skriveprogrammet og det var så her jeg lavede den første og meget skrabede version af Ledigidanmark.dk.

At jeg kun 14 måneder senere kunne sidde til møde med landets Beskæftigelsesminister, og at jeg jævnligt bliver kontaktet af medierne for udtalelser omkring situationen for jobsøgende, det havde jeg på ingen måde set komme.

Hvad er dit fokus?
Det du har indflydelse på og kan gøre noget ved nu og her, eller er det alt det du ikke kan gøre noget ved, og som derfor dræner dig?

Det der sker når du flytter fokus til de ting du kan handle på, er at du begynder at få små succeser i hverdagen der er til at bygge videre på. Det giver energi, mod og tro på at det hele kan lykkes.

En nøglefaktor

Alt jeg har gjort er at acceptere min situation, tage ansvar for den og handle på det jeg havde inden for min indflydelse. Jeg har gjort det, og jeg er sikker på du vil kunne udrette noget lignende, hvis også du er åben for de muligheder der vil byde sig, når først du har accepteret, taget ansvar og begynder at handle på det du har indflydelse på.

Åbenhed har været en nøglefaktor for at jeg har kunne gøre de ting jeg har, med Ledigidanmark.dk. At jeg i dag har kastet mig ud i at forsøger mig selv, uden nogen form for sikkerhedsnet, ville aldrig ha kunnet lade sig gøre uden det netværk, jeg gennem min tid som selvstændig jobsøgende har fået skabt mig, fordi jeg har været åben.

Imorgen vil du kunne læse om hvordan jeg har været åben og netværket aktivt. Da jeg i sin tid blev fyret havde jeg bare syv kontakter på LinkedIn, så jeg startede fra scratch, som så mange andre gør, når først man indser, man ikke har været så pokkers god til at netværke, da man var i arbejde.

Hvad skal være dit første skridt?
Hvad kan du gøre i dag, for at komme tættere på dit næste job?

Del det med os andre, og lad det inspirere den næste til at tage det første skridt.
Jeg håber du får en forrygende dag og at du får taget det første skridt.

Men inden du gør det, så kan det være en af de følgende artikler også kunne inspirere dig.

Guide til jobsøgning – Tag føretrøjen i din jobsøgning – Accept

Guide til jobsøgning – Tag føretrøjen i din jobsøgning – Ansvar

Guide til jobsøgning – Uopfordrede ansøgninger

Guide til jobsøgning – Derfor blev jeg blogger

Guide til Jobsøgning – Dit mindset som jobsøgende

 

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib  – Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og mentor
NielsReib.com

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar