Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

2 apr 2013

Guide til jobsøgning – 6 ugers selvvagt uddannelse

Pia Henningsen - jobsøgningsguide om 6 ugers selvvagt uddannelse

Pia Henningsen

Det er langtfra alle jobsøgende der benytter sig af den glimrende mulighed de har, for at tage en 6 ugers selvvagt uddannelse når de modtager dagpenge. Derfor har Pia her skrevet om hvad hendes oplevelse med en 6 ugers selvvagt uddannelse har givet hende, i håb om at du som jobsøgende kan blive inspireret til, i det mindste, at overveje nogle af de mange gode tilbud der er for efteruddannelse.

Uddannelse er aldrig splid af din tid.

Invester i dig selv og tag en 6 ugers selvvagt uddannelse

Tra la la la la – dum dum dum dum di dum dum di dum dum……*jubler lalleglad omkring*

Og nej! Jeg har ikke tabt småkagedåsen. Ej heller har jeg overgivet mig til det totale vanvid i min søgen efter job – faktisk er jeg egentlig ganske normal – for det normale har jo heldigvis vide grænser – og jeg er mere end godt tilfreds med mig selv og min tilværelse.

Hvorfor? Jo – ganske enkelt, fordi jeg har gjort noget godt for mig selv! Jeg har været så heldig, at jeg har overvundet den passivitet, jeg synes jeg ved at lulle mig selv ind i – og har taget 6-ugers selvvalgt uddannelse.

Min uddannelse hedder ’Sundhedsambassadør’. Lige min boldgade, for det passede rigtig godt til min anden (fritids)uddannelse som Kostvejleder og Slankekonsulent – og jeg faldt for uddannelsen, fordi jeg efter endt uddannelse ville være i stand til at være den, der tager det første skridt, hvis et firma/fritidsinstitution eller lign. beslutter at indføre nye sundhedstiltag. Endnu mere genialt er det, at jeg fandt ud af, at det i virkeligheden var en masse HR-instrumenter, der skulle læres – bl.a. team-opbygning, team-strategier, kohæsion, projektledelse – ja, i det hele taget en rigtig god overbygning på den HR-Administration, jeg tidligere har taget.

Let’s face it!

Men hold nu alligevel op for en udfordring: Let’s face it! Det er i bund og grund rigtig mange år siden, jeg har gået i skole – sådan for alvor – og mange ting har ændret sig. For ikke nok med, at vi skulle læse en masse tekster og tolke en masse strategier og teorier, ja, så skulle vi også skrive en afsluttende opgave – der så skulle bedømmes og danne grundlag for, om vi bestod uddannelsen eller ej! Meget vel med det – men den måde jeg i sin tid – sådan lige i mellemkrigsårene eller deromkring *LOL* – skrev opgaver på, var åbenbart total antikveret. Nu stod vores lærer så og talte om ’Indledning’ (velkendt ord), ’Problemformulering’ (HVAD!!!!!????), ’Emperi’ (HVAD HVAD!!!!!!???), ’Diskussion’ (OK! Det er da velkendt!) og ’Analyse’ (Get a grip! Hvad er forskellen fra ’Diskussion’?). Det var altså lige før jeg fik grå hår!

Og grædefærdig var nok nærmest den følelse jeg havde, da jeg havde overstået de to første undervisningsworkshops. MEN: Vi mennesker er jo forunderlige – og vores hjerner og vores indlæringsevner begynder minsandten så småt at samarbejde, når vi får forståelse for, hvad der foregår omkring os – når vi forstår sammenhænge samt får indblik i, hvordan teorier, strategier og teser kan anvendes i praksis.

Så: Efter et par vellykkede ugeopgaver baseret på det emne, jeg havde besluttet mig for at skrive om, fik jeg ret hurtig hul på opgaven – og endte med at være så godt som færdig inden vi rent faktisk havde sidste workshop. Som et lille kuriosum skal det dog lige nævnes, at jeg benyttede mig af ’de forhåndenværende søms princip’: Jeg fik min ældste niece – der er den i familien, der senest har arbejdet med opgaver og projekter – til at læse og vurdere min opgave. Det var en stor hjælp – og gav mig de sidste ideer til finpudsning, hvorfor opgaven selvfølgelig først blev afleveret den sidste dag.

Og sikke en dejlig følelse det var – at kunne sende den opgave. At kunne klappe mig selv på skulderen og sige: YES! Det LYKKEDES!

Hvad vil jeg sige med denne fortælling:

Jamen, i virkeligheden vil jeg kun sige én ting:

PRØV DET!

Undskyldningerne kan være mange

Det kan godt være du har sagt til dig selv – eller overbevist dig selv om – at det ikke er noget for dig. At du ikke har overskud til at gå i skole, at du er blevet for gammel til at gå i skole, at du ikke har den rette baggrund for at tage dette eller hine kursus – ja, undskyldningerne kan være mange – og tro mig: Jeg er dybest set også kommet over skolealderen – fortrød faktisk lidt at jeg havde tilmeldt mig kurset – fordi jeg ikke rigtig gad sidde på skolebænken (lad det nu bare være en hemmelighed mellem os) – men kors! hvor er jeg glad for jeg gjorde det.

Jeg har tænkt over, hvad det er, der gør, at oplevelsen blev så positiv – og forhåbentlig kan det være medvirkende til at DU tager beslutningen om at udnytte den helt geniale mulighed det er, at få 6 ugers selvvagt uddannelse :

Fordele ved kurser

1. Uddannelse er aldrig spild

2. Du får nye in-put, nye vinkler og nye muligheder for sparring –

3. Du får ny viden om et emne, der interesserer dig
(HUSK: Det hedder 6-ugers SELVVALGT uddannelse af en årsag: DU KAN SELV VÆLGE! Så vælg med maven og ikke udelukkende med fornuften. Din A-kasse og dit Jobcenter kan ikke tvinge dig til en bestemt uddannelse og/eller retning. Så længe uddannelsesstedet er godkendt, kan du frit vælge uddannelse)

4. Du lærer nye mennesker at kende – og derved mulighed for at udbygge dit netværk

5. Du kan få nye veje til dit næste drømmejob

6. Du lærer nye sider af dig selv at kende, ved at udfordre dig selv

Så hvad venter du på? KOM I GANG! Brug et par dage på at Google 6-ugers selvvalgt uddannelse – find nogle emner, der interesserer dig – og tal med dit Jobcenter og din A-kasse. Det ER det hele værd – at investere i dig selv!

Og mig: Nårh ja! Jeg bestod – og kan nu kalde mig Sundhedsambassadør – selvom det er lige meget. For mig er det faktum at jeg har lært nogle fantastiske HR-strategier og at jeg har udviklet mig på et nyt felt væsentligt mere værdifuldt for mig.

Du kan finde flere artikler her på Ledigidanmark.dk ved menuen jobsøgningsguide under Inspiration.

Har du kommentarer til artiklen så skriv den her på siden så den næste læser også får glæde af den.

Læs eventuelt også

Guide til jobsøgning – Networking og netværksgrupper

Guide til jobsøgning – LinkedIn

Kunsten at være jobsøgende – En jobsøgningsguide fra Lars

Guide til jobsøgning – Networking, hvad nytter det?

Guide til jobsøgning – Ugeplanlægning til jobsøgning

Skrevet af

Pia Henningsen

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

2 Kommentarer

 1. Jeg kan kun give Pia ret – man er aldrig for gammel til uddannelse:-) Man kan have for travlt, mangle penge og mange andre gode undskyldninger. Men når man som jobsøger får mulighed for at ændre kurs eller supplere sin viden ganske gratis og oven i købet på et tidspunkt, hvor man har lidt mere tid end ellers, hvorfor så ikke tage imod det tilbud.
  Da jeg var jobsøgende, tog jeg en 6 ugers selvvalgt uddannelse som Projektleder – det gav mig værktøjer til at lave projektet “Powerjobsøgerne”. Uden min uddannelse var det aldrig blevet sådan et vel gennemtænkt projekt.
  Nu er jeg Iværksætter med Powerfit – og har igen taget en uddannelse “Salgspsykologi og personlig branding” dog ikke som 6 ugers selvvalgt, da jeg ikke er jobsøgende – men med SVU støtte. Igen har jeg fået en masse ud af det.
  Det jeg syntes, jeg manglede som jobsøger, det var fællesskab, spændende opgaver og succesoplevelser – det fik jeg under uddannelsen, og det gav mig en masse energi. Jeg fik samtidig en ekstra gruppe til mit netværk, vi har ofte sparret med hinanden.

  I dag er jeg så grebet af at få jobsøgende til at forstå og mærke vigtigheden i at holde sig i gang fysisk og fagligt i ledighedsperioden. Derfor tilbyder jeg udendørs træning til jobsøgere, og er blevet ambassadør for Brand Universe, som tilbyder den sidst nævnte uddannelse for jobsøgere som ønsker at skabe sit eget job – den er godkendt som 6 ugers selvvalgt.

  Jeg er en af talerne til Fest For Fyrede, og er også med som udstiller på Iværksættermessen i Køge i weekenden. Måske ses vi:-)

  Held og lykke med udviklingen og jobsøgningen!

 2. Tak for en super artikel som jeg håber inspirer mange jobsøgende til at tage en uddannelse som giver mening for dem og ikke mindst deres fremtidige arbejdsgiver.

  Vi her hos Connection Management oplever at ved at tage en 6 ugers selvvalgt uddannelse indenfor salg og ledelse får så meget fornyet energi og de fornødne redskaber at deltagerne hurtigt kommer ud i det rigtige job igen!

  Denne mulighed for uddannelse skal du som ledig ikke gå glip af, det er simpelthen tidsspilde at lade være. Det bedste er at hvis du kommer i job eller ikke lyster uddannelsen alligevel kan du altid afmelde dig holdet og du vil ikke selv bekoste noget!

  Min varmeste anbefaling til en 6 ugers selvvalgt uddannelse, DO IT….

Skriv en kommentar