Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

15 okt 2014

Gå efter det DU vil opnå – og hold dig ikke tilbage!

Gå efter det DU vil opnå
… og hold dig ikke tilbage!

Niels Reib - Gå efter det DU vil opnå - og hold dig ikke tilbage!Jeg sidder her, og har for et par dage siden udgivet en artikel baseret på et interview, jeg lavede med Simon Sinek i foråret. Simon er englænder og bor i New York og en af mine helt store inspirationskilder.

Simon Sinek har en af de mest sete TED Talks. Hand oplæg ‘How Great Leaders Inspire’ har rundet 19 millioner visninger og det var netop den, der gjorde, at jeg senere også købte og læste Simons bog ‘Start With WHY’.

Jeg må sige responsen har været fantastisk og mange har skrevet og spurgt hvordan jeg overhovedet fik interviewet. Derfor vil jeg vil gerne dele baggrundshistorien for interviewet med dig. Fordi den er et glimerende eksempel på at du og jeg, kan meget mere end vi går og bilder os selv ind! Hvis bare vi holder fokus på de ting, vi KAN gøre noget ved.

Fra idé til realitet

I november sidste år (2013) fik jeg en idé til en artikel, som jeg ville udgive i forbindelse med Ledigidanmark.dks 2-års fødselsdag. Tanken var, at artiklen skulle være min fødselsgave til dig som læser og den skulle sammesættes med forskellige tips til jobsøgning fra række forskellige personer.

Jeg brugte nogle dage på at brainstorme hvilke inspirationskilder, jeg synes kunne være spændende at bringe i artiklen. Efter en lille uge var listen på omkring 25 personer, bestående af både folk i mit netværk, men også navne som jeg aldrig havde haft kontakt til.

Nogle af navnene på listen var Martin Thorborg (Danmarks iværksætter guru nummer 1), Soulaima Gourani (Virksomheds- og karriererådgiver), Sofia Manning (Livsstils- og business coach), Arne Nielsson (foredragsholder, coach og 10 x verdensmester og OL guldvinder i kano) bare for at nævne nogle stykker.

Læs fødselsdagsartiklenJeg tog kontakt til alle på min liste, fortalte om Ledigidanmark.dk, lidt om hvorfor jeg havde lanceret siden små to år forinden og formålet med selve artiklen. De nævnte takkede alle ja og bidrog til artiklen med hver deres tip. Selvfølgelig var der også nogle jeg ikke hørte fra og andre der sagde nej, som blandt andre den nu forhenværende Beskæftigelsesminister…

En der også stod på listen, var Simon Sinek. Jeg vidste det ville være et looooooong shot, men jeg tænkte jeg lige så godt kunne sigte højt og det var jo ikke fordi jeg havde noget at tabe. Sagde han nej, så havde jeg da i det mindste forsøgt og givet det et shot.

Så i starten af december skrev jeg til Simons organisation, og spurgte om Simon ville skrive et lille bidrag til min fødselsdagsartikel. Efter et par dage fik jeg svar tilbage fra en af Simons gatekeepers (du kender dem, det er en af dem, man skal igennem for at komme til chefen). Efter et par mailudvekslinger med gatekeeperen Stephen, fik jeg en formular der skulle udfyldes, for så at skulle vurderes af en anden af Simons gatekeepers.

Hello Niels!

Efter et par uger kunne jeg efterhånden godt regne ud, det ville blive svært at få et bidrag til artiklen fra Simon. Men på den anden side, ville jeg bare være glad hvis jeg fik noget fra ham, når det så passede ham.

Der gik nogle uger og dagen efter jeg havde udgivet min fødselsdagsartikel fik jeg en fra Monique (med titlen Chief of Simon i mailsignaturen), som skrev:

Hello Niels! I received your interview inquiry and would love to set this up!

WHAT!!! Skulle det, jeg troede ville være det vildeste looooooooooooooooooong shot, virkelig lykkedes?

Monique skrev, at et interview ville være bedst, fordi Simon lige havde udgivet sin nye bog ‘Why Leaders Eat Last‘ og var i gang med en større bog turne i USA. Monique foreslog en dato og tidspunkt for interviewet som enten kunne blive via telefon eller Skype. Det kunne jeg vælge!!!

Jeg husker aftenen TYDELIGT! Jeg sad her alene i stuen og var helt oppe og ringe! Kunne slet ikke fatte (og det kan jeg faktisk heller ikke den dag i dag), at jeg havde fået, ikke bare et indlæg, MEN et Skype interview med Simon!!! Så PYT med det lå nogle måneder ude i fremtiden…

Det var vist meget godt at jeg, den dag jeg skulle interviewe Simon, havde et foredrag der skulle laves på Fyn. For så var jeg nød til at tænke på noget andet. Togturen hjem og timen op til vores Skype interview var nervepirrende. Jeg var nervøs og tjekkede mine spørgsmål igen og igen. Og så, nogle minutter efter det aftalte tidspunkt, kom Simon på Skype og vi kunne starte interviewet.

Jeg har aldrig før været startstruck, men, jeg tror, jeg nu har en lille fornemmelse for, hvordan teenagepigerne har det med One Direction eller hvad det nu lige er, der er hot lige nu? For pokker hvor var jeg nervøs, med hjertebanken og svedige hænder…

Nå… Men inden der går for meget Simon Sinek og teenagetøs i den her, så er min opfordring til dig:

Interviewet med Simon

Gå efter det DU vil opnå – og hold dig ikke tilbage!

Jeg havde ærligtalt aldrig regnet med, at artiklen ‘Tip til jobsøgning – 19 eksperter giver deres tip til jobsøgning‘ ville få så mange forskellige bidrag. At der var 18 (den 19. var i al beskedenhed mig selv), som kom med deres bidrag til artiklen blew me away! Jeg kan tydeligt huske tallet 13. Det var af en eller anden mærkelig årsag, det jeg havde i hovedet, og hvis jeg fik så mange med, så ville jeg være super godt tilfreds!

Du brænder 100% af de chancer, du ikke tager!
– Wayne Gretzky, Legendarisk ishockeyspiller

Udslaget der gjorde, at jeg fik alle de forskellige til at bidrage, var, og er, meget enkelt. Jeg spurgte dem, og var ydmyg omkring det. Derfor er min opfordring til dig, og jeg siger det igen og igen, gå nu for pokker efter det DU gerne vil opnå, hold dig ikke tilbage og vær ikke bange for at spørge. Du har INTET at miste!!!

Der er flere, som gennem de sidste par år, har spurgt om ikke jeg snart skulle lave noget andet. De har helt sikkert gjort det af et godt hjerte, fordi de har kunne se, det ikke altid har været lige sjovt eller nemt at starte egen virksomhed uden penge. Men jeg tror det er fordi, de ikke helt kan forstå mit WHY, som Simon jo taler om. For mig giver det mening at skabe fokus på jobsøgendes trivsel og velvære i hverdagen, fordi jeg ikke ønsker andre skal gennemgå det jeg selv gjorde som jobsøgende. Jeg ved om nogen, hvor benhård den hverdag kan være, hvis ikke man søger for at skabe de rigtige rammer, så man kan præstere optimalt i den situation. Derfor er mit WHY, at inspirere og hjælpe dig godt videre som jobsøgende.

Mit håb med den her lille baggrundshistorie er, at jeg har inspireret dig til ikke dig holde dig tilbage, men til at gå efter det DU gerne vil opnå.

Du har kun et liv (det tror jeg i hvertfald på), og det er du godt igang med at leve. Så hvorfor ikke gå efter de ting, du gerne vil ha’ og opnå livet og samtidig forsøge, at gøre en forskel for andre.

Som Kid President siger:
You got air coming through your nose, your heart’s beating… That means it’s time to do something!

Pep-talk fra Kid President

Simon Sinek TED Talk

 

Niels ReibSkrevet af
Niels Reib – Foredragsholder og konsulent
Ejer af Ledigidanmark.dk
NielsReib.dk

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar