Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

1 jan 2013

Første januar 2013 – Et nyt år og et nyt Ledigidanmark.dk

Niels ReibDet er med glæde jeg byder 2013 velkommen og dermed også dig til det nye Ledigidanmark.dk. 2013 bliver på mange måder et spændende år.

For mit vekommende skulle jeg gerne have mig et job inden april, da jeg til den tid falder ud af dagpengesystemet. Nu har jeg efterhånden fået afslag på alt fra sælgerjobs til lagerarbejde, så må jo bare sande at det ikke var de jobs jeg skulle have. Jeg er nu på trods af det fortrøstningsfuld og sikker på at det nok skal kunne lade sig gøre at jobbet og jeg finder hinanden inden så længe.

Et nyt år og et nyt Ledigidanmark.dk

2013 bliver også spændende med de ting jeg har i tankerne for Ledigidanmark.dk, hvilket jeg allerede har løftet sløret lidt for i det forrige nyhedsbrev jeg sendte ud. Så hvis du modtager nyhedsbrevet vil du også vide at der venter nogle nye bidragsydere i kullisen, der kommer til at bidrage med emner på Ledigidanmark.dk som siden i dag ikke dækker. På den måde skulle Ledigidanmark.dk gerne kunne bringe endnu mere inspiration og flere redskaber til dig og din hverdag som jobsøgende i 2013.

Jeg ser nogle ret interessante tendenser som jeg tror på vil blive mere udbredt i 2013. Nu sagde Mette Frederiksen forleden i et interview i Børsen at hun er klar til at gøre op med jobindsatsen.

Det danske beskæftigelsessystem er slet ikke gearet til det, der burde være dets fremmeste opgave: at levere kvalificeret arbejdskraft til det private arbejdsmarked. Den hårde kritik kommer fra systemets øverste politiske ansvarlige, beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

Det synes jeg lyder rigtig interessant da der helt sikkert er behov for at beskæftigelsessystemet kigger sig selv efter i sømmene og begynder at blive mere effektive og serviceorienterede. Jeg har her til formiddag skrevet en mail til Mette Frederiksens ministersekretær og opfordret Mette til at kigge lidt vestpå til Ikast-Brande Kommune hvor de gør tingene på deres egen ud af boksen måde og er, efter min mening, et af landets absolut mest nytænkende jobcentre.

Noget andet jeg ser rigtig meget frem til er at jeg her på Ledigidanmark.dks 08.15 Godmorgen på næste onsdag den 9. januar  har lavet en aftale med Jobcenter Frederiksberg som ønsker inspiration og din hjælp til at gøre dem til et bedre jobcenter og dermed bedre kunne servicere Frederiksbergs jobsøgende borgere. Noget jeg håber andre jobcentre vil følge op på, så vi på den måde kan skabe bedre fællesforståelse jobcentre og borgere imellem.

Så har du lyst til at bidrage med konstruktive tanker og idéer så tilmeld dig 08.15 Godmorgen med Jobcenter Frederiksberg som vil foregå på Ledigidanmark.dks Google+ side. Update: 08.15 er blevet til 09.15 Godmorgen og alle kan i dag være med. Læs hvordan her

Et andet nyt tiltag, jeg i den forbindelse vil nævne, er det jeg har valgt at kalde ‘Brobyggerne’.

Det er et tiltag der forhåbenligt vil kunne være med til at skabe bedrer synergi mellem beskæftigelsessystemet, os jobsøgere og virksomhederne, ved at skabe et forum for idéer og visioner for hvordan fremtidens beskæftigelsessystem kan optimeres på alle fronter. Jeg ved det ikke bliver nemt, men jeg er af der overbevisning at man via en konstruktiv dialog vil kunne skabe noget på sigt.

Jeg har allerede nu engageret et par bidragydere som vil kunne komme med deres mange tanker og visioner og håber du som læser også vil deltage med dine idéer og tanker så vi kan hjælpe hinanden med at skabe bedre samarbejde mellem partner i beskæftigelsesindsatsen. Du vil kunne læse mere om Brobyggerne her på Ledigidanmark.dk inden længe.

Der vil via Brobygger forummet  jeg har lavet på Google+, blive afholdt sparringer og møder på Google hangout på samme måde som 08.15 Godmorgen. Så udover de artikler der vil komme her på Ledigidanmark.dk, vil du også kunne deltage aktivt på forummet på Google+ og jeg har et mål om at kunne lave et hangout med Mette Frederiksen i løbet af året. There I said it out loud, men tror på at der med en konstruktiv tilgang vil kunne være en mulighed for at det kan lade sig gøre.

Jeg håber du som læser vil deltage og bidrage til at vi sammen kan gøre en forskel. Om det er ved at deltage i Brobyggerne eller om det er at dele dine jobsøgningsredskaber med de andre læsere ved at uploade dem på jobsøgningsredskabssiden, så gør noget konstruktivt og fremadrettet.

2013 bliver spændende og jeg glæder mig til at se hvad der byder sig af nye muligheder og oplevelser.

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib  – Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og konsulent
Reib Consulting

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar