Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

3 jun 2013

Først godkendt til kursus, så afvist efter start på kurset!

gaestebloggerOg nu vil A-kassen have at Klaus selv skal betale for sit kursus.

I mine bestræbelser på at skifte spor, og dermed øge mine chancer for at blive jobramt, har jeg forsøgt at opkvalificere mig. Det har været en lang og hård kamp, der desværre ikke er slut endnu.

Kære ledig i danmark pas på!!!

I korte træk handler det om at jeg er uddannet lærer, og har bevæget mig indenfor skoleverdenen i mange år, men eftersom kvaliteten bare blev være og være, og der kun blev tænkt på kortsigtede læsninger havde jeg sværere og sværere ved at se mig selv i øjnene. Heldigvis blev jeg fyret, det har ikke været sjovt økonomisk, men til gengæld er jeg et helt menneske nu. Det vil sige jeg kan være en ordentlig far, en ordenlig mand og ikke mindst tro mod mig selv.

Jeg er organiseret i Danmarks lærerforenings A-kasse, og har derfor fremlagt for dem at jeg gerne vil skifte spor – da der ikke er nogen femtid indenfor skoleverdenen, med mindre man er til discount – og det er jeg ikke. Såldes opløftet mente min rådgiver i A-kassen det bestemt var en god ide, at arbejde i den retning det ville de da gerne godkende, også selvom mit 6 ugers kursus var brugt. Som det ordentlige menneske jeg jo er, søgte jeg først om godkendelse og fik denne, til at starte på Den strategiske HR-funktion på IBC. Et rigtig spændende forløb – der resulterede i et 12-tal, rigtig fedt. Så jeg fik blod på tanden, og fortsatte med merkonomfaget HR funktionen i er organisatorisk perspektiv – hvilket også resulterede i et 12-tal juhuu.

Men så stoppede glæden brat, jeg blev kontaktet af IBC, der fortalte mig at Danamrks lærerforenings A-kasse nægtede at betale kursus afgiften. Der kunne jeg da ikke forstå, for de har jo godkendt kurset. Dermed burde jeg mene at de også skulle betale kursusafgiften, men nej. Resultatet er nu at såfremt jeg vil klage over deres afgørelse om ikke at betale skal jeg klage, gennem A-kassen (der er da helt forrykt i et retssamfund), til arbejdsmarkedsstyrelsen.

Hvis det falder ud som jeg frygter, så står jeg med en regning på 23800 kr…og hvordan skal jeg så skaffe de penge?

Min strategi er nu, at pænt søge de 3-4 stillinger om ugen jeg skal, pænt møde op til de samtaler jeg bliver indkaldt til. Så må vi jo se hvad der sker, om 15 måneder ryger jeg så ud af dagpengesystemet, så kan det da være at jeg kan få bevilget den efteruddannelse der skal til, for at jeg kan komme videre.

Men det strider i bund og grund med min retsbevidsthed – at jeg blot skal have tiden til at gå, før jeg kan få hjælp, det må da være i alles interesse at få mig videre, både A-kassens så de ikke skal udbetale dagpenge, samfundets som sådan så jeg også kan bidrage med mine unikke kompencer og ikke mindst min egen – idet jeg utrolig gerne vil skabe, bidrage og yde til det samdund og land jeg holder så meget af.

Læs også

Fra vildledelse til personlig ledelse

Guide til jobsøgning – 6 ugers kursus

Er du nysgerrig på muligheder som jobsøgende?

Udvikling, mod og vedholdenhed skaber succes! Et tilbageblik på 2012

Vis styrken – dine omgivelser vil se måbende til!

Skrevet af

Klaus

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

4 Kommentarer

 1. Søren

  Hvordan i himlens navn har du overhovedet for godkendt kursus på 23800 kroner. I min Kommune kan du ikke engang få godkendt 1 uges kursus til 3000 kroner. Det er for dyrt er beskeden.

  Men jeg vil dog sige at hvis du har været smart nok, til at have alt på skrift, det vil sige hvor de skriftligt har fremsendt e-mail, eller dokumentation via brev, at du måtte starte på dette, så har du din ryg fri.

  Så er det dem, som skal bevise, at det skriftlige materiale ikke kommer fra dem af.

  Det er faktisk det første alle ledige skal lærer, få alt dokumenteret, og helst i flere omgange, for en sikkerhedsskyld.
  Uanset om det er jobcenter, a-kasser, eller anden aktører, skoler, kursussteder.

 2. Elena Jørgensen

  Søren, ifølge reglerne må kursus koste noget omkring kr. 3.900,-/uge, så det passer fint med kr. 23.800,-. Men det er også rigtigt, at mange Jobcentre/kommuner kæmper med næb og kløer for at betale så lidt som muligt.

  Hej Klaus,
  For det første tillykke med alle de 12-taller! Godt gået!
  Men når det er sagt forstår jeg ikke helt din beklagelse over, at A-kassen nægter at betale. I hvert fald ud fra din fortælling.
  Vi har ret kun til ET kursusforløb på 6 uger. Og det er det, du fik (HR strategiske funktion), og som jeg forstår, er det et 6 ugers kursus. Du skriver, at A-kassen har godkendt kun ET kursusforløb. At du valgte at fortsætte videre er dit eget ønske, ergo selvbetaling!
  Fik du bevilliget flere forløb? Helt ekstraordinært.
  Var det første kursus af kortere varighed, fx 3 uger, og det næste også fx på 3 uger er det meget vigtigt at lave en aftale med A-kassen og Jobcenter, at du samler 2 forløb under et. Det har jeg prøvet, men fik afslag.
  Jeg forstår godt dine frustrationer, men måske har du nogle mails/handlingsplanen (fx i Jobcenter) liggende, hvor der står, at der er bevilliget flere kurser?

 3. Klaus

  Hej
  Essensen i dette uheldige forløb er at jeg har fået godkendt uddannelserne.
  Desuden er overskriften misvisen idet der ikke er tale om 6 ugers selvvalgt.
  Men dårlig vedledning er jeg bestemt et offer for, og helt grundlæggende forstår jeg ikke hvorfor det ikke er i samfundets, A-kassens og kommunens interesse at opkvalificere mig.

 4. Hartmann

  Jeg vil give Elena ret.
  Enten har du ikke lyttet godt nok efter i time (hvilket er et must – selv for en lærer!), eller du har misforstået hele systemet.
  Jeg er selv i gang med 6 ugers selvvalgt, og alle papirer skal gennem både a-kasse og jobcenter før det er godkendt. Jeg kunne ikke drømme om bare at møde op uden et “godkendt” stempel fra disse to instanser.

  Du HAR i forvejen en kvalificerende uddannelse.
  Alene det kunne sætte begrænsninger for hvad du har ret til af efteruddannelse – mener jeg!

  Du siger “da der ikke er nogen fremtid indenfor skoleverdenen, med mindre man er til discount – og det er jeg ikke.” Hvad vil du gøre hvis de anviser dig et job i den discount-verden du har forladt?

Skriv en kommentar