Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

Niels Reib
22 apr 2014

Møde i Jobcentret – Forbered dig og bring noget til bordet

Niels ReibDu sidder der og er lige blevet indkaldt til møde i jobcentret. Det kan være det er dit første møde og derfor er du lidt usikker på hvordan du skal forberede dig. Det kan også være du har været til møde i jobcentret før og bare gerne vil have lidt input til hvordan du kan forberede dig.

Baseret på mine egne erfaringer vil jeg forsøge at
give dig et par input til, hvordan du kan få det bedste
ud af dit møde i jobcentret.

Møde i Jobcentret – Forbered dig

Lad mig starte med at slå en ting fast. Det er ikke jobcentrets opgave at finde job til dig, deres opgave er at støtte dig i din jagt. Så hvis du tager til møde i jobcentret og regner med at de vil skaffe dig et nyt job, så bliver du slemt skuffet.

Når du bliver indkaldt til møde i jobcentret er det vigtigt du forbereder dig og bringer noget med til bordet. På den måde giver du jobkonsulenten noget at arbejde med og bedre mulighed for at hjælpe dig.

Jeg husker selv mit første møde med Dorthe (min jobkonsulent) ganske klart. Jeg havde lige raskmeldt mig selv efter 10 måneders sygemelding og tog til mødet med en agenda. Dorthe skulle vide hvad jeg gerne ville og hvorfor. Inden mødet med Dorthe havde jeg talt med Claus, en konsulent fra A-kassen, som havde fået samme agenda fremlagt og han havde foreslået mig at tage et kursus, som jobcentret skulle godkende til mig.

Mit møde med Dorthe endte med at jeg fik tilkendt det kursus, jeg havde spurgt på og da hun så i min “journal” at jeg skulle i aktivering inden for de kommende fire uger, greb hun straks telefonen og begyndte at ringe rundt til nogle forskellige udbydere af aktiveringskurser. Det endte med jeg kom på et 14 dages coaching kursus og 14 dages mere eller mindre brugbart aktiveringskursus. Coaching kurset var i tråd med det jeg gerne ville og jeg valgte at tage de ting med fra det andet kursus der var mest brugbare og gik ind til det med et åbent sind.

Mine tips til et godt møde i jobcentret

Skal jeg komme med tips til hvordan du bedst kan forberede dig til dit møde i jobcentret så:

 • Undersøg dine muligheder for eventuelle kurser og workshops.
  Niels Reib – Ydelser og Mentorforløb
  www.kurserforledige.com
  www.kurserforledige.dk
  www.ug.dk
 • Lav din egen plan og målsætning for din jobsøgning.
  Hvem i dit netværk kan være behjælpelige?
  Hvilke brancher og type jobs går du efter?
  Kurser/workshops du godt kunne tænke dig.
 • Gør dig overvejelser om hvad du vil og hvorfor.
  Her kunne din personlige tagline være god og stærk at fremlægge.
 • Kom med skudsikre begrundelser for hvorfor det du fremlægger, vil kunne hjælpe dig videre.
  Hvis du er ude i et karriereskifte, så begrund hvorfor du mener det er det rigtige for dig.
 • Hvad du har behov for, at jobkonsulenten hjælper dig med?
 • Tag til mødet med åbent sind og smil på læben.
  Dit kropssprog og tilgang til mødet er super vigtigt i forhold hvilket udfald du ønsker for mødet.

Hvilke tips og input har du til mødet i jobcentret?

Føler du at du har haft et godt møde, så fortæl det til jobkonsulenten og sig at du rigtig gerne vil have din næste samtale med vedkommende også. Det håber jeg selvfølgelig ikke bliver nødvendigt, jeg krydser fingre for du kommer i job inden!

Godt samarbejde må være det vigtigste

Jeg havde glæde af det samarbejde og den relation, jeg fik opbygget med Dorthe under min egen ledighed. For mit vedkommende var det en nøglefaktor at jeg kun havde Dorthe som konsulent til mine møder, hvilket også er derfor jeg opfordre dig til at bede om at få den samme konsulent, hvis du føler du har haft et godt møde.

Fordelen ved at have den samme konsulent er klart at du får opbygget en relation og du ikke gang på gang skal fortælle den samme historie og på den måde blive fastholdt i din situation. Når jeg havde mine møder med Dorthe, så vidste hun hvor jeg havde været og (for det meste) hvor jeg var på vej hen.

Jeg vil rigtig gerne læse dine tips. Har du nogle tilføjelser, så skriv dem endelig som en kommentar herunder.

Niels ReibSkrevet af
Niels Reib – Foredragsholder og konsulent
NielsReib.dk

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar