Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

23 okt 2013

Følte mig uduelig og uden nogle evner!

Pernille Uhrbrand - Følte mig uduelig og uden nogle evner!

Pernille Uhrbrand

 

Du sidder og lader tankerne forvirre dig ind i det ugidelige, der hvor du simpelthen ikke magter at bestille noget, for hvad nytter det?

Dine tanker kredser om fremtiden, om din økonomi, din bolig situation og du føler dig fuldstændig fortabt og ugidelig i kroppen. Hvad nytter det, jobsøgning er jo en daglig kamp, der syntes umulig at vinde. Hvordan skal det nogensinde lykkedes?

 

Tænk hvis dine tanker ikke fandtes!

Jeg husker en dag, jeg havde glemt at låse min cykel. Jeg suser hastigt af sted på min cykel og skulle skynde mig hen til Scala bygningen (ja det er nogle år tilbage) og undervise i SATS i gruppetræning i aerobic salen. Jeg suser af sted igennem byen, skynder mig op på 4. sal og undervise, og jeg når det hele. Da jeg så skal hjem, kan jeg ikke finde min cykel, den er væk. Jeg ved med det samme, jeg har glemt at låse den.
På vej hjem går jeg mentalt og slår mig selv oven i hovedet over min glemsomhed. Min indre dialog kulminerer til, at jeg er ekstrem glemsom med alt, at jeg heller ikke passer særlig godt på mig selv. Da jeg kommer hjem, er det meget vigtigt for mig at ringe til min veninde og fortælle om mine nye indsigter. Jeg var pludselig blevet et rigtig dårligt menneske, for jeg kunne da heller ikke passe på mine venner, familie eller noget som helst.

Følte mig uduelig og uden nogle evner, alt sammen sat i gang pga. min ulåste cykel.

Hvis nu jeg ikke havde mine tanker, måske jeg så blot havde konstateret, at min cykel var væk, blevet irriteret men ret hurtigt blevet løsningsorienteret, fordi jeg skulle jo bruge en ny cykel.

Tiden på at tænke tanker over mit tab og min stupiditet ville jo slet ikke være til stede. I stedet vil der hurtigt blive igangsat en action-plan.

Der findes mennesker, der er i stand til at handle prompte og få løst udfordringer uden at tænke så mange tanker, men det er de færreste, det lykkedes for. Især hvis man sidder i en hverdag med daglige udfordringer som at finde et job.

Men tænk hvis dine tanker ikke fandtes – ville du så være mere proaktiv og gøre nogle flere ting? Ikke nødvendigvis ting i relation til at finde et job, men ting som ville få dig op af stolen og udenfor.

Prøv at lege med her

Skyldes den indimellem enorme træthed og ugidelighed i kroppen, at vi dræner os selv tomme for energi pga. vores negative tanker?

Hvis du fx beslutter dig for, at hver gang du får en negativ tanke, så findes den tanke ikke – prøv at lege med her.
I stedet for har du en regel, at du skal gøre noget for dig selv hver gang, en negativ tanke opstår.
Du kan fx lave et rum-skifte, måske gå en tur udenfor, ring til en ven (en sjov ven), lave noget husligt i hjemmet, sætte musik på, synge en sang – så du simpelthen tvinger dig selv til at gøre noget fysisk aktivt, hver gang du får en negativ tanke.

Hvordan vil din hverdag så blive? Måske mere igangsættende og opløftende fordi du får flere ting fra hånden. Der finde en masse ting, vi kan hjælpe os selv med for at fungere bedre i vores hverdag, og det fine er, vi kan lave vores helt egne regler uden nogle skal give deres samtykke.

 

Pernille Uhrbrand - Følte mig uduelig og uden nogle evner!

 

Skrevet af

Pernille Uhrbrand

UhrbrandCoaching.dk

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar