Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

8 jul 2013

SUCCEShistorie – Fik job efter kun 30 dage som Ledig – Læs her hvordan!

Jan JensenFor et par uger siden tilføjede Jan Jensen mig på Google+ og da jeg i sidste uge kunne læse hans opdatering og beskrivelse om hvordan han fik job efter kun 30 dage som Ledig, ja så var jeg ikke bleg for at spørge Jan, om han ville dele historie med dig her på Ledigidanmark.dk

Efter at have været selvstændig de sidste 7 år, fik jeg desværre konstateret svær slidgigt i ryggen og blev derved nødt til at lukke min virksomhed – det var en hård beslutning, men det var mit helbred der stod på spil og da jeg ikke havde mulighed for at lade andre udføre mine daglige opgaver, syntes jeg ikke at der var andet at gøre end at lukke og slukke min virksomhed.

Jeg havde kun været ledig i ca. 2 måneder igennem de sidste 25 år, så det var bestemt ikke med min gode vilje… jeg indrømmer blankt at jeg var meget nervøs for den kommende fremtid, dels på grund af tiderne her i 2013 og dels fordi jeg aldrig har fået mig en uddannelse – jeg havde kun min 10. klasse i folkeskolen samt et år inden for regnskabs på merkonom uddannelsen.

Jeg vidste hvad jeg kunne, men hvordan ville nutidens arbejdsgivere se på dette… det ville tiden vise og jeg begyndte at skrive ansøgninger og søge arbejde.

Sådan startede jeg med at bruge mit netværk!

Så snart jeg blev ledig meddelte jeg det ud i mit netværk på Google+ , på Twitter og på LinkedIn. Google+ er og bliver for mig det bedste sted at være når vi taler netværk.

Jeg havde lavet et online CV som du kan se her www.janjensencv.dk som jeg delte ud på Google+ og modtagelsen og støtten til mig var helt ubeskrivelig…

Efterfølgende delte jeg CV’et på Twitter og på LinkedIn, men i kraft af at jeg allerede havde fået så stor en modtagelse på Google+ blev det en moderat aktivitet på Twitter og LinkedIn, men alligevel tilfredsstillende!

Så husk at bruge dit netværk og husk at hjælpe andre, det kommer tilbage i tifold.

Jeg søgte meget målrettet efter de jobs der interessere mig!

Jeg vidste med mig selv at jeg ikke ville søge stillinger som ikke havde min interesse, jeg ville simpelthen ikke risikere at få et job som jeg allerede på forhånd vidste at jeg ikke ville blive ret gammel i… det ville være spild af tid for både mig og en evt. arbejdsgiver…

Det kan godt  være at det offentlige system ikke er enig med mig i den beslutning, men det kunne jeg ikke tage mig af – det er mit liv og min nye tilværelse der er på spil her, så det skal bare fungere.
(læs eventuelt: Dit drømmejob – Plan for jobsøgningen og karrieren)

Jeg opretter tre jobagenter og tilsendt nye jobforslag hver morgen!

Jeg opsatte jobagenter på Jobindex.dk, Jobnet.dk og Stepstone.dk – og modtog mail´s fra disse tre sider hver morgen/formiddag…

Mine kriterier var følgende…

Arbejdssted: Københavnsområdet og Region Sjælland

Jobkategorier: Lager, Marketing, Salg, Indkøb, Kontor, Kontorelev, Logistik og spedition, Offentlig administration

Jeg gennemgik dagligt de mail’s med jobforslag jeg fik tilsendt og kunne meget hurtigt konstatere at jobindex.dk var der jeg fik de fleste tilbud… faktisk fik jeg imellem 40 – 60 nye jobopslag hver eneste dag, så der var sådan set nok at vælge imellem – selvfølgelig var jeg ikke kompetent til dem alle og det var helle ikke alle jobs der havde min interesse.

På jobnet.dk fik jeg imellem 5 – 10 jobforslag, men det var tit gengangere og primært indenfor det offentlige på stepstone.dk var det kun 2 – 4 jobforslag.

Jeg valgte jobindex.dk som min primære job portal.

Jeg koncentrerede mig meget hurtigt om jobindex.dk- og foruden min gennemgang af jobforslag på den fremsendte mail indenfor mine kriterier hver morgen, kiggede jeg også forbi siden sidst på eftermiddagen.

Her valgte jeg så manuelt mit arbejdssted, men denne gang valgte jeg ingen stillings kriterier og valgte så den mulighed der kunne vise alle nye jobopslag fra dags dato – det kunne sagtens være imellem 250 – 350 stillinger indenfor alle brancher.. og dem gennemgik jeg slavisk for at se om der var nogen jobopslag der måske var blevet kategoriseret forkert, men også for at se om der var nogle nye jobopslag… og her fandt jeg så et jobopslag og en stilling som jeg nu har været heldig at få efterfølgende… den var simpelthen kommet til efter jeg havde modtaget min daglige morgen mail.

Så i forhold til alle de jobsøger som nu blot sad og ventede på den næste mail med jobslag, og som først kom den næste dag om morgenen – var jeg nu foran i køen!

Så selvom du gennemgår dine jobtilbud om morgenen, så kig en ekstra gang sidst på eftermiddagen – det kan være at du er lige så heldig som jeg var…

Fik job efter kun 30 dage som LedigMin jobsøgning i tal.

Ledig fra: 1/6-2013

Ledig til: 4/7-2013

Afsendte ansøgninger: 32 stk.

Afslag på ansøgninger: 15 stk.

Afventer svar på ansøgninger: 16 stk.

Ansøgning efterfuldt af samtale og ansættelse: 1 stk.

Jeg ved godt at jeg har været utrolig heldig i ovenstående, der er rigtigt mange ting der bare skal passe sammen… En ting er erfaring og et godt CV, men også det at få afsendt sin ansøgning så hurtigt som overhovedet muligt betyder noget – og skulle det være så heldigt at munde ud i en jobsamtale, så er der pludselig også kemi og personlig fremtoning med inde i billedet…

Men når jeg kan være heldig at finde et ønske job, så kan du også… så bare klø på!

Tak fordi du læste med.

Skrevet af

Jan Jensen

Tak Jan, fordi du ville dele din historie med Ledigidanmark.dk

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

5 Kommentarer

 1. Hej Niels

  Tusinde tak fordi du ville bringe min historie og mit forløb her på https://www.ledigidanmark.dk – det er jeg rigtigt glad for!

  Jeg håber at det kan være til inspiration for de mange læsere her på siden og give et fortsat gå på mod med jobsøgningen i en meget svær tid.

  De bedste hilsner

  Jan Jensen

  1. Det er mig der takker dig Jan, fordi du gerne ville dele din historie og dermed være med til at inspirere andre. Der er behov for de gode historier i en svær tid.
   Endnu en gang tillykke med det nye job!
   De bedste hilsner
   Niels

 2. Britta G. Pedersen

  En rigtig dejlig beretning…TAK! :-)Tillykke Jan og pøj pøj med det hele i dit nye job!!!

 3. Fantastisk dejlig og god historie som samtidig giver stof til eftertanke; hvis endnu flere ledige tog den medicin som du her foreskriver, så skete der endnu mere for dem.

  Jeg er nysgerrig på hvilken stilling du blev tilbudt og hvad der gjorde at du sagde ja til den? Måtte du gå på kompromis med noget i forhold til jobønsker eller fx lønniveau?

  Jeg oplever at en del ledige er mere end almindeligt kritiske og faktisk ikke ønsker at gå ned i niveau, selvom der måske er et godt job i det for dem – har du måttet acceptere noget? sluge noget? eller er det simpelthen drømmejobbet?

  Venlig hilsen
  Totem
  Torsten Miland

Skriv en kommentar