Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

7 dec 2012

Skab en hverdag med struktur og formål som jobsøgende

Niels ReibEn af de ting der efter noget tid som jobsøgende kan være en udfordring, er at få skabt en hverdag med en passende struktur, således at der hverdag er noget at står op til, så det ikke ender med den ene dag går hen og tager den anden og det hele begynder at flyde ud i et.

Dette var endnu en af de ting som begyndte at gå skævt for mit vedkommende efter nogle måneder med jobsøgning. Selvom jeg stod op og trænede sammen med min daværende kæreste, så var det som om resten af dagen ikke helt havde den struktur og rammer, som jeg idag ser som en rigtig vigtig ting at få skabt som jobsøgende.

Dagene begyndte netop at flyde ud, jeg havde afsat tid til at søge jobs og træningen bleve klaret fra morgenstunden. Men som tiden gik og afslagene dumpede ind i mailboksen, så blev det at skulle sidde foran skærmen og søge de få jobs som jeg fandt interessante, mere og mere drænende og jeg begyndte at tvivle på hvorvidt det overhovedet nyttede noget at bruge al den tid på det, for hvad var gevinsten? Ikke engang konkrete afslag får man, næ nej, en mail hvor man bare får at vide at man vil blive kontaktet hvis ens ansøgning bliver fundet interessant… Igen ikke noget der var med til at opbygge momentum og tro på tingene. Ikke for mit vedkommende i hvertfald.

Skab en hverdag med struktur og formål som jobsøgende

Som dig der har læst med tidligere vil vide, så gik jeg ned med depression efter seks måneder som jobsøgende. Når jeg i dag ser tilbage på hvilke ting jeg kunne have været mere opmærksom på, ja så var en af dem at få skabt en hverdag med struktur og mere indhold og andet fokus end på jobsøgningen.

Det kan godt være nogle rundt omkring i diverse A-kasser og jobcentre mener at man som jobsøgende skal søge jobs 37 timer om ugen. Men til det har jeg kun at sige at de ikke har nogen anelse om hvad det er de sidder og forlanger. En ting er at man når man er på arbejdsmarkedet er i stand til at arbejde 37 timer eller mere om ugen, men hvis du bliver plantet foran en computerskærm og sidder og kigger på jobannoncer dagen lang, så bliver du bims i hovedet. Det der mangler som jobsøgende er pludselig alle de input, den sparring og kommunikation med dine kolleger, som alt sammen er med til at gøre en hver arbejdsdag til en konstant fornemmelse af bevægelse og formål. Den mangler hvis du bliver plantet alene foran skærmen.

Derfor er det efter min mening super vigtigt at få skabt sig ikke kun en hverdag med struktur men også med formål og mål ud over jobsøgningen. Her drejer det sig om at finde ting som i din hverdag kan fylde dig med energi og give dig et drive, så du kan opbygge det nødvendige overskud til at præstere i din jobsøgning.

Hvordan får du skabt den struktur og den fornemmelse af formål?

Den måde jeg i dag har valgt at tilrettelægge og strukturere min tid på, er baseret på 5-6 forskellige roller jeg har i min hverdag. Dertil ligger jeg rollerne karriere og udvikling. Måden jeg har valgt mine roller udfra er hvad der for mig er de vigtigste i mit liv. Et eksempel kunne være min rolle som far og herefter har jeg vurderet hvilke ting der er vigtigst og betyder mest for mig i den rolle og hvad jeg gerne vil opnå i den rolle i forhold til min søn.

Det er process jeg har gennemgået for hver af mine roller. Så når jeg i dag planlægger mine uger, så bliver det gjort udfra disse roller og med de mål jeg har inden for hver af dem. På den måde giver det mig hele tiden en fornemmelse af formål, jeg er forpligtet og connectet med de ting jeg foretager mig.

Hver søndag bruger jeg tid på at gennemgå min kommende uge og planlægge den med disse roller og mål for øje.

I mit næste indlæg vil jeg gå lidt mere i dybden omkring skabelsen af velvære i hverdagen, noget som denne måde at strukturer og planlægge sin tid på også er med til at skabe.

Husk at gøre noget som giver dig energi og som gør dig godt!
Niels ReibSkrevet af

Niels Reib  – Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og mentor
NielsReib.com

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

1 Kommentar

  1. Niels, det er meget interessant læsning. Som tidligere jobkonsulent, hæfter jeg mig specielt ved, at a-kasser/jobcentre siger man skal søge job 37 timer om ugen. Ja, så bliver man bims, hvis der kun foregår med at kigge efter job og skrive ansøgninger, nej så hellere bruge en del af tiden på at netværke, eks. med LinkedIn. Godt indspark jeg vil tage med mig i fremtiden, tak for det.

Skriv en kommentar