Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

18 feb 2013

Er du nysgerrig på muligheder som jobsøgende?

Lars Kristiansen skriver om at være nysgerrig på muligheder

Lars Kristiansen

Kom du godt ind i det nye år og er dit nytårsønske over dem alle”I år skal jeg i job”?

Selvfølgelig. Du skal tro på det. Men har du brugt tid på at undersøge dine muligheder? Du er nemlig så privilegeret, at du har muligheder. Du har en frihed og et samfund, der trods alt, bakker op og sikrer du ikke skal leve i armod, frygt og håbløshed.

Nysgerrig?

Der var en gang du var frygtelig nysgerrig på muligheder, du ville udforske og vide alt og du troede på alle muligheder var til for dig. Du kunne bare vælge. Har du været barn, så er der noget du kan genkalde dig. Desværre forsvinder nysgerrigheden ofte med alderen og det er en skam, for med den åbner der sig muligheder.

Jeg har en tese. Beholder du din nysgerrighed på mulighederne, livet, udviklingen og forsøger du at forstå den, ja så lever du længere. De mennesker der i dag bliver langt over 90 år er alle i besiddelse af et nysgerrigt sind, en positiv tilgang til livet og en videbegærlighed der sparker røv. Mange af dem vil ikke opleve ringmetroens invigelse, men de ser med interesse på den vil komme. Det er da en fantaskrisk indstilling. Må det danne skole for os andre.

Forestil dig går gennem en skov. Du har en ven med. Du går pænt på stien og nyder at se op i trækronerne, solen der blinker ned gennem bladene. Du dufter skoven med dens fugtige blade, mos og hører måske en lille kilde risle. Du observerer og du nyder det du får ind gennem dine sanser, men er du lige så nysgerrig som din ven du har med? Nej for din ven forlader hele tiden stien og går ind mellem træerne, løfter grenene, måske prøver han at trille en stor fældet stammevæk, så insekter pipler frem. Og næsteøjeblik løber han ned af en sti mod en sø, for at vende tilbage og sige:”Nå der var ikke noget, men jeg fandt denne kogle”, men han gjorde det fordi han var nysgerrig.

Kan du se hvordan din jobjagt også kunne se ud, hvis du var mere nysgerrig. Får du undersøgt alle ”skovbunde” og kommer du nok ud af de små stier og hurtigt tilbage, hvis der ikke lige var noget. Ligesom da du var barn og lige skulle hen om næste hjørne og se om der var noget spændende. Lad din nysgerrighed blive vagt og kom ud og undersøg ”skovbunden” i jobjægerland. Der ude i ”skoven” er der måske og rigtige mennesker der leder efter nysgerrige sjæle. Tænk hvis I mødtes fordi du var ude og få frisk luft.

Søg viden og vær nysgerrig på muligheder

Du har internettet lige foran dig. Brug det konstruktivt til at kloge dig. Kom ud af de små stier. Her kan du samle masser af kogler, nogle kan du bruge, andre ikke, men du kan blive klogere og tilegne der mere viden om dit fag, din faginteresse eller lige præcis hvad du brænder for. Så vær videbegærlig – også på det der synes svært.

Alternativ kan du lade være. Slå din barnlige sjæl ihjel. Lev som en brokkerøv og skyd skylden på andre og undlad at tage ansvar for noget somhelst. Du vælger selv. Men hold dig lang væk fra mig.

Det er ”no-go” i dag, at læne sig op ad det-behøver-jeg-ikke-at-lære-strategien. Der vil være ting og områder du ikke vil kunne skabe dig værdi ved at lære det, men der er er uanede muligheder, hvis du finder nysgerrigheden frem og dyrker din passion og dit fag og du vil tilmed kunne bryste dig med det til din kommende chef. Han vil elske dig for at du er nysgerrig, for det kan chefer godt lide.
En videbegærlig medarbejder, der er nysgerrig på livet og dets muligheder ligger øverst i ansøgningsbunken. Så mon ikke der ligger en af årets største udfordringer foran dig. Nysgerrigheden.

Gi ´den gas

Har du en kommentar så del den her på siden til glæde for de andre læsere.

Læs eventuelt også

6 ugers selvvalgt uddannelse og kursus

Netværksgrupper for jobsøgende

Tillykke – du er blevet fyret

Når man selv bliver ramt som jobsøgende

Hesten er væltet – Hvad nu?

Innovation i jobsøgning er det nye sort

Udvikling, mod og vedholdenhed skaber succes! Et tilbageblik på 2012

Skrevet af

Lars Kristiansen

Tidligere jobsøgende bidragsyder men er nu kommet i job fra den 7 januar 2013.

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar