Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

6 mar 2013

Er du i den søgende eller tiltrækkende rolle?

Thomas Bigum

Thomas Bigum

I nedenstående video vil jeg gerne inspirere dig til at angribe din situation i et anderledes mind-set. Orv, hvis man havde en krone for hver gang nogen havde fortalt, at man får succes ved at være mere ihærdig med jobsøgningen – så var mange ledige sikkert rige.

Faktum – mange har ikke hørt dette før

Er du i den søgende eller tiltrækkende rolle?

Det jeg fremlægger i nedenstående video har jeg gang på gang oplevet, at ledige fortæller, de aldrig har tænkt over, eller fået forklaret. Det skyldes nok at denne tilgang til jobsøgning er så ny, at den gamle vin stadig skygger for den.

Her er i øvrigt ikke engang tale om jobsøgning. Der er snarere tale om jobtiltrækning. Et mind-set som kan bygge succes, fordi internettets udvikling har vendt spillets regler på hovedet. Det er IKKE de flittigst søgende der har mest succes med jobsøgningen. Det er de mest værdiskabende der har succes med jobtiltrækningen.

Kig med og lad dig inspirere

 

Håber vore veje krydser. For det betyder, at du har skabt noget kvalitet til internettet, som nogen deler til vennerne, som kunne være mig. Men én ting er sikkert. Det kommer ikke til at ske, hvis du ikke skaber noget.

“Real artists ship”
Steve Jobs

Find info om og oversigt over kurser for ledige.

Hvordan bruger du de sociale medier?

Del dine erfaringer med de andre læsere her på siden.

Læs eventuelt også

 

Leveret af

Thomas Bigum

Ekspert i sociale medier

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

7 Kommentarer

 1. Liselotte Hvilsom

  Hej Thomas
  Sikke en inspirerende video og jeg sidder og vrider min hjerne for at finde noget jeg kan lave en hjemmeside om. Jeg arbejder indenfor administration og har simpelthen ikke et clue til hvad jeg kan give i den retning. Overvejer i stedet at lave en side med gode råd til at få en positiv tankegang eller måske en “Spørg Lotte” side hvor man kan få hjælp idéer til at komme videre i sit liv hvis man er gået i stå. Men alt det har jo ikke noget at gøre med det job jeg søger…hmmmm…. what to do???

  1. Hej Liselotte
   Kan det tænkes at du kunne kombinere de to ting? Altså hvordan skaber du en positiv administrativ fremgangsmåde som vil kunne øge arbejdsglæden og derved produktiviteten i et firma.
   Det var bare en lille strøtanke herfra.

   Jeg synes det kunne være interessant at tage en sparring skulle du have mulighed for det via Google+

   Rigtig go onsdag til dig.

 2. Hej Thomas
  Tusind tak for en super inspirerende og humoristisk video – alene dit skønne sprogbrug kunne jeg skrive flere blogindlæg om på min blog – om sprogmode/udvikling, & kunsten at blive hørt & forstået på jobbet.

  (hvis du som læser med, er nysgerrig – vær velkommen på http://komklartigennem.wordpress.com – Thomas kender godt min blog, smil) – ja, den har jeg nu haft i 2 år, startede den af ren og skær passion og kan kun sige til alle, der overvejer at blogge – skriv om det, du brænder for – det er sjovt, du udvikler og udvider din faglighed (jeg er bl.a. sproglærer) og du kan til enhver tid henvise/linke til din blog, når du søger jobs eller blive kontaktet 🙂 En blog viser, hvem du er, hvilke probler du er god til at løse og hvad du kan udenom alt det formelle (ofte ret kedelige) snik-snak, man skal levere i en ansøgning. Det er med andre ord meget mere levende, dynamisk og personligt at have en blog. Jeg har KUN fået positive tilbagemeldinger på min blog i den sammenhæng.

  Jeg har desuden taget 6 ugers kurset hos Thomas & Co og kan kun understrege, at det Thomas siger, virker! Efter kurset har jeg – selvfølgelig – oprettet egen hjemmeside på mit navn MED blog om sociale medier. (på engelsk og dansk, fordi jeg arbejder internationalt) Nemt for mig, fordi jeg allerede kendte wordpress 🙂

  Den bruger jeg også aktivt på både i ansøgninger, på min linked-in profil og i faglige grupper, jeg er medlem af der og på Facebook. Det er også med til at styrke min faglige profil og faktisk koble min passion for god (læs konstruktiv) personlig dialog sammen med min passion for engagementsskabende dialog på sociale medier – der er nemlig rigtig mange fællestræk 🙂

  Tøv ikke – der findes masser af gratis instruktionsvideoer på WordPress.com – desuden er der flere selvstændige, der har udgivet e-bøger om hvordan man bruger det – f.eks. Lisbeth Scharling – http://www.webwoman.dk

  Passionerede blogging og networking hilsner
  Helle-Sofia

 3. PS – ang. betydningen af “intrigued”

  To intrigue someone: at vække deres interesse, nysgerrighed,
  To become intrigued by something : at blive tiltrukket eller fængslet af (ikke kunne stå for)

  Yearp – det er da bestemt de knapper, vi skal trykke på :-)Ud at gøre os for (digitalt og sprogligt) lækre 🙂

  KH
  din sprog-mentor

 4. Hej Thomas,
  WOW! Tak, for en meget meget klart og tydeligt video om at skabe og at give! Det gav en oplevelse af det rigtige budskab, på det rigtige tidspunkt; min ‘mind-set’ tumlede allerede met at skabe, men søgt rammer og balance mellem fritidsinteresse og jobfinder aktiviteter. Video-en har bestemt bidraget til besvarelse af min interne spørgsmål, så tak for det!! 🙂
  Mvh Ellen

  @Helle-Sofia: skal helt sikkert tjekke din blog, den lyder meget interessant, nok fordi jeg interesserer mig for sprog/kommunikation.

 5. Cecilie

  Hej Thomas

  Super inspirerende video – tak for det!
  Især dine ord om at skabe og give går rent ind hos mig.

  Vil du anbefale jeres 6 ugers kursus ligegyldig hvilken branche man tilhører?
  Jeg er uddannet pædagog og er ved at udvikle et projekt jeg kalder “pigerum” – som jeg ikke helt kan se hvor jeg skal gå hen med.
  Det jeg kan/er passioneret omkring er at skabe et rum for unge piger
  som styrker en sund kultur i pigegruppen som bygger på gensidig respekt og omsorg for hinanden samt at støtte den enkelte piges selvværd/selvrespekt – igennem et værdisæt pigerne introduceres til og gennem aktiviter som afspændning, massage o.l.
  Lige præcis dette er i bund og grund en form for “værens rum”.
  Men derudover ved jeg at jeg har rigtig gode evner ift at bruge mit hoved kreativt, organisere – få ting til at ske og jeg LÆNGES efter at bruge mig selv optimalt. Har altid haft jobs hvor jeg bruger et minimum af det jeg kan. Så jeg TRÆNGER til at få inspiration til at se på mig selv med nye øjne, blive mere klar på/bevidst hvad jeg egentlig har at byde ind med og ikke mindst gå ud i verden med det.
  Er ret vild med ideen om at lave en hjemmeside/blog.
  Jeg er super motiveret, men kan ikke se helt præcis hvordan jeg skal målrette min energi.
  Lyder jeres kursus som noget for mig med det jeg beskriver her?
  De bedste hilsner
  Cecilie

 6. Jan Mikael Granner

  Godt indlæg, attraction marketing handler om at bruge de mennesker som kender dig og kan hjælpe dig.
  Brugen af Online Services giver andre en mulighed for at flere bekendte kan henvise til dig.
  Det er hurtigt at oprette en facebook side, slideshare, linkedin og pinterest.
  Planlæg lidt indhold og placer det derude. Punkt1, opret et billede som tiltrækker opmærksomheden om dig og giver lyst til at klikke. Dernæst kan du samle det på iflowr under et domænenavn.
  Her er hvad der er muligt at trække fra linkedin: http://www.iflowr.com/?pro=oK0e0UofCN

Skriv en kommentar