Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

4 okt 2013

Er du alene om jobsøgningen?

Niels ReibJeg brugte nogle timer i selskab med Powerjobsøgerne i Ballerup igår. Nu er det ikke første gang jeg har lagt vejen forbi Møllevej 5, for at lave et foredrag (om at skabe sit arbejdsliv med passion). Jeg må endnu engang konstaterer, at det altid en kæmpe fornøjelse at komme til Ballerup og møde sådan en energisk og boblende gruppe mennesker som alle er der for en ting, nemlig at hjælpe hinanden i job.

Er du alene om jobsøgningen?

Er du alene om at søge job? Sidder du lige nu og kæmper alene med jobsøgningen? Føler du at du er gået i stå og mangler nye vinkler og sparring på, hvordan du kan gribe jagten på det nye job an?

Hvis du kan genkende lidt af det, så vil jeg helt klart opfordre dig til at gøre noget for at ændre på den situation. Da jeg selv i sin tid først blev ledig, var der ikke noget der hed netværksgrupper for ledige. Noget, havde der været det, der måske kunne have ændret mine oplevelser med at være jobsøgende og alene om at søge job.

For mit vedkommende blev jobsøgningen noget der drænede mig for al energi, gejst og troen på egne evner. Det i en sådan grad, at jeg blev syg af det. Sofaen blev simpelthen dybere og dybere og svære og svære at komme op fra og sindet mørkere og mørkere.

Gør noget andet!

I dag er jeg ikke længere selv selvstændig jobsøgende (som jeg valgte at kalde mig selv det sidste år jeg var jobsøgende og det jeg sagde til folk, når de spurgte mig hvad jeg lavede). Jeg har nu erstattet den jobsøgende del med opgavesøgende i stedet, da jeg i dag lever af at lave foredrag og workshops, med fokus på at jobsøgende får skabt de optimale rammer i hverdagen, så der vil kunne præsteres optimalt.

Min hverdag har sådanset ikke ændret sig siden jeg var jobsøgende. I dag arbejder jeg fortsat hjemmefra og holder lidt kaffemøder med netværkskontakter, præcis som før jeg fik mit cvr nummer. Jeg savner selv den daglige kollegiale sparring hen over (i dette tilfælde) spisebordet og det at være flere, end bare en selv.

For en måneds tid siden sidder jeg netop til en kop netværkskaffe, med en kontakt jeg havde mødt første gang i løbet af foråret. Da hun sidder og fortælle om hvordan hendes hverdag som selvstændig kunne være en udfordring, når hun arbejdede hjemmefra, ja så kunne jeg jo kun sidde og nikke meget genkendende til de ting hun sagde.

Så da vi efter, hvad der blev til nogle timers møde, havde siddet og snakket og hørt om hvad vi hverisær beskæftiger os med, blev vi enige om at vi en eller to gange om uden skulle mødes og bare sidde og arbejde sammen. Vi laver nogle vidt forskellige ting, men kan alligevel supplere og give hinanden god sparring på mange områder.

Det vil jeg opfordre dig til

Vi havde vores første arbejdsdag sammen i onsdags, og hvor var det da bare fedt! Det gjorde bare at dagen fløj afsted. Jeg var slet ikke tilbøjelig til at lave de der ,til tider, hamrende lokkende overspringshandlinger som man ellers kan være, når man bare sidder for sig selv.

Så hvis ikke du er til de større netværksgrupper er dette en glimrende måde at arbejde på, simpelthen ved at finde sammen med en eller flere andre, så man ikke sidder alene med jobsøgningen/arbejdet.

Hvis du savner at have flere kolleger i hverdagen med jobsøgningen, så vil jeg helt sikkert opfordre dig til at kigge for nogle af de landsdækkende netværksgrupper for jobsøgende.
Klik her og find links til netværksgrupperne her.

For det er da for vildt med energi og opløftet stemning du kan hente med hjem fra sådan nogle dage, hvis finder du glæde i at være med i en af de større netværksgrupper. Som jeg indledningsvis skrev, har jeg flere gange været hos Powerjobsøgerne i Ballerup og kan på det varmeste anbefale dig, hvis du bor i Københavnsområdet/Nordsjælland, at finde ud af hvornår de har intro dage og så gør dig selv den tjeneste at tage ud forbi og hilse på dem.

3 timer med god energi, engagement og smil på læben

Billede 6Allerede da jeg trådte ind af døren på Møllevej 5 i Ballerup summede energien, de godt 50, eller mere, fremmødte på denne torsdag sad og var godt i gang med deres medbragte laptops, sparringerne kørte og hele rummet emmede af energi. Det er jo et fantastisk udgangspunkt, når man, som jeg, kommer og skal lave foredrag.

Billede 4I løbet af formiddagen/eftermiddagen var der en fantastisk åbenhed og mange delte nogle ret så fede ting og erfaringer med hinanden. Alt dette gjorde at foredraget, om at skabe sit arbejdsliv med passion, endte med at tage 3 i stedet for to timer. Simpelthen fordi de fremmødte var så engagerede.

Der blev sagt ting jeg aldrig havde troet kunne siges, dyrket psykisk sex og grinet højlydt. Den stemning er med sikkerhed noget jeg ved, jeg vil kunne leve højt på de kommende dage. Hvem kan ikke bruge sådan nogle dage i løbet af ugen, det tror jeg de fleste ville kunne… Det kan være det boost du trænger til i hverdagen, som selvstændig jobsøgende!

Jeg vil takke Powerjobsøgerne i Ballerup for en helt igennem forrygende dag i går og håber ikke jeg ser jer igen (i det forum), skulle det ske alligevel, så ved jeg det bliver en fest! I gør en forskel, ikke bare for jer selv ved at være med i en sådan netværksgruppe, men i særdeleshed for hinanden!

Skriv din kommentar herunder artiklen og del med dit netværk.

 

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib  – Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og mentor
NielsReib.com

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

1 Kommentar

  1. Mary Elisabeth Holm

    Dejligt indlæg skrevet lige fra leveren eller er det hjertet. Det er også min erfaring at så snart man er sammen om noget , så bliver alting lettere. Jeg er selv meget god til at bede om hjælp til sparring og til at se på tingene ,med nye øjne. Jeg har været så priviligeret at vi har et sted rent fysisk , hvor vi kan mødes og snakke sammen og dele vores hverdags udfordringer og glæder. Det er lige et reklamespot om Jobboksen som er placeret i Ikast, hvor jeg er heldig at bo. Ja det er fantastisk så høj man kan blive ved at mødes med nye mennesker , som vil det samme som en selv, og din passion bliver vi alle smittet af kære Niels. Var til et forrygende foredrag omkring networking , og det er en spændende rejse man begiver sig ud på når man siger ja tak til at møde nye mennesker i sit liv. Jeg mødte en sød ung pige i går som jeg straks koblede til mit netværk. Og det er da dejligt at kunne sige, hvad kan jeg gøre for dig ? Ha en skøn weekend derude, gå ud og mød nogle nye mennesker, hvem ved hvad de kan gøre for dig ?

Skriv en kommentar