Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

25 mar 2012

Er blevet lovet et møde med Mette Frederiksen!

25 MARTS 2012

Er blevet lovet et møde med Mette Frederiksen!

Kunne weekenden slutte meget bedre??? NEJ det tror jeg ikke den kunne!!!

Ikke nok med at Ledigidanmark.dk idag har kunne byde velkommen til Pia Henningsen som bidragsyder til bloggen, så har jeg netop modtaget en mail fra Mette Frederiksen sekretær hertil aften!

I mailen skriver hendes sekretær at hun nu har vendt min henvendelse med Mette Frederiksen og at Ministeren gerne vil mødes med mig. Det er en personlig sejr for mig, og jeg vil bruge lejligheden og mødet med ministeren, til at skabe fokus på de ting som jeg mener man bør have med i overvejelserne, når det kommer til håndteringen af ledige.

Mødet vil først finde sted efter sommerferien, da Ministeren i øjeblikket er optaget af reformsforhandlinger og EU formandsskabet.

Men det vil også give mig og Ledigidanmark.dk tid til at forsætte udviklingen og alt det positive der er igang, samt forberede mødet med Mette Frederiksen, således det kan få det bedst mulige udfald.

Jeg vil gøre mit for, at der vil komme fokus på at ledige også skal trives i hverdagen!

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib

Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og konsulent
Reib Consulting

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

13 Kommentarer

  1. Tusinde tak Thomas!
   Du har en del i at jeg er nået hertil også, og det vil jeg som tidligere nævnt gerne takke dig for.
   Så hvis du har tid til jeg kigger forbi kontoret en dag må du lige sige til.

   De bedste hilsner
   -Niels

 1. Det er virkelig positivt godt nyt! Og kanon med dette forum. Jeg er sikker på, det bliver et forum, mange vil kunne bruge. Videndeling er godt på alle plan.

  Jeg har forsøgt at lave min egen “Dagbog til beskæftigelsesministeren”, og hun har fået de to første kapitler. Små fortællinger om, hvordan jeg har oplevet min første gang som ledig nogensinde. Om de møder og metoder, der bruges, om de ting der gør det svært – og sommetider umuligt at opretholde den positive tilgang, de fleste (trods alt) har til dagen og jobsøgningen.

  Jeg glæder mig til at bidrage – og “suge til mig” i den nærmeste fremtid.

  Venlig hilsen
  Sanne Sørensen, Fredericia

  1. Hej Sanne,
   Fantastisk at høre din feedback og det er netop hele idéen med Ledigidanmark.dk. Netop at dele ud af erfaringer og på den måde være med til at inspirerer og motiverer andre i den situation, som for mange byder på udfordringer som ikke før er prøvet.

   Jeg ser frem til dine bidrag og du kan bare “suge løs” af de ting du kan bruge.

   Tak for din feedback!

 2. Morten

  Super!
  Du skal helt sikkert spørge damen om hvorfor man som ledig akademiker – som grundet sygdom, “fattigdom”, eller hvad det nu ellers måtte være, i en kortere periode er havnet på kontanthjælp i overgangen fra afsluttet studie til dagpengeberettigelse – skal deltage i såkaldte “Jobklubber” med andre ledige, som ikke har de samme kompetencer, jobønsker osv. som en selv?
  Hensigterne med jobklubberne er sådan set udemærkede! Det er selvfølgelig at skabe bedre muligheder for, at de ledige kan komme hurtigere ud på arbejdsmarkedet. Men hensigten er samtidigt også, at man som ledig får mulighed for at “netværke” med andre ledige.
  Jeg undres imidlertid gevaldigt over hvorfor jeg (og andre) med min grad af uddannelse – eller en hvilken som helst anden uddannelse eller job-ønsker, skal sidde og ”netværke” med mennesker som overhovedet ikke matcher mine ønsker og behov; f.eks. 22 årige Lisbeth “som bare gerne vil arbejde på Roskildefestivalen” eller alkoholiserede Bent, som har mistet sit job grundet druk. Ikke et ondt ord om Lisbeth og Bent! Og hatten af for ønsket om at arbejde på festivalen og hatten af for at Bent, trods modgang og deroute i livet, alligevel sidder til jobklubben. Men, ville det ikke være mere hensigstmæssigt at gruppere de ledige efter kvalifikationer, arbejdsområder, job-ønsker osv. sådan at reel networking rent faktisk kunne finde sted? Og ville det ikke være smartere og mere givtigt, at differentiere den undervisning der foregår, så den matcher grupperne af ledige?
  Derudover undrer det mig, at de ”undervisere” der varetager disse jobklubber for det første er inkompetente netop som undervisere! Jeg oplevede f.eks. to yderst uprofessionelle “undervisere”; For det første var de dårligt forberedte og ikke mindst meget kluntede i deres formidling. For det andet ikke kunne de udfylde de sølle to og en halv time som var afsat med kvalificerede og for mig relevante inputs. Der var perioder med pinlig uforståelig tavshed. Og for det tredje kunne de ikke håndtere en computer eller navigere rundt i de forskellige jobportaler. Den ene underviser havde en professionsbachelor i sundhed og ernæring – tillykke med det! – men så vidt jeg er orienteret, har sådan en uddannelse intet at gøre med formidling af mulighederne (eller manglen på samme) på jobmarkedet eller sparring og undervisning ift. ansøgning og CV. Derudover kunne de fortælle forsamlingen af ledige at ”det at være ledig er fuldstændigt det samme som at shoppe og at de forskellige jobportaler er ligesom supermarkeder eller tøj-butikker. Og at man jo sagtens kunne søge mere bredt f.eks. til Sverige, Norge eller Nordjylland”.
  – Det er vel nok sørgeligt!
  Så du skal altså også spørge hende, om det ikke ville være mere hensigtsmæssigt, at lade mere kompetente personer varetage den undervisning der foregår?
  Samlet set var oplevelserne til Jobklubben spild af tid og noget jeg absolut sagtens kunne have været foruden. Jeg ville derimod med kyshånd have taget imod et tilbud om at deltage i en ”Jobklub” med mennesker som matchede min grad af uddannelse eller mine jobønsker. Eller hvad med et tilbud om 20-30 minutteres reel og kompetent sparring med en jobkonsulent af en art ift. ansøgning, CV og jobmuligheder.
  Og JA, jeg er bitter! Hvis hensigten derudover også er at stresse mig som ledig, således at jeg både føler det som et nederlag at møde op til den obligatoriske Jobklub, i stedet for at se det som et anvendeligt ”værktøj”, og jeg derefter ønsker underviserne, Jobcenteret og ikke mindst arbejdsmarkedet hen hvor peberet gror – må man sige, at det i høj grad er lykkedes!
  Held og lykke med sitet og med fru Frederiksen.
  Mange hilsner Morten

  1. Hej Morten,

   Tak for dit indlæg her. Jeg kan sagtens forstå dine frustrationer mv. Det er noget som jeg tildels godt kan se måske kan være svært at tage højde for i jobcentrene, at tage hensyn til baggrund osv for hver enkelte af deres ledige borgere. Jobklubberne er en god idé, hvis man formoder at gøre det rigtigt, og på en måde så dem der kommer i “klubberne” er ligesindende hvad angår kompetencer og mål med karrieren.

   Jeg kan fortælle dig, at det faktisk er noget jeg håber, at Ledighdanmark.dk på sigt vil kunne bidrage til at ændre på. Jeg arbejder i øjeblikket på mange nye tiltag, som forhåbentligt vil kunne blive en realitet inden for de kommende måneder. Så fortvivl ikke!

   Tak for dit indlæg og jeg håber du kan få glæde af siden her.

 3. Conny

  Hej Niels
  Er faldet over denne side, og hilser tiltaget meget velkomment. Jeg er nyledig – fritstillet med løn til 31. maj, så bliver jeg også kastet ud i “jobbet” som arbejdssøgende. Det der undrer mig er, at vi i Danmark ikke formår at hilse iværksætterne mere velkommen. Jeg har startet eget firma og vil de næste måneder kaste mig ud i iværksætteriet. Men at tro på, at jeg kan få et ok fast indtægt op at køre på 2 mdr., den er måske en anelse urealistisk. Hvis jeg vil have dagpenge må jeg kun bruge minimal tid på min virksomhed og tjener jeg lidt penge trækker de det fra. Det sidste er selvfølgelig helt i orden. Men måske – især i disse tider – bør regeringen “frede” ledige iværksættere, så vi har måske 6-12 måneder at starte op i inden de helt fratager os retten til dagpenge. Iværksætteri er i mine øjne også en form for jobsøgning. Jeg er delemor til 3 små børn og kan ikke risikere at miste mine dagpenge. Men jeg tror også på min virksomhed og på, at jeg inden årets udgang kan leve af det. Ved det sandsynligvis er et debatskabende emne, men det kunne være dejligt at høre Mette Fredriksens syn på ledighed og iværksætteri og hvordan hun ser koblingen mellem de 2 ting. Måske andre herinde har erfaring der minder om min situation. Jeg er åben for gode råd.
  Mange hilsener Conny

  1. jette R

   Conny –

   Som tidligere dobbeltarbejdende, selvstændig og så meget andet, – vil jeg i den bedste mening gøre opmærksom på begrebet “overskydende timer”.
   Du må gerne bruge din fritstillingsperiode til at være iværksætter i, – men det er IKKE dit overskud, men dit timeforbrug, der tæller – i forhold til DP når du melder dg ledig.

   Hvis du melder dig ledig 1-6 vil A-kassen gerne vide hvormange timer du har anvendt til din virksomhed – 3 måneder tilbage – lige som evt. overarbejdstimer m.v. … og de bliver trukket fra, når du ellers er DP – berettiget.
   Løbende vil du herefter blive bedt om at angive hvormange timer du bruger på dit selvstændige bierhverv …. Jeg tager ikke stilling til hvad der er skidt eller kanel her – og hver gang “Nogen” forsøger at snyde systemet, bliver der naturligvis lavet tiltag, der gør det sværere for de næste ….

   Jeg er ikke ekspert, – det er A-kasserne, – men nogle erfaringer kan være dyrekøbte … meget dyrekøbte.

 4. Conny

  Hej Jette
  Tak for svar. Jeg har ikke tænkt mig at snyde systemet, men vil gå i dialog med min A-kasse til den tid. Mit indlæg var baseret på et ønske om, at vi i Danmark igen indfører en form for iværksætterhjælp, som vi havde for mange år siden. Måske i samarbejde med A-kasser, så den efterfølgende ledighedsperiode bliver forkortet, hvis iværksætteriet ikke bærer frugt. Alle tiltag mod ledige er rettet mod, at vi skal ud at være lønmodtagere igen. Det skal de fleste sandsynligvis også, men der kan jo være et fåtal, som gerne vil kaste sig over det at være selvstændig. Jeg ville ønske at jeg kunne få lov til at bruge alle mine kræfter på min virksomhed i 6 mdr., men bruger jeg for mange timer på det så mister jeg retten til dagpenge. Hvor mange virksomheder giver overskud fra dag 1….hvor mange iværksættere har brugt døgnets 24 timer i flere måneder uden at tjene penge…ikke alle, men de fleste tror jeg. Det tager bare tid i starten og det er et faktum. Er ret sikker på, at et sådant tiltag ikke vil koste samfundet mere end det koster at forsøge at få mig i arbejde igen….i løbet af 6 mdr. 🙂

  1. jette R

   Conny –

   Jeg ønsker dig held og lykke med Din virksomhed …og det ville da være interessant, om Beskæftigelsesministeren ville kigge positivt på denne kombinationsvirksomhed.
   – og at du hurtigst muligt må have mulighed for “at melde dig ud af systemet” – der er tungt og besværligt .

   Tillod mig blot at bringe emnet op, da jeg også undervejs har stødt på forskellige “Fagpersoner” – der ikke kendt begrebet – ren vane tænkning – ledige er lønmodtagere, der p.t. ikke er lønmodtager, – men som bliver det igen- på et tidspunkt …

   Ideen med at kunne inddrage længden af Dagpengeperioden er interessant – men måske også lidt risky business for de, der måske ikke er så faste i troen ift deres virksomhed. Men hvor der er vilje, er der jo ofte vej.
   NB – der var ingen antydning af snyd-tænkning her – blot en generel tanke om hvorfor systemet er så tungt, som det er ….
   God Påske

   mvh jette

Skriv en kommentar