Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

1 jul 2012

En uge med netværk – En uge med overskud og energi…

Niels ReibSå sidder jeg her igen og ser tilbage på den forgange uge med et smil på læben over de ting der er foregået og med tanken på de mennekser jeg har mødt.

En uge med netværk må jeg sige…

Der har været møde med husjuristen Helle, som er min fantastiske sparringspartner og hende der lige kan få tingene til at blive lidt mere overskuelige, når det bliver lidt uoverskueligt for mig, med de ting jeg har om ørene. Helle har jeg været så heldig at møde på baggrund af mit initiativ med Aktiveledige.dk. Hun var hurtig til at melde sig under fanen, da jeg efterspurgte testbrugere til siden og Helle har lige siden været en super støtte og altid en der giver mig god energi og overskud.

Tirsdag blev brugt i selskab med Powerjobsøgerne i Ballerup, først med et oplæg jeg var inviteret til at komme og lave, og efterfølgende var jeg så heldig at deltage i deres hyggelige sommerfest. Her fik jeg mulighed for at få snakket med nogle af de fantastiske medlemmer og fik nogle gode input med hjem, som fortsat bliver vendt lidt i hovedet.

Onsdag stod den på endnu et oplæg, denne gang hos Min A-kasse, som havde inviteret mig på baggrund af de ting jeg beskæftiger mig med her på Ledigidanmark.dk. Det gav mig endnu engang mulighed for at komme ud og møde nye mennsker, høre deres og igen fik jeg noget med mig da jeg gik derfra.

Onsdag eftermiddag havde jeg et møde med en jeg i sin tid tog til USA sammen med da vi begge skulle på High-School. Han er i dag direktør i Job-Support og vi mødtes for at samle lidt op på hvad der er foregået med os hverisær, men også med idéudveksling og muligheder for øje. Et spændende møde, som åbnede op for nye muligheder og ting jeg ikke selv havde haft i tankerne.

Networking på en alternativ måde

Torsdag havde jeg en aftale med Flemming, en fyr jeg mødte i sidste uge til Fest For Fyrede og som det viste sig at vi begge havde en interesse for landevejscykling. Så jeg sagde til ham i sidste uge at han da måtte sige til, hvis han var frisk på at trille en tur sammen på et tidspunkt. Så vi tog en tur på landevejen i solen og fik netværket, snakket om idéer og tanker omkring håndteringen af hverdagen som jobsøgende. Flemming har en baggrund indenfor psykologien og militæret og havde nogle spændende input, som så blev drøftet yderligere over en frokost og kaffe i familiens have.

Fredag havde jeg kaffe møde med dejlige Karen-Marie Lillelund og må bare sige hun er skøn og opløftende at være i selskab med, så jeg er super taknemmelig over at vi har lavet en aftale om at hun fremover skal bidrage med gæsteblogindlæg her på siden, med nogle af hendes indspark til hvordan vi kan få humoren på dagordenen også som jobsøgende.

Efter mit møde med Karen-Marie, stod den på et frokost møde i ASE, hvor jeg igen fik snakket om mulighederne for at lave nogle ting hos dem, igen med udgangspunkt i det som Ledigidanmark.dk har fokus på.

Fredag eftermiddag blev rundet af med et besøg på Frederiksberg Hospital. Der har jeg nogle mennsker som jeg taknemmelig for at have haft i mit liv, da jeg ikke følte jeg havde ret meget at se frem til og jeg skylder dem en masse for den fantastiske hjælp de gav mig dengang. Så min måde at takke dem på er ved at kigge forbi ind imellem, for at fortælle hvordan det går og hvor meget jeg stadig tænker på dem og er taknemmelig for det de har gjort for mig.

Som jeg indledte med at skrive, så har denne uge virkelig stået i netværkets tegn og det har været en fantastisk uge!

En uge hvor jeg ikke kun er blevet udfordret, men også en uge fyldt med nye input, en solskoldning (har fået mig et par rigtige cykelben og arme efter turen i torsdag). Jeg har også fået åbnet op for nye muligheder, som resultat af de møder jeg har været til.

Så min opfordring til dig der sidder derude og måske føler at tingene er gået lidt i stå, kan jeg varmt anbefale af komme ud og møde nye mennekser og være åben for det….

Jeg ved ikke hvorfor mange af os har en barriere når det kommer til at møde nye mennesker, for hvad der er at miste ved at få udvidet sin horisont ved at få input fra folk man ikke har mødt før. Jeg har aldrig selv dyrket netværk tidligere og startede fra bunden da eg blev ledig i januar 2010, men det er kun det sidste års tid jeg sådan rigtig har gjort noget ud af det og det har været en gave! Jeg har mødt rigtig mange søde og hjælpsomme mennesker i løbet af den seneste tid og det har været med til, at jeg i dag har nogle muligheder som jeg ikke havde for bare 7-8 måneder siden. Netværk tager tid, og et er ikke noget du skal regne med bringer et job med sig imorgen eller næste uge, men den tid du ligger i det kan være givet godt ud. Ikke kun hvad angår jobmuligheder, men også den energi og de input du får med på vejen. Det kan være med til at gøre hverdagen lidt mere indholdsrig og dermed fylde tomrummet som de tidligere kolleger har efterladt.

Vi kan netværke mange steder og på tværs af forskellige brancher

Det er med den tanke jeg har lanceret Aktiveledige.dk, netop for at gøre det nemmere at komme i kontakt med andre og derved åbne op for disse muligheder. Du vil kunne finde andre at sparre med og derved blive inspireret og motiveret i hverdagen og det på tværs af brancher, uddannelser og interesser.

Som du har læst har jeg netværket på min cykel i denne uge, jeg har været til kaffemøder, oplæg osv… Det er kun dig der sætter begrænsningerne for hvordan du kan netværke, så hvorfor ikke bare komme i gang og vær åben for hvad andre kan tilbyde og så vær klar til også at give noget den anden vej, for det er den eneste måde du vil kunne få størst udbytte af dine netværkskontakter.

Jeg håber I har nydt weekenden og husket at gøre noget godt for jer selv under den blå himmel.

 

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib

Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og konsulent
Reib Consulting

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

3 Kommentarer

 1. Helle

  Hej Niels!

  Wow, hende Helle lyder godtnok fantastisk… ; ) Nej, spøg til side: Jeg er SÅ glad for, at jeg tog imod dit tilbud om at være testbruger på aktiveledige.dk – til de, der tvivler på udbyttet af at netværke: jeg kan tilslutte mig alt, det Niels skriver ovenfor mht. at være åben overfor de muligheder, der byder sig – spring ud i det, du har intet at tabe, og alt at vinde! Jeg” vandt” netop et super parløb med Niels, hvor jeg får lov til at være med på sidelinien på den spændende rejse han er ude på med de 2 websites (denne + aktiveledige.dk), hvor jeg (ud over at byde ind med juridiske overvejelser og krav) får lov at mærke på egen hånd, hvordan det at sprede positiv energi og handle virkelig kan skabe helt utrolige resultater! Så til dig, der sidder derude og måske tvivler en smule på, om det at netværke nu også er noget for dig: gør det, og meld dig fx som testbruger på aktiveledige.dk, hvor der kommer til at ske spændende ting de kommende måneder! Bedste hilsner fra husjuristen ; )

 2. Hej Niels,
  Sikke en spændende uge du har haft. Det er interessant at følge dig og se den spændende udvikling du har fået og opnået. Der er mange der får rigtig og inspiration fra dit arbejde. Bliv endelig ved med det.

  Mange hilsner
  Kim Soelberg Jørgensen
  http://Www.jobsøgningsguide.dk @ Netværk hvor jobsøgende og arbejdsgivere mødes (på LinkedIn)

Skriv en kommentar