Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

21 aug 2013

Hvorfor en hjemmeside til jobsøgningen kan åbne døren

Niels Reib - Hvorfor en hjemmeside til jobsøgningen kan åbne dørenJeg har et par oplevelser jeg gerne vil dele med dig, omkring hvilke muligheder du kan opsøge hvis du kobler en hjemmeside til jobsøgningen. Som jeg tidligere har været inde på, i nogle af mine artikler, så sidestiller jeg på mange områder det at være jobsøgende med at være selvstændig erhvervsdrivende og det er et mindset jeg selv har benyttet som jobsøgende, selvstændig jobsøgende.

At leve på en sten

Nu er det ved at være fem måneder siden jeg selv faldt for dagpengeretten, og traf det valg at slippe alle sikkerhedsforanstaltninger og blive selvstændig. Jeg har ikke andre end mig selv i hverdagen, så der er ikke en anden indkomst end den jeg selv får ind. Jeg tænkte det var bedre end at være bundet på hænder og fødder i systemet og på kontanthjælp.

Så i dag er jeg selvstændig opgavesøgende uden anden indkomst, end den jeg formår at skrave hjem. Det ville måske stresse nogle, men når man, som jeg, elsker det jeg laver, er passioneret om det jeg arbejder med (at skabe fokus på hverdagen, og trivsel, som jobsøgende), så skal jeg nok klare mig igennem. Er jo ligesom blevet vant til at leve på en sten, efter 2 år på dagpenge.

Nu kommer det…

Nu er det så jeg vil dele et lille tip med dig. Det handler om et par møder jeg har fået sat op til min kommende tur til Jylland. Jeg har, som en hver anden virksomhed, lavet en hjemmeside, hvor jeg præstentere hvad jeg kan og hvad jeg gerne vil gøre for mine kunder og deres kunder.

Jeg fandt for et par uger siden en virksomhed, faktisk via Facebook, som arbejder med jobsøgende. Efter at have besøgt deres hjemmeside, læst om deres værdigrundlag og hvad de gerne ville gøre for/give deres kandidater, så kunne jeg ikke lade være med at skrive til deres Direktør og invitere mig selv på et uformelt møde, når nu jeg skulle på tur til Jylland.

I mailen skrev jeg lidt om mig selv, hvad, jeg står, og brænder for og henviste til min hjemmeside og de ting jeg har lavet. Jeg var meget direkte og skrev jeg kunne være hos dem kl. 13 den og den dag og rigtige gerne vil kigge forbi.

Der gik et par dage før der kom en mail fra Direktøren, som meget kort skrev at hun havde noteret det i kalenderen og inviteret deres udviklingskonsulent til mødet også.

BUM! Så var det møde booket…

Sidste søndag sad jeg og lavede lidt research. Her faldt over en offentlig institution, som har med beskæftigelsesindsatsen at gøre. Efter at have kigget lidt rundt på deres hjemmeside, faldt jeg over nogle ting, som jeg undrede mig over. Derfor skrev jeg en mail til deres kommunikationsanvarlige. Jeg inviterede til dialog omkring disse punkter jeg undrede mig over, og et par andre foreslag til hvad de kunne gøre, i forhold til at mindske chancen for at jobsøgende kommer længere fra arbejdsmarkedet, end nødvendigt er.

Jeg skrev selvfølgelig lidt om min baggrund, min hensigt, henviste til mine hjemmesider og hvorfor jeg mente det kunne være interessant at mødes.

Mandag ved middags tid dumpede en mail ind i boksen. Her blev der taget imod min invitation og vi fandt så en dag for mødet, hvor også en af deres beskæftigelsesfaglige konsulenter vil deltage.

BUM! to for to!

Hvorfor har virksomheder hjemmesider og ikke dig?

Virksomheder har hjemmesider for at markedsføre og positionere sig i markedet, det kan du også gøre hvis du vælger at udforske og udbygge dine kompetencer med at lave en hjemmeside (100% win/win for dig). Jeg har selv haft stor glæde af WordPress, som også tilbyder mange gratis løsninger/templates, der vil virke glimrende som hjemmeside til jobsøgning.

Jeg havde ingen kontakter hos, eller kendskab til, nogle af de to jeg henvendte mig til. Havde jeg ikke haft min hjemmeside at henvise til, så er jeg ikke sikker på jeg havde fået de to tidligere nævnte møder. Jeg tror  simpelthen jeg fik de to møder i hus, fordi modtagerne havde mulighed for at læse mere om hvad det er jeg laver og er passioneret omkring.

At have en hjemmeside til din jobsøgning du kan henvise til, og derved give din mulige nye arbejdsgiver et langt bedre kendskab til dig, end en hvilken som helst anden uopfordret ansøgning nogensinde vil kunne, er jeg sikker på vil åbne døren til dit kommende job.

Det kræver dog, at du formår at skrive om det du er passioneret omkring i det arbejde du gerne vil udføre. Skal du have en hjemmeside til din jobsøgning nytter det ikke noget, bare at have et dødt CV liggende på siden.

Så hellere nøjes med din LinkedIn profil, for det andet vil være ligegyldigt. Du skal skrive nogle indlæg om de ting du brænder for, og kan, så en potentiel arbejdsgiver får et langt dybere kendskab til alle dine facetter og kompetencer, end hvis de bare havde dit dødsyge og trivielle CV at kigge på (du må regne med de højst sandsyligt ser en hel del af dem, og ikke finder dem særligt interessante).

En hjemmeside til jobsøgningen kan åbne døren

Når du har en hjemmeside til din jobsøgning, giver det dig nogle helt andre muligheder, specielt i forhold til de uopfordrede ansøgninger, som jeg ser det. Du kan være langt mere opsøgende og ikke mindst interessant for dem du opsøger. For i stedet for at sende dem en mail med et “dødt” PDF dokument, kan du sende dem en mail, fortælle hvorfor du mener de er interessante at arbejde for og så linke til din hjemmeside, hvor de for alvor kan få en fornemmelse for dig som person, dine kompetencer og passion. Sørg for du får en hjemmeside med dit navn som domæne (se eks. janjensenonlinecv.dk eller henrik-bodilsen.dk), det koster kr. 45.- og det vil give dig flere fordele i forhold til Google.

Som Thomas Bigum sagde i artiklen ‘Hvordan skriver man en god ansøgning?‘, så handler det om at vise fremdrift, drive og motivation som det første i en ansøgning, her er jeg sikker på at en hjemmeside kun vil tælle som netop dette, hvis du har en at henvise til, når du har sendt din ansøgning afsted.

Jeg håber du har fået lidt blod på tanden, og måske vil overveje at tage det, at have en hjemmeside til jobsøgningen, til dig.

Hvis du vil læse mere om at benytte sig af en hjemmeside til jobsøgningen, kan du også læse Jobsøgning med egen hjemmeside – Sæt dit personlige præg i jobsøgningen og ‘Er du i den søgende eller tiltrækkende rolle?<‘.

 

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib  – Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og mentor
NielsReib.com

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

8 Kommentarer

 1. … Og vælger man så at få lavet en hjemmeside til sig selv, så sørg for at få feedback fra dit netværk omkring dit arbejde.
  Lad være med at gå til dine venner og nærmeste familie, for de siger typisk: “Narj hvor er det flot.!” Enten fordi de ikke ved bedre, eller fordi de er bange for at såre ens følelser.

  Så brug netværket og bed dem give kritisk, men konstruktiv, feedback.

  1. Godt input Henrik, ingen tvivl om at netværket er godt at få konstruktiv feedback fra i mange sammenhænge og den somregel er mere saglig end hvis man får den fra ens nærmeste.

 2. Thorkild Jensen

  Super artikel, jeg blev motiveret til at lave min hjemmeside. Nu mangler der kun at den bliver rettet godt igennem, og masser af feedback. Tak.

    1. Hej Torkild
     Det er du da sluppet rigtig fint fra, enkelt og overskueligt… Det bliver rigtig godt, når du får lidt kød på bloggen, som vil kunne afspejle dine ideer, kompetencer osv på en anden måde end cv’et gør det.
     Egentlig kan jeg godt li tanken om en videopræsentation, det giver modtageren/ den besøgende et rigtig godt indtryk af dig som person, som ikke man kan give på samme måde på skrift. Dog skal videoen være af en hvis kvalitet 🙂 Men det fornemmer jeg nu nok du vil kunne lave 😉

     En sidste ting… Smid anbefalingerne frem så ikke de gemmer sig under dine erfaringerne, men kommer op i menuen 😉

     Godt gået!

 3. Rigtig god artikel og gennemgang 🙂

  Jeg kan kun være enig i at en hjemmeside er et fantastisk værktøj for jobsøgende, for selv her 4 år senere, er det noget for få gør sig i. Hvilket betyder det fortsat er en metode til at vise sig frem, på en anderledes og utraditionel måde.

  Hos Netnormer fornemmer vi i hvert fald en positiv tendens, når det kommer til hjemmesider og jobsøgningen.

Skriv en kommentar