Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

19 jun 2013

Dit drømmejob – Plan for jobsøgningen og karrieren

Niels ReibDrop at tænke i titler, tænk i hvilke opgaver, kompetencer og styrker der får dig til at yde dit absolut optimale og tænder dit drive. Jeg har selv et motto som jeg forsøger at leve efter, hvilket er: Jeg er der kreative faktor i mit liv. Det skal du også være i dit, du har selv stor indflydelse på hvordan du kan skabe dit drømmejob. Det kræver du gør dig helt klart, hvad det skal indeholde. Det er hvad dagens artikel handler om.

Dit drømmejob – Plan for jobsøgningen og karrieren

Drømmejobbet er sandsynligvis ikke det næste job du får, men hvorfor ikke allerede nu begynde at gøre det klart for dig selv hvad det skal indeholde. Du kan allerede nu, begynde at forme din karriere efter at opnå netop det job, som vil give dig de bedste betingelser for at kunne nå dine ambitioner, føle dig engageret, præstere optimalt og udvikle dig.

Har du har læst, og reflekteret på, de foregående artikler, vil du på nuværende tidspunkt have en rigtig godt fornemmelse af:

1. Hvad du gerne vil opnå i din karriere – Begynd med slutningen – Din karriereplan

2. Hvad der er din passion og hvad der driver dig – Passion og drive – Bliver passion dit drive, kan umulige ting lade sig gøre

3. Hvilke områder du gerne vil udvikle dig inden for – Udvikling og kompetencer – Er du under afvikling?

Drømmejobbet skal dække disse tre psykologiske behov

Edward Deci og Richard Ryans research viser, at når vores tre psykologiske behov, brug af kompentencer, selvstændighed og forbundethed bliver mødt, bliver vi mere motiverede, produktive og tilfredse (glade). Med andre ord vil dit drive blive styrket, hvis disse tre elementer opnås i det du foretager dig. Derfor er det vigtigt du tager det med i dine overvejelser, når du skal lave en beskrivelse af dit drømmejob.

DrømmejobbetHvad skal dit drømmejob indholde?

 • Hvad har været din bedste karrieremæssige oplevelse?
 • Hvordan kan du skabe grundlag for flere af dem?
 • Hvilke kompetencer nyder du at bruge i din hverdag?
 • Hvad giver mening for dig at arbejde med?
 • Hvilken værdi tilfører du?
 • Hvilke typer opgaver har du altid været draget af?
 • Hvad er sjovt at arbejde med?
 • Hvad er du god rigtig god til?
 • Hvilket ansvar skal du have?
 • Hvor mange timer om dagen skal du arbejde?
 • Hvordan skal du have mulighed for at udvikle dig i jobbet?
 • Hvilke af dine styrker vil du bruge i dagligdagen?
 • Skal du have kreativ frihed eller struktur i jobbet?
 • Hvordan kan du indrage dine personlige kompetencer i jobbet?
 • Skal du have kunde kontakt eller fordybe dig i lange processor?
 • Kan du se dig selv have flere arbejdsgivere?

Beskriv dit drømmejob

Du skal ikke passe ind i en bestemt ramme eller kasse, du skal selv definere rammerne som du vil kunne excellere inden for. Så nu skal du kun tænke på dig selv og det du gerne vil bidrage med i drømmejobbet. Det som er vigtigt i forhold til formuleringen af dit drømmejob er at du indrager dine reflektioner på ovenstående og fra de foregående artikler. Du tillader dig selv at tænke stort og samtidig er realistisk.

Skærmbillede 2013-06-17 kl. 10.54.54

Tryk og se den uopfordrede ansøgning.
Du kan også downloade den via siden ‘Guide til jobsøgning’

Lad være med at tænke for meget i stillinger og brancher, det kan måske hæmme dine visioner. Når først du har fundet ind til dine kerneområder for drømmejobbet, vil du kunne danne dig et billede af hvilken type job du er tiltrukket af.

Når du har beskrevet dit drømmejob, så lad beskrivelsen ligge en dags tid og vend så tilbage til og læs den igennem og mærk efter hvordan det får dig til at føle. Kan du tage ejerskab af beskrivelsen eller skal der justeres på et par småting? Spørg dig selv; hvorfor er dette job lige mig?

Du kan du måske finde inspiration til beskrivelsen af dit drømmejob, i den uopfordrede ansøgning her til højre, hvor jeg selv beskrev mit drømmejob. Den ansøgning grundlagde det samarbejde jeg i dag har med Jobboxen i Ikast-Brande.

Jeg har fundet denne test, som kan give dig inspiration til at finde ud af, hvad du gerne vil arbejde med.

 

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib  – Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og mentor
NielsReib.com

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar