Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

4 jun 2013

Din ledighed – Din mulighed for at genopfinde dig selv

Niels Reib - Din ledighed - Din mulighed for at genopfinde dig selvJeg brugte weekenden på at blive inspireret ved at læse Stephen Bruyant-Langers bog ‘Din næste karriere’. Her skriver Stephen blandt andet om at genopfinde sig selv, og hvis du ikke sørger for at udvikle dig i din karriere, og følger med tiden, så er du under afvikling. Så er det jeg vil spørge dig; Er du i udvikling eller under afvikling?

 

Din ledighed – Din mulighed for at genopfinde dig selv

Da jeg sad og læste bogen fandt jeg det lidt pudsigt at Stephen i bogen skriver om at genopfinde sig selv, det var nemlig præcis det ord jeg selv brugte da jeg for snart 2 et halvt år siden var sygemeldt og ville starte på en frisk og helt forfra.

Jeg ville ikke bare finde mig selv, for det mente jeg ikke var nok i og med jeg endte med at gå ned med depression, og efterfølgende blev indlagt. Nej, jeg sagde til mig selv, og dem omkring mig, at jeg ville genopfinde mig selv. Jeg ville tage de ting med der gav mening, og bygge videre på dem, mens jeg brugte tid på at finde ind til kernen, ind til mit drive og derved hvad jeg ville bruge mit liv til.

Den udvikling der efterfølgende er sket, har for mig været en fuldstændig fantastisk rejse og den bliver ved med at fortsætte, fordi  jeg er nysgerrig, jeg har øjne på mulighederne og ikke lader mig begrænse af de barrierer jeg ellers tidligere har været underlagt, ikke af andre, men af mig selv.

Det er det jeg vil have, du giver dig selv chancen for at skabe de samme muligheder for at gøre.

Din næste karriere - Din ledighed - Din mulighed for at genopfinde dig selvDa jeg sad og læste ‘Din næste karriere‘, fandt jeg mange ligheder med Stephen R Covey’s bog ‘Syv gode vaner’. For hvordan er det lige vi kommer derhen vi gerne vil, hvis ikke vi har en idé om, hvor det er vi gerne vil hen og hvad vores ambition er i livet?

Begge bøger handler om at finde ind til kernen, til det der driver dig og det du trives med. Det vil dermed være med med til at du får skabt en god balance ikke bare i din karriere, men også også i dit privatliv og mellem de to. Det handler altså ikke om enten eller, men både og, hvis du skal kunne præstere optimalt over længere tid.

At genopfinde sig selv

Ved at genopfinde dig selv giver du dig selv mulighed for at starte fra scratch, du nulstiller og kan herfra fuldstændig selv bestemme hvilke ting du vælger at have i dit liv, baseret på dine værdier og ambitioner/mål.

Fordelen ved tankengangen ‘at genopfinde sig selv’ er, at du på den måde kan være med til selv at præge og fremtidssikre din karriere, fordi du vil kunne positionere dig i forhold til udviklingen på arbejdsmarkedet.

Jeg stiller her et par spørgsmål, du kan stille dig selv som måske kan hjælpe dig til at begynde genopfindelse processen.

 • Hvad er kernen i dit liv, hvad er det allervigtigste for dig?
 • Hvad trives du med at lave og gøre?
 • Hvad er det der driver dig og gør at du handler?
 • Hvilke værdier værdsætter du mest?
 • Hvad er din ambition arbejdsmæssigt og i livet generelt?
 • Hvad er du nysgerrig på?
 • Hvad skal der til, for at du kontinuerligt udvikler dig som mennesker og arbejdsmæssigt?
 • Hvilke relationer betyder mest for dig?
 • Hvilke roller besidder du i hverdagen?
 • Hvordan kan du skabe både og mellem disse roller og din karriere?
 • Hvad vil du have mere af i hverdagen?
 • Hvad vil du huskes for?

 

Download
Du kan downloade Skab struktur og trivsel i hverdagen som jobsøgende – En guideline jeg har lavet baseret på Stephen R Coveys ‘Syv gode vaner’. Det kan være et værkstøj som også vil kunne inspirere og hjælpe dig til at begynde din genopfindelse. Det er arbejdet jeg selv har lavet med ‘Syv gode vaner’, der har dannet grundlaget for min vej tilbage.

Vær åben for muligheder

Når det kommer til din karriere så drop at tænke i din nutidige branche, du må ikke låse dig fast i det mindset. Vær i stedet åben for de muligheder der byder sig via input fra, for eksempel andre i dit netværk. Du er ikke din branche, du har kompetencerne fra en gælden branche, men det er ikke ens betydende med at din kompetencer ikke også kan benyttes i andre sammenhænge. Det kan være du her også vil kunne finde inspiration i artiklen Guide til jobsøgning – Tag føretrøjen i din jobsøgning – Åbenhed i jobsøgningen.

Det kan godt være din karriere én sammenhængende tidshorisont, men det er ikke ens betydende med at den ikke kan udvikle sig i forskellige retninger og tidslommer. Når du hele tiden sørger for at udvikle dig, og positionere dig i forhold til arbejdsmarkedet, vil der også hele tiden kunne opstå nye spændende udfordringer, fordi du er klar og ikke har afviklet dig selv.

Jeg vil i min næste artikel komme ind på hvordan du laver en forretningsplan for din jobsøgning, som vil give dig en god fornemmelse af retning i din jagt på dit næste job. Her vil jeg også komme med eksempler på hvordan du kan positionere dig i forhold til din nye karriere.

Du kan i øvrigt købe Stephen Bruyant-Langers bog ‘Din næste karriere’ ved at trykke her

Læs også

Guide til jobsøgning – Ugeplanlægning til jobsøgning

Velvære som jobsøgende – Hvad er vigtigst for dig?

Savner du formål og drive i hverdagen? Så begynd med slutningen…

Bruger du ikke din ledighed til at udvikle dig?

Hvad er dit drive?

 

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib  – Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og mentor
NielsReib.com

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

3 Kommentarer

 1. Pia Hansen

  Hej Niels
  Sidder og læser dit seneste oplæg om at genopfinde sig selv.
  Tankerne flyver gennem hovedet. Jeg er sygemeldt på grund af stress og nåede også lige at blive fyret på grund af samme. Nu har jeg brugt en måned på at finde ud af om jeg er under udvikling eller afvikling. Jeg troede selv afvikling men efter at have set dit oplæg kan jeg se at jeg er under udvikling. Har arbejdet med det samme i snart 20 år og kunne ikke se skoven for bare træer. Jeg er indebrændt kvalt og udbrændt. Jeg heler nu og har fundet en vej til at komme videre hvor jeg bruger den erfaring jeg har på rygraden men slår en kolbøtte og vil nu lære andre hvad jeg kan…..jeg får nyt drive og giver videre…….Takket være dine rigtige gode oplæg. Nej det er uartigt. Dine virkelig gode artikler…..Du inspirerer mig dybt.

  Venligst

  Pia Hansen

  1. Hej Pia
   Tusinde tak for dine komplimenter og hvor er jeg glad for du finder inspiration i de ting du finder her på Ledigidanmark.dk. Det gør mig mere end glad at læse at du via det du læser får skabt refleksion, skiftet fokus og på den måde en vej videre. At komme tilbage tager lidt tid, men du vil komme styrket ud, det er jeg sikker på.

   Endnu en gang tak for din kommentar, den varmer.

   De bedste hilsner
   Niels

 2. Mary Elisabeth Holm

  Ja så har du gjort det igen , ramt mig lige i hjertet. Når jeg tænker på , hvad der er sket af helt fantastiske ting på det år der er gået som ledig. Og jeg er bestemt ikke under afvikling, men tværtimod sker der så mange gode ting , og jeg får også en flig af at lære mig selv bedre at kende. Det vigtigste for mig er mine relationer og at jeg har det godt med det jeg foretager mig. Har mødt så mange skønne mennesker på min vej, det har ikke været det arabiske forår , men Marys forår, hvor jeg har udvidet min horisont , taget en uddannelse , networket (det er sjovt), Jobboksen har været mit andet hjem og jeg har kun mødt positive mennesker og god sparring der. Det hele sender mig mere og mere i retning af mit drømmejob, og jeg tror på at det er værd at vente på. Endnu engang tusind tak for dine helt igennem inspirerende artikler , refleksioner og gode tanker. Kan ikke lade være med at sende dig feedback for du er inde på noget meget vigtigt, og du gør en kæmpe forskel for en hel masse mennesker, og tak fordi du er DIG.

Skriv en kommentar