Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

27 maj 2020

Det går stærkt på arbejdsmarkedet, rigtig stærkt. Følg med eller…

Der er sket meget inden for de seneste 10 år og det går stærkt på arbejdsmarkedet. Ligesom vi nød godt af det hele var blevet godt og stabilt ovenpå finanskrisen, så blev vi ramt af Covid-19 og igen er vi blevet slået tilbage til at opleve en usikkerhed på job markedet, som nok ikke bliver stabiliseret lige med det samme.

Da jeg havde Fremtidforsker Mette Sillesen med på min virtuelle karriere summit, fortalte hun om studier lavet af London School of Economics som viser at udviklingen vi har oplevet fra omkring 1890 til idag kommer vi til se hvert 18. år fremover. Det er vildt!

Så det går stærkt på arbejdsmarkedet, rigtig stærkt, både når det går op men i den grad også når det går ned. Men heldigvis er en af vores allerstørste menneskelige styrker at tilpasse os vores omgivelser. Dem der gør det hurtigst, vinder.

Udviklingen vi ser folde sig ud med at arbejde hjemmefra og de mange virtuelle møder er kommet for at blive, i et vidst omfang. Det er jeg sikker på. Mange troede ikke vi var klar til den arbejdsform, men fordi vi har vores gode tilpasningsevner, så er den transition gået over al forventning.

Men hvordan kan vi tilpasse og forberede os på denne “nye” virkelighed på arbejdsmarkedet, i en verden hvor udviklingen sker hurtigere end nogensinde, unden at tabe i det lange løb?

Det kræver at vi, du og jeg, har en proaktiv tilgang til hvordan vi vælger at takle det for at være på forkant. Og der er flere ting vi skal gøre.

 • Vi skal kunne kommunikere vores styrker og den værdi vi skaber for arbejdsgiverene klart og tydeligt.
  (hvad er din value proposition?)
 • Vi skal skabe værdifulde netværksrelationer og ikke bare have en masse connections.
  (hvor mange af dine kontakter på LinkedIn har du mødt personligt eller virtuelt?)
 • Vi skal bevæge os uden for vores comfort zone og udvikle nye kompetencer.
  (hvornår har du sidst afsat tid til din udvikling?)
 • Vi skal tage fuldt ejerskab af vores professionelle online tilstedeværelse.
  (hvad ville du gøre hvis LiknkedIn forsvant?)

Det er noget af det jeg beskæftiger mig med på nielsreib.com. Her tager jeg udgangspunktet i hvad vi kan gøre for at fremtidsikre os, så vi ikke vi mister fodfæste på den ellers slippery slope af et arbejdesmarked.

Hvis du vil have inspiration fra mig og flere internationale eksperter, der kan hjælpe dig være på forkant og sikre din karriere fremadrettet, så hop over på nielsreib.com og få mine nyeste indlæg om karriere, personlig ledelse og branding.

 

Skriv en kommentar