Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

22 apr 2012

Det er samfundets skyld

Det er samfundets skyld

Pia Henningsen

Pia Henningsen

Jeg er træt af mit liv, min hund, min kat

Jeg kan ikke klare at leve – jeg kan ikke klare at dø – jeg kan slet ikke klare mig selv

Men der er så meget jantelov, misundelse og had

Det er samfundets skyld – ja, det er samfundets skyld

Med disse ord frit fra TV2s sang om, at alt er samfundets skyld, synes jeg det er på tide, at påpege nogle facts omkring den pudsige størrelse, der hedderlivet.

Der er mange undersøgelser, der viser, at vi danskere er det lykkeligste folkefærd i verden. Med stor undren må jeg spørge mig selv, hvordan vi kan være det? Vi bor i et land, der maksimalt har noget, der kunne minde om sommer 3 måneder om året, vi har verdens højeste skattetryk, vi kan kun få mad af middelmådig kvalitet i butikkerne, der er ikke ret mange ude i den store verden, der i det hele taget aner vi eksisterer… Føj selv til listen…Der er masser af muligheder for at undre sig over vores lykkelige tilstand.

For faktum er jo rent faktisk, at vores grundholdning er som TV2 synger: ’Det er samfundets skyld’! Er det fordi vi er så forkælede at kan tillade os at have den holdning, at alt der sker for os – især når det er dårlige ting – er samfundets skyld, og at samfundet skal hjælpe og supportere os i alle henseender, så vi på praktisk vis slipper for at tage ansvar for vores eget liv?

En meget firkantet påstand – det er jeg klar over – men det er desværre sådan, at nu, hvor jeg p.t. er jobjæger – støder på rigtig mange mennesker i samme situation – veluddannede, kloge, dejlige mennesker, der har det hele i sig – men hvor det desværre virker som om de har mistet modet og gnisten – ikke tror på sig selv, og skælder lidt ud, fordi de – tilsyneladende – ikke kan få arbejde af den ene eller anden –angivelige årsag, såsom alder, dét at være nyuddannet, ønsket om at skifte branche eller lignende. Derfor skælder de ud på samfundet – og glemmer i processen at mærke efter hos dem selv.

Sætter jeg sagen på spidsen?

Det er absolut ikke min hensigt, at du skal føle dig intimideret, når du læser dette – og JA! Det er bestemt ikke særlig nemt i øjeblikket at lande drømmejobbet – men:

Lad mig fortælle dig noget: Der er kun én person, der har ansvaret for dit liv – nemlig dig! Det er kun dig, der beslutter, hvad du vil gøre med den dyrebare gave du har fået at forvalte i et bestemt antal år – og det er kun dig, der kan takke dig selv for resultatet, der kommer ud af det.

I virkeligheden er det ganske enkelt: Beslut dig for at få et godt liv – og lur mig om du ikke får det. Beslut dig for det modsatte og gæt selv, hvad du får. Det er loven om tiltrækning, der træder i kraft her, for vi får hvad vi beder om – dog med det forbehold, at Universet ved bedre og således holder dine ønsker tilbage, fordi der er bedre ting der venter på dig.

Sometimes I thank God for unanswered prayers – Remember, when you’re talkin’ to the man up-stairs – That even though he may not answer doesn’t mean he don’t care – Some of God’s greatest gifts are unanswered prayers

synger country legenden Garth Brooks. Kort og godt siger teksten, at selvom du har nogle ønsker, så er det ikke altid de bliver opfyldt, netop fordi der er universelle planer for dit liv – men betragtet i det store billede, så får vi altid de ting, vi skal have – selvom det ikke ser sådan ud eller vi må vente længere end vi egentlig har lyst til. På den ene eller anden måde får du, dét du beder om – og hvis du har modet til at tage ansvaret for dit eget liv i dine hænder, så sker der de mest forunderlige ting.

Ja, ja – siger du måske, men det er altså ikke til at finde et arbejde, hvis du er nyuddannet/over 50/for lav/for høj/overvægtig/undervægtig – så jeg forventer at jeg bliver hjulpet bedst muligt. Vi betaler så meget i skat og Danmark er et velfærdsland, samfundet skal tage sig af mig – og jeg skal derigennem have nogle af mine skattepenge retur.

Men!

Har vi det som mennesker ikke meget bedre med os selv, hvis vi kan se, vi kan klare tingene selv, overvinde forhindringer, fryde os over vores personlige sejre og mærke et boblende overskud, når vi tager vores liv i egen hånd i stedet for at forvente, at andre tager sig af os. Overvinder fornemmelsen af at tage ansvaret for sit eget liv ikke langt følelsen af at sige, det er samfundet skyld? For husk nu: Hvad vi sender ud, får vi tilbage…..Og hvis du vil have dig eget liv skal du være i stand til at sige og se, at du selv har stor indflydelse på dét der sker – lige meget hvad der sker – frem for at bebrejde samfundet.

Det er måske en naiv tanke – det er bestemt heller ikke altid vi selv er herrer over at der sker triste ting for os – men stadigvæk er livet en kombination af op og nedture på mange planer – og vi KAN selv være med til at forme vores bedste liv. Prøv at være med! Jeg er helt og aldeles overbevist om at der er et job til alle os jobjægere derude. Vi har ingen indflydelse på, hvornår vi får det – vi skal nemlig være klar til det – og måske er det slet ikke skabt endnu – lige bestemt JOBBET, der skal være vores. Bliv ved…. Jeg lover Universet har en plan med dig – og i mellemtiden kan du jo bruge denne ’jobjægertid’ til at gøre den til den bedste tid i dit liv – i stedet for at give samfundet skylden.

Husk at smile

Skrevet af

Pia Henningsen

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

2 Kommentarer

 1. søren

  Pia Tror du ikke lige du har misforstået hvad der forgår i Det kærer land kaldet Danmark.
  Punkt 1: Der mangler tusindvis af arbejdsplads.
  Punkt 2: Det er ikke samfundet som ledige er sure på, men mangel på arbejdspladser.
  Punkt 3: Arbejdsløse, har selvfølgelig op og nedture hele tiden, det er jo klar, som ledig. Men derfor skal de jo naturligvis have lov til at klage og brokke sig, til de myndigheder som holder dem tilbage fra at få et job, nemlig politikerne, og jobcenter, og ikke mindst fagforeningerne.
  Punkt 4: Alle ledige kæmper deres egen interne kamp, for at finde et job, og man kan ikke forvente, de ikke på et eller andet tidspunkt skal have hjælp af det såkaldte samfund, når der ikke er job til dem.
  Punkt 5: Ledige arbejdsløse og andre som har job vil i bund og grund det samme, og det er at kunne være tage ansvar på deres eget liv, og få en indkomst. Det handler sådan set kun om at give folk de rigtige uddannelser, og at de danske virksomheder, sætter krav til politikerne hvad præcis det er de har brug for, ikke tusindvis for en forkert uddannelse til ledighed, som jo er sket igennem årevis nu.

  Der er så meget snak om at ledige, skal have et los bag i, og aktiveres, men det virker jo ikke, når arbejdspladserne stadigvæk mangler kombineret med at ledige i det hele taget kan få lov til at tage en uddannelse, som er nej nej nej fra alle kommuner for dem som er på kontanthjælp eller dagpenge.

 2. Kære Søren
  Jeg ved ikke om jeg egentlig helt giver dig ret! Min ‘medskribent’ og ejer af dette site, Niels Reib har skrevet et indlæg om at være kommet langt med proaktivitet – og jeg tror rent faktisk det er dét, der skal til. Ja, vi har stor arbejdsløshed i øjeblikket – men helt ærligt: Sammenlignet med hvordan det ser ud andre steder i Europa, så er det vist ikke så slemt alligevel. Jo, der mangler arbejdspladser – lige i øjeblikket. Nu ved jeg ikke, hvor gammel du er, men personligt har jeg altså levet så længe, at jeg har set dette scenarie før: I 60erne blomstrede det hele – folk tjente strygende med penge – hvorefter vi så kom op i 70erne – oliekrise og ‘what not’. Det overlevede vi. Kartoffelkure og stramninger i 80erne har vi også overlevet – krise og faldne boligpriser i de tidlige 90er er vi også kommet igennem. Seriøst: Livet og verden GÅR op og ned – og der er altså ingen der skal fortælle mig, at vi, der er erhvervsaktive, får lov til at gå for lud og koldt vand resten af de år, vi kan være erhvervsaktive.
  I den forbindelse vil jeg da også sige, jeg synes der er nogle pudsigheder i samfundet, når det offentlige skal udføre de opgaver de er sat til i forbindelse med ‘behandlingen’ af jobsøgende. Faktisk har jeg rigtig mange instanser mistænkt for ikke at have forstået den lovgivning de er sat til at administrere – hvilket er skræmmende – men i virkeligheden kunne det måske være en idé at vi som jobsøgende selv satte os lidt ind i, hvad der reelt står i lovgivningen (indrømmet: Jeg har ikke selv gjort det endnu), så vi kan argumentere for vores rettigheder. Dybest set er min holdning, at det jo ikke er de stakkels mennesker, der dagligt skal have øretæver fra os sure jobsøgere, som har lavet lovgivningen. De parerer bare ordre – ligesom vi skal – for lovgivningen er nu en gang sådan.
  Jeg tror stadigvæk på, at såfremt vi i endnu større grad tager ansvar for vores situation og vores liv, så får vi også hvad vi beder om…….Og jeg er overbevist om, at virksomhedsledere og andet godtfolk også gør opmærksom på, hvad der er brug for i dagens Danmark. At være jobsøgende er en ‘træls’ stilling at have – men når nu omstændigheden er sådan – så tror jeg vi kommer længere ved at acceptere situationen og dét vi bliver pålagt, fremfor at udvise negativ attitude. Husk det gamle ord: Man får hvad man beder om.

Skriv en kommentar