Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

11 feb 2013

Det, der har dit fokus får din tid

Fokus på tid – Kvalitetstid som jobsøgende

Lars-Kristiansen - om kvalitetstid i hverdagen som jobsøgende

Lars-Kristiansen

Tid er en af vores vigtigeste ressourcer. Vi kan vælge at bruge den eller vi kan vælge at spilde den. Alle kan genkalde sig en episode, et tidspunkt hvor du virkelig følte du spildte din tid. Bare tanken om det, giver dig ubehag. Og så kan du på den anden side se tilbage på et tidspunkt, hvor tiden, lige her og nu, gav den fedeste mening. Der hvor tiden flyver afsted er dér hvor du lever og er i nuet. Det er de stunder vi skal kæmpe for at få flere af, for de er så berigende og du husker dem som givtige, sjove, hyggelige, udviklende og frem for alt lang mere interessante end tidspille.

 

Har du i den forløbne uge haft en tanke du i dagevis har bokset med?

Det kunne være et job du brænder vildt for, en tidligere kollega der har taget kontakt til dig, men som du ikke orker nu; eller en udviklingsproces der ligger og ruger. Er det nu du skal uddanne dig videre? Skal du tænke karriereskift ind for alvor – og hvordan?

Der hvor du brænder har du lagt dine timer, så enkelt er det. Er det i fitnesscenteret, så er det fordi dét betyder noget for dig eller er din indre iværksætter i gang? Måske har dit fokus været helt ude af jobjægerland?

Nyder du p.t. din tid nok her mens du er ”fri”? Tillader du dig, at lade den frihed du garanteret drømte om da du var i job, komme ind og forfører dig? Hvis ikke, så er det nu du kan nå, at gøre noget ved det. Nu har du tiden, så brug den på det der giver dig værdi. Gør du det ikke, vil du ærge dig når du er tilbage på jobmarkedet og der kan du så tænke tilbage og sige, ”ja-ja, men jeg nød også min frihed”. Jeg tillod mig at blive ladet op og fik tunet fokus ind på – mig selv. Den refleksion vil styrke dig.

Når du så har småreflekteret over din situation og planlagt dit tidsforbrug, du vil kaste efter din jobjagt (her skal du seriøst regne med mindst 30 timer om ugen), så kan du så mærke efter hvor det er du brænder og hvilke vaner du falder tilbage i. For du falder tilbage til noget der trækker i dig, hver eneste dag og her kan du finde kimen til hvad du skal bruge din energi på. Hvis det er Sodukoen der hele tiden skal udfordre dig, så er det jo det valg du gør. Må jeg anbefale du tuner dit tidsfokus ind på noget, hvor du udvikler dig mens du nu er lykkeridder i jobjægerland. Fokusér din tid ind til noget der på sigt kan styrke dig i den stilling du en dag får.

Kvalitetstid ind i din hverdag

Er det nu du vil gøre noget ved dit tidsforbrug? Indarbejd en masse kvalitetstid ind i din hverdag og du ved bedst selv hvad DIN kvalitetstid er. Vigtigst er, at du ikke spilder din tid. Informer andre om dine drømme, visioner og berig dem med din viden. Fortæl om dine ”tidssuccesser” og hvordan du udnytter den bedst muligt, frem for at spilde den. Det vil sgu da være ærgeligt, at der til din bisættelse vil blive sagt: ”Ja – han var en flink fyr, synd han spildte tiden med noget der ikke gav nogen værdi – ikke engang ham selv…”. Jeg skulle hilse og sige, det sker ikke med mit eftermæle.

”Jeg bruger al min tid på jobsøgning” hører jeg fra tid til anden. Men jeg tror ikke på det. Det er der jo ingen der gør og hvis der endelig var en der gjorde, ville vedkommende være fuldstændig bims, og ude af stand til at få en nuaceret dialog ud af. Søg for at tiden til jobsøgningen er konstruktiv og målrettet. Jeg ville have respekt hvis meldingen var: ”Jeg bruger al min tid på jobskabelse”. Det er der musik i. Det handler om at give.

Også skal der også lige et paradoks ind, for det er ofte i de situationer, hvor der optrådte tidspilde, at du faktisk fik reflekteret, at brikkerne faldt på plads og alle de dagligedags ting faldt på plads. Brikkerne fandt deres plads og der kom system på øverste etage. Men ser du tilbage på dét tidsforbrug, kan der tilskrives reflektionstid. Skal den tid ind på ”tidspilde-kontoen”? Næppe.

Hvordan har din sidste uge været? Det, der har haft dit fokus, har fået din tid. Var det berigende eller tidsspilde?

Mærk lige efter.

Gi ´den gas!

Læs eventuelt også

Venter lige til i morgen, så… Er du udviklingsdød?

Vis styrken – dine omgivelser vil se måbende til!

Bruger du ikke din ledighed til at udvikle dig?

Hvilke barriere sætter du for dig selv?

Hvor har du indflydelse??

Skrevet af

Lars Kristiansen

Tidligere jobsøgende bidragsyder men er nu kommet i job fra den 7 januar 2013.

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

1 Kommentar

 1. Karina Pedersen

  Hej Lars
  Jeg læser med begejstring dine blogindlæg !! dine indlæg sætter masser af tanker igang hos mig , selvom jeg er i job – og det er super fedt !
  Håber du har fået DRØMMEJOBBET – ellers kunne jeg sagtens se dig i en anden rolle 😀
  Ha en dejlig dag !
  Mvh Karina Pedersen (tidligere deltager i hangout v ledigidanmark)

Skriv en kommentar