Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

24 maj 2012

Chris MacDonald, motivation, dialog og HUAAAAH!

Chris MacDonald, motivation, dialog og HUAAAAH!

Niels ReibKlokken 04.30 ringede vækkeuret, solen skinnede over Frederiksberg og jeg vågnede med de ting i tankerne som Chris MacDonald sagde igår… Han snakkede blandt andet det med at vågne op og glæde sig til dagens program (sommetider skal det nok lige tvinges lidt mere igennem end hertil morgen), i stedet for at ligge der og være trist over at skulle op. På trods af at jeg allerede er i 4 timers søvnunderskud, så er jeg frisk og klar til en dejlig dag, i Aarhus.

Klokken er 7.30 og jeg sidder her i toget, nået til Odense, og reflektere lidt over Chris’ foredrag i går aftes. Det er første gang jeg har oplevet ham live, og sikken et energibundt og man kan jo kun tage hatten af for det han har opnået, på trods af de udfordringer han havde som yngre. Depression, selvmordstanker, socialfobi, maniodepressiv mor og søster og en far der var alkoholiker er hvad han har måtte overkomme og tage stilling til.

Han fortalte at han i sin opvækst gang på gang fik at vide af hans mor at han havde et attitude problem, han havde en negativ attitude.

Vores attitude afspejler den dialog der foregår med os selv, har du en negativ attitude bruger du (som regel) meget tid på at tænke i begrænsninger og barrierer, hvorimod hvis du har en indre dialog hvor muligheder og optimisme dominere, så vil du have en mere positiv attitude over for dem du omgiver dig med.

Her sidder jeg og ser tilbage på min tid som jobsøgende, hvor den første tid gik med en optimistisk tilgang til jobsøgningen. Men efter 3-4 måneders tid, begyndte jeg at få svært ved at holde motivationen og mine tanker begyndte at sætte begrænsninger og barrierer for mig selv, og min tro på at jeg nok skulle finde et nyt job.

(eksempel; jeg kan huske vi, min kæreste og jeg, en aften fik lyst til is. Så jeg gik ned på tanken for at købe den bestemte is vi havde lyst til. Da jeg kom ned på tanken havde de ikke isen! Det gjorde at min verden faldt sammen, alt var imod mig og intet gik min vej.)

Jeg havde en yderst negativ indre dialog, tankerne var med til at trække mig ned, så langt ned, at jeg tilsidst måtte have professionel hjælp og blev indlagt…

Når jeg i dag ser på hvad der er sket

Nu sidder jeg så her i dag, klogere på mig selv og hvordan min indre dialog påvirker ikke kun mig, men også dem omkring mig.

Når jeg ser tilbage undre det mig egentlig ikke, at jeg ikke lige fik det job som jeg bare mente var som skræddersyet til mig i dengang i april 2010. Jeg var godt på vej ned af bakken, som ikke endte i dalen, men nærmere nede i kløften. Min attitude (udstråling) var nok ikke den den mest selvsikre og positive, selvom jeg følte jeg var det.

Når jeg i dag ser på hvad der er sket siden da, specielt over de sidste 6-8 måneder, er det utroligt hvad en mere positiv tankegang og indre dialog kan gøre. Ikke kun for mig og mit syn på mig selv, men det har også åbnet op for en masse muligheder som jeg ikke havde drømt om tidligere (jow drømte måske om dem, men turde ikke værker tro eller håbe på dem). Jeg har siden januar og siden jeg lancerede Ledigidanmark.dk mødt en masse inspirerende, hjælpsomme og søde mennesker. Ikke at jeg tidligere i mit liv har mødt sådanne mennesker, men jeg har bare ikke været så opmærksom på mulighederne og da slet ikke udtrykt mine tanker, planer og idéer som jeg gør i dag. Og det er, som jeg ser det, det der gør at jeg tiltrækker den typer relationer idag.

Det er måske slet ikke så tilfældigt, at jeg i løbet af de sidste par måneder har mødt “de rigtige” mennesker. Personer som på den ene eller anden måde gerne vil bidrage og hjælpe med de ting jeg har startet.

Og igen, havde jeg ikke haft en positiv tilgang i min dialog med Mette Frederiksen (eller rettere hende sekretær), så havde jeg heller aldrig nogensinde fået chancen, for at få en personlig snak med Beskæftigelsesministeren.

Taknemmelig for hvor jeg er i dag

Nu er det ikke fordi jeg er overtroisk eller tror på nogle specielle ting. Men en ting er jeg begyndt at tro på. Det du sender ud (din attitude), får du tilsvarende tilbage fra andre.

Jeg er så taknemmelig for hvor jeg er i dag. Om en måned er det to år siden jeg blev indlagt, mit forhold til min gravide kæreste gik i stykker, jeg havde adresse på Frederiksberg Rådhus (boligløs) og ja, så havde jeg heller ikke et arbejde.

Arbejdet mangler stadig i dag, men jeg har aldrig haft det bedre med mig selv end jeg har i dag. Grunden til det, ligger netop i blandt andet i den dialog jeg fører med mig selv. Ting bliver så meget nemmere og mere overskuelige når man har en positiv tilgang til tingene i livet og det er helt fantastisk som mulighederne begynder at blomstre.

Jobbet skal nok komme, det er jeg på ingen måde i tvivl om og det er lige om hjørnet og indtil det er der, så nyder jeg da at jeg kan tage en tur til Aarhus eller en tur på landevejen og lufte raceren og få clearet tanker, nyde naturen og den friske luft.

Så min opfordring er at i stedet for at tænke i begrænsninger, så tænk i muligheder. Det er måske ikke så nemt i starten, når man er i en situation som jobsøgende. Men lad være med at give op, det vil være arbejdet værd. Tag ansvar og begynd at handle på de ting du har mulighed for at handle på og de ting du kan gøre noget ved. Hvis du gør det, så vil de ting du kan handle på bliver flere og flere og dermed vil mulighederne også blive bedre og der vil komme flere af dem.

Jeg håber i får en rigtig dejlig dag derude og husker at gøre lige præcis det du har har brug for at gøre idag.

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib

Ejer og Community Manager på Ledigidanmark.dk
Foredragsholder og konsulent
Reib Consulting

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

10 Kommentarer

 1. søren

  Hvis du bruger det meste af dagen på at race rundt på landevejen, og tænke positive tanker så bliver det vist svært for dig at finde et job. Konkurrencen er blevet så hård på arbejdsmarkedet, at du skal ud og sælge dig selv 110%. Jeg tager selv på Jobmesse idag, og møder nogle firmaer som måske kunne frembringe et job.

  1. Hej Søren,
   Det lyder da som en god idé med jobmesser. Selv netværker jeg nærmest konstant og afdækker muligheder også selvom jeg sidder på cyklen, så bliver der netværket med dem jeg køre sammen med.

   Tror på ingen måde at positive tanker vil stå i vejen for at jeg får et job, tvært imod!

   Håber du får noget ud af jobmessen idag!

 2. Linda Haraldsen

  Sikke et dejligt indlæg! Du er helt sikkert på rette vej og ved hvad der skal til for at fortsætte fremad. På min egen vej mod det næste job, er gode faktorer struktur, motion og fællesskab. Ud over disse, så forsøger jeg at blive modigere til at vise mig selv, melde ud og tage kontakt. For nu og fremad vil jeg forsøge at holde fast i “passionerne” (Pernille Melsted) og jeg læser nysgerrigt om Gretchen Rubins “Projekt Lykke”. God vind videre – både på landevejen og ellers!

  1. @Linda,
   Tak! Jeg er på helt rette vej, ingen tvivl om det og det går forrygende! Tak for dine input, dem vil jeg da lige se nærmere på, kunne da godt være Pernille kunne bidrage med lidt krydderi :o)

 3. Charlotte Poulsen

  Tak for din ærlighed om din proces og godt for dig at du bruger noget af din tid på dig selv… Det gode kommer til os alle…når tid er.
  HUAAAAH

  1. @ Charlotte,
   Ja, jeg er af den overbevisning at hvis ikke man også husker at bruge tid på andet end jobsøgningen også, så ender man nemt i et sort og ikke særligt inspirerende hul.
   Lige meget hvad man laver, så præstere man trods alt bedst hvis du trives og har velvære i din hverdag.

 4. søren

  Nå så er Jobmessen forbi, der var så mange tusinde mennesker, at man nærmest måtte presse sig igennem, men efterhånden som tiden gik, og folk havde fået hvad de skulle bruge af materialer, kunne jeg få kontakt til de fremmødte virksomheds ledere, og jeg blev forbavset. Der var så få job, at det dårligt nok var umagen værd for dem, at dukke op. Halvdelen af de fremmødte firmaer krævede 4-5 års uddannelse først, og den anden halvdel havde max 1-2 job hver, som igen krævede meget specielle færdigheder.
  Der var undervisning i CV som var helt fint, og så havde de hyret en fordragsholder som var en skuespiller til at fortælle 30 minutter om jobsøgningen danmark i 70-80 erne.
  Der blev snakket en del, og udvekslet mail og telefon oplysninger, men faktiske job tilbud, der blev jeg skuffet.
  Der var dog et par rekruterings firmaer, som var værd, at følge op på.
  Der blev sagt fra flere firmaer, at de var frustreret over hvor mange ledige de så, og deres lister var enorme med folk som havde skrevet sig op hos dem. De lå i bunker af A4 sider, så der skulle være nok at gennemgå for en HR ansvar i et par måneder, når de kommer hjem.
  Jeg kunne tydeligt se, at store dele af dem som var mødt op, ikke havde det godt med sig selv. De så nedtrykte ud, og ville ikke kigge på andre som om de dybt skamte sig, over at vise sig frem.
  Det er trist at samfundet er blevet sådan, at folk føler sig total ydmyget, og nærmest en stress handling og panik, at de render vildt rundt, på sådan en jobmesse, som var de i et stort supermarked, i håbet om at finde den rigtige varer, før naboen har scoret den.

 5. Helle

  Hej Niels. Endnu engang sidder jeg tilbage med dyb respekt og beundring for din tilgang til verden og den måde du agerer på efter at have læst dit indlæg. Respekt, fordi du fortæller så ærligt om din egen svære rejse, og beundring fordi du har formået at gøre de ting du gør nu Ja, nogle dage indimellem kan kræve, at man hiver sig selv op ved hårrødderne, men hvis man formår at holde sit livssyn så positivt som muligt resten af tiden, så tror jeg også fuldt og fast på, at man kan ændre og gøre en forskel – både for sig selv og for andre! Al mulig held & lykke med de spændende og inspirerende projekter, keep up the good work ; )

 6. Hej Niels (og alle jer andre) 🙂
  Jeg synes dit indlæg er fantastisk og inspirerende! Som altid er det en dejlig ting at blive mindet om at thoughts become things, og som jeg nævnte på facebook, så er Mike Dooley rigtig interessant at se på, hvis I gerne vil have mere positive (afslappede) følelser ind i livet 🙂 Jeg har linket til en af hans præsentationer her: http://www.youtube.com/watch?v=8x4sVR67wCk (det er en god histore)
  Og ellers så er der Lynn Grabhorns bog: “Excuse me, your life is waiting” som er god til at banke tingene på plads i hovedet.
  Som sagt, rigtig rart med en reminder om at jeg skal styre min tanker og følelser bedre, og så bliver livet godt (for jeg glemmer det indimellem jo :))
  Go’ fredag til jer alle!

 7. Majbritt Johansen

  Hej Niels
  Super flot indlæg…og du har ganske ret. Vi som går arbejdsløse, skal huske at give tid og plads til os selv.Vi skal huske engangimellem at være i nuet. Der er rigeligt med ting der dræner en for energi, når vi er uden arbejde. Husk at trække vejret, mærke solen og i det hele taget give os selv plads til at mærke at vi lever. Kun på den måde kan vi få fyldt vores tank med positiv energi op.
  Godt humør og gå på mod gør en kæmpe forskel
  Tak for reminderen 🙂

Skriv en kommentar