Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

4 dec 2013

Charlottes SUCCEShistorie – Se den jobansøgning der fik hende i job

Det er en fornøjelse at bringe jeres SUCCEShistorier og jobansøgninger her på Ledigidanmark.dk.

Har du en SUCCEShistorie så skriv til niels@ledigidanmark.dk. Del din historie og vær med til at inspirere andre jobsøgende, som med glæde vil høre den og dermed blive bekræftet i at der er et job derude. 

SUCCEShistorie og jobansøgning

– leveret af Charlotte K. Pedersen.

Charlottes SUCCEShistorie - Se den jobansøgning der fik hende i job

Efter 17 måneders ledighed og over 900 ansøgninger, var jeg for længst løbet ind i stress muren, var opgivende, træt og følte ikke jeg duede. Og for et par måneder siden kom jeg i medicinsk behandling for depression, gik til ugentlige samtaler hos min fantastiske læge, begyndte så småt at få mere overskud, og efter råd fra min læge foretog jeg mig ting som gjorde mig glad, droslede ned på mine ugentlige ansøgninger, selvom det var uhyre svært for der er jo deadlines hele tiden, men jeg tænkte “pyt” dem jeg når, når jeg og resten må bare droppes.

De skal lige siges, at jeg har haft rigtig mange jobs at søge, i kraft af at jeg er Administrativ medarbejder, så jeg har faktisk kun valgt dem ud, jeg synes lød spændende og alligevel har jeg søgt mellem 5 – 10 jobs om ugen. Og har haft det sådan at, såfremt jeg bare kunne opfylde kravene 75% har jeg søgt jobbet. Dernæst skal nævnes at da jeg har haft så mange jobs at søge, blev de ofte søgt i sidste øjeblik.

Jobsøgningen hængte mig langt ud af halsen, har bestemt heller ikke været god til at ringe på jobs, ej heller sendt uopfordret, det er kun sket en enkelt gang.

Kl er 9 og til min skræk er deadline kl. 12 på drømmejobbet!

Jeg sad som sædvanlig foran computeren en fredag morgen, klokken var vel omkring 9.00, jeg tjekkede hvilke jobs der var lige op over, og ser til min skræk at der er deadline kl. 12, til en stilling jeg rigtig gerne vil ha, så på med vanten og i gang med at granske hjemmeside og Google virksomheden og kontaktpersonen, og til tasterne for at få den ansøgning færdig. Ansøgningen, CV og en anbefaling blev sendt på mail til kontaktpersonen 10 min i 12….pyha.

Mandagen efter ringede kontaktpersonen (chefen) og indbød mig til samtale den efterfølgende torsdag kl. 16.30. jeg blev så overrasket og glad over endelig at skulle til samtale, at det bare røg ud af munden på mig “tusinde tak, det vil jeg rigtig, rigtig gerne”.
Nu er jeg så heldigt indrettet at jeg aldrig er nervøs til samtaler, jeg er spændt, men ikke nervøs og så har jeg motto der hedder: “jeg har alt at vinde og intet at tabe”, så jeg mødte frisk, glad og velforberedt op og selvfølgelig i god tid.

Samtalen

Min kommende chef tog i mod mig sammen med 2 af mine kommende kolleger (bestyrelsesformand og medlem). Samtalen var varm og behagelig, der var en god stemning og kemi (følte jeg), der blev spurgt ind til mine tidligere beskæftigelser og hvordan jeg kunne bruge det jeg havde arbejdet med før hos dem, og selvfølgelig hvorfor de skulle ansætte lige mig, hvordan en god chef skulle være i mine øjne, om jeg kunne arbejde selvstændigt, hvordan jeg tog ansvar for mine beslutninger, hvilke der var mine stærke og svage side.

Samtalen varede ca. 1 time og til slut fik jeg at vide at de havde fået 334 ansøgninger og kaldt 10 til samtale. Når de havde talt med alle 10, ville de vælge 3 ud til 2. runde, og de 3 der gik videre skulle tage en personlighedstest.
Hold nu op tænkte jeg, Charlotte du er kommet langt i forhold til tidligere, hvor jeg bare har modtaget afslag på afslag.

Dagen efter (fredag) 1. samtale, blev jeg igen ringet op af chefen, som sagde at de rigtig gerne ville se mig igen, da de fandt mig meget interessant, pyha. Han ville nu sende mig en mail, med et link til den før omtalte personlighedstest, som jeg skulle tage i løbet af weekenden og komme ud til dem mandag kl. 15.30 til 2. samtale, hvor vi ville gennemgå min test sammen.

Jeg var meget spændt på den test, har aldrig taget en sådan, men blev hurtigt enig med mig selv om, at jeg kun kunne svare sandfærdigt og håbe at de svar jeg gav, opfyldte deres forventninger til mig. Testen tog jeg om søndagen og den varede en lille time, så var den sendt elektronisk retur, uden at jeg kunne se spørgsmål eller besvarelser, når man havde trykket på næste var løbet kørt.

Et rigtigt eventyr

Mandag eftermiddag mødte jeg igen op i god tid, chefen tog igen imod mig, og nu sad der en helt fjerde person ved bordet, hende der havde udviklet selve testen samt var ansat i en af de forbund jeg skulle servicerer, såfremt jeg fik jobbet.

Vi gennemgik hele testen og jeg fik forklaret hvad mine svar betød, og blev spurgt om jeg kunne genkende mig selv i tydningen, hvilket jeg kunne. Dernæst kom de med flere tænkte problemstillinger, som de gerne ville have mig til at komme med løsnings bud til, hvordan jeg ville gribe opgaverne an i givne situationer, jeg svarede efter bedste evne og må indrømme at der var en enkelt problemstilling jeg ikke umiddelbart havde noget løsningsbud på, hvilket jeg sagde, at umiddelbart kunne jeg ikke komme med nogen bud, men at såfremt jeg sad i afdelingen med den hårknude, ville jeg spørge mig frem hos kolleger eller forbund, for løst den skulle jeg nok.

Til slut bad de om 2 referencepersoner det måtte kontakte, for at få andres version af mig, det fik de, fik så at vide at de ville tage endelig stilling til valg af kandidat om torsdagen. Lang tid at vente fra mandag til torsdag tænkte jeg, men sådan var gamet, samtalen havde i det mindste også dennegang været hyggelig og med god stemning.

Charlottes SUCCEShistorie - Se den jobansøgning der fik hende i job

Klik og se Charlottes jobansøgning

Da jeg sad i bilen på vej hjem, nagede den specifikke problemstilling mig, over at jeg ikke kunne give løsningen, jeg var helt stjernesikker på, at jeg ikke ville få det job.

Dagen efter ved 13 tiden ringede chefen igen, hold nu op hvor ryger der mange tanker igennem hovedet på en på de få sekunder, inden han siger “Charlotte – velkommen ombord,  jobbet som vores Administrative Koordinator er dit, såfremt du stadig gerne vil ha det og vi ikke har skræmt dig væk”, du skal starte den 2. januar kl. 9.00.

Jeg tror i det øjeblik at jeg råbte og jublede på samme tid ” Er det rigtigt, tusinde, tusinde tak, den bedste julegave jeg kunne ønske mig, Åh Gud jeg har fået job”. Tja min rare chef grinede i hvert tilfælde.

Tja se det var et rigtigt “eventyr” og med happy ending, kontrakten er nu skrevet under og lønnen forhandlet sammen med andre goder 🙂

Dette har Charlotte fået ud af at bruge Ledigidanmark.dk

Jeg tilmeldte mig Niels fantastiske Ledigidanmark gruppe på LinkedIn med daglige mails om debatter og indlæg, til at begynde med kunne jeg ikke rigtig se hvad jeg skulle bruge det til, for jeg var jo overbevist om at jeg kun ville være ledig i gangske kort tid, min selvtillid var høj.

Men efter nogle måneder, begyndte jeg at læse de indlæg der kom og deltage i forskellige debatter, og jeg fandt ud af, at det nok ikke ville være så let endda at få job som jeg havde bildt mig selv ind.

Siden har jeg været en meget flittig læser på Ledigidanmark, men må indrømme at, jeg ikke har den mest flittige debattør, har ikke altid følt jeg havde overskud til at skrive og gå ind i debatterne. Til gengæld har jeg lært rigtig meget af al den inspiration Niels har været så flittig til at dele ud af på siden.

Har brugt Niels supervejledning til at strukturerer min uge, selvom det ikke altid har lykkedes for mig, at overholde min egen fastsatte struktur på mine dage. Derudover har jeg også lært rigtig meget fra Niels utallige indlæg omkring hvordan man lære kunsten at være jobsøger, finder overskud til sig selv i hele virakket, med at skrive så mange ansøgninger og ikke mindst af Niels åbenhjertede beretning om sin egen kamp for overlevelse og vej tilbage til livet.

Ledigidanmark har for mig helt klart været den gruppe, jeg har fundet allermest inspiration i.

Dog har jeg virkelig savnet, at høre de konkrete succes historier fra alle de mange heldige, der har skrevet at nu havde de fået jobbet, se bud på de ansøgninger der har virket samt høre de enkeltes historier om hvordan de fik jobbet mv., men ved at det hele tiden har været Niels idé at lave en side til netop de historier til inspiration for alle os.

Derfor blev jeg også rigtig glad og beæret, da Niels spurgte mig om jeg ville dele min, for selvfølgelig vil jeg med glæde dele, og kun lykkelig for, hvis min historie og ansøgning kan give fornyet inspiration og håb til andre.

Husk nu at huske jer selv, gør noget for dig selv, noget der gør dig glad, der giver fornyet energi, pas på dig selv.

Belært af erfaring, vil jeg bede til at ikke sidder fra morgen til aften (som jeg gjorde) og søger, for når man som jeg, skriver så mange, mister man sig selv i søgningen og det afspejler sig i ansøgningen med fare for at ryge i NEJ bunken, som mine ansøgninger altid gjorde, indtil jeg tog skeen i den anden hånd.

Jeg ønsker alle en rigtig glædelig jul og rigtig meget held og lykke.

TILLYKKE med jobbet Charlotte og tak fordi du deler din SUCCEShistorie med os!!

Giv da lige Charlotte en kommentar, High-Five og klap på skulderen med på vejen herunder 🙂

7 Kommentarer

 1. Mary Elisabeth Holm

  Hej Charlotte. Et kæmpestort tillykke med dit nye job, som oven i købet lyder til, at være et job du har lyst til. Tak fordi du deler din historie med os. Sejt gået at du sender ansøgning i sidste øjeblik, det har jeg også haft held med i min jobsøgning. Det glæder mig at du fandt nogle ting der kunne give dig glæde, det er så vigtigt at vi sætter nogle andre værdier i spil, når vi er ledige.
  Held og lykke med det hele er sikker på , at din nye chef bliver glad for dig, du er jo direktør i eget liv. Nyd nu julemåneden og glæd dig til dit nye arbejdsliv. Glædelig jul fra Ikast

 2. Heidi Keller Hansen

  Hej Charlotte.
  Hvor bliver jeg glad over at høre din succeshistorie. Godt gået og tak, fordi du deler.
  Der er skønt for dig med sådan en julegave.
  Held og lykke med det hele.
  Hilsen fra Aalborg.

 3. Charlotte Kokborg Pedersen

  Kære Alle

  Tusinde tak for de søde og varmende hilsner og rigtig meget held og lykke til jer alle.

  Varme hilsner fra en beæret
  Charlotte

 4. Robert Selchau-Mark

  Kære Charlotte,
  Hjertelig tillykke med jobbet og rigtig godt gået. Også en helt fantastisk ansøgning du lavede og det giver mig inspiration til mine kommende ansøgninger.
  Du fortjener et KÆMPE klap på dine skuldre fra mig <3

Skriv en kommentar