Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

28 nov 2012

Brok – hvad kan vi bruge det til?

Lars Kristiansen

Lars Kristiansen

Vi har det med at brokke os for meget. Så snart vi har sagt goddag og hej, så kommer der et eller andet brok. Vejret er for dårligt, Bussen var forsinket, Billetten er dyr, min telefon er noget skod, Der var for meget rødt lys, døren bandt, der var ikke nogen der lavede kaffe , …find selv på flere.

Brok –
hvad kan vi bruge det til?

Alt sammen brok og en ukonstruktivt tilgang til hverdagen og livet. Det er som om mantraet i dag skal tage udgangspunkt i et eller andet der er ”for dårligt”. Hvorfor? Fordi det er så dejlig nemt og omkostningsfrit. Det koster ikke noget at brokke sig. Det kan vi alle sammen og vi er dygtige til det. Jeg vil vove ordet. Vi er specialister. Specialister i brok. Formnem titel at smykke sig med. Egentlig ville jeg synes bedre om at være specialist i anti-brok.

Nu tror jeg ikke ledige brokker sig mere end andre. Vi har måske en bedre grund, men den verden jeg befinder mig i synes ikke at være specielt dårligt ramt. Ledige der brokker har jeg det svært med. Nok er man måske opsagt, fravalgt eller sparet væk og det er træls, men at leve sit liv med at brokke sig over det, er ukonstruktivt. Brok fører ikke til noget . Det skulle da lige være mere brok. Her kommer det omkostningsfrie ind igen.

Tag dog ansvar

Mest for dig selv og dine nærmeste. De store påvirkninger kan vi næppe gøre så meget ved, så lær at accepter de vilkår du er her under. Et godt eksempel jeg altid tænker på er når jeg venter på en elevator. Lige meget hvor meget du trykker på knappen, brokker, sparker, råber, ja – så kommer elevatoren når den kommer. Den kommer hverken hurtigere eller langsommere fordi du brokker. I min verden tænker jeg. ”Pause”. Her er rum til en lille stund, hvor jeg har pause. Jeg kunne også sige til sidemanden: ” Nææ – hør hov – den er vist længe om det i dag”, det er ikke brok – det er en konstatering med et smil på læben.

”Det er de andres skyld” hører jeg. Jamen det er det da. Det er jo så nemt at sige – Regeringen, A-kassens urimeligheder (ikke min- jeg har ingen problemer), dagpengesystemet, samfundet, vennerne osv. MEN – Det er det altså ikke altid. Nogen gange – jo bevares, men ikke altid. Hvad er det lige selv du gør? Hver gang du peger på nogen/noget er der 3 fingrer der peger mod dig selv. Sådan er kroppens anatomi. Kunne man forestille sig det var tilsigtet fra naturens side, at kroppen bevidst var konstrueret sådan? Tankevækkende.

Du har selv et ansvar og hvis du viser du tør tage det, viser du også du gør noget, f. eks i din jobsøgning. Fortsætter du af den vej du hele tiden har gået af sker der ikke noget nyt. Skift vej, skift bane, skift mindset, tag ansvar og lad være med at brokke. Det vil klæde dig. Det vil klæde os alle om vi valgte ikke, at brokke os så meget. Vælg derfor i morgen til at tage dit positive tøj på. Det bliver endda godt vejr. Det er da fantasktisk…

… og tro så ikke jeg aldrig brokker. Det gør jeg, – men jeg har valgt at sætte fokus på min egen brok og tænker meget over hvor meget jeg øbber over dette og hint. Og jeg tager mig i det adskillige gange dagligt – og jeg hader det.

Så lad os lave en klub: ” Os der ikke gider brok”. Lad den tælle millioner af mennesker der dedikerer deres tanker til at ville se de positive i livet og verden omkring os fremfor negativitet. Jeg er ikke blåøjet og tror ikke hele verden og livet er ukompliceret og fuld af bekymring, uretfærdighed , fattigdom og armod, men jeg vælger at have en positiv tilgang – uden brok. Og så kan man jo starte sin dag med at sige :” Hør hov – hvad er den af – bussen er forsinket…, det tror jeg sætter et smil på læben og dem kan jeg godt lide.

Gi ´den gas!

Lars Kristiansen

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar