Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

17 sep 2014

Bliv vikar – og styrk dine kompetencer

Bliv vikar – og styrk dine kompetencer

Pia Henningsen - Bliv vikar - og styrk dine kompetencer

Pia Henningsen

Som tiden dog går. Jeg har konstateret, at artikler ikke skriver sig selv – hvorfor der i lang tid har været stille herfra.

Nu er pennen til gengæld blevet spidset – og jeg har i den mellemliggende periode gjort mig nogle betragtninger:

Igennem de seneste par år har jeg fået en del gode kontakter indenfor rekrutterings- og vikarbranchen. Kontakter jeg selv benytter mig af – kontakter jeg er så heldig, jeg kan bruge som sparringspartnere og det er kontakter, der rigtig gerne vil have mennesker i deres fold.

Selv er jeg flere gange blevet kontaktet at forskellige bureauer, fordi de ville høre, om jeg kunne være interesseret i et vikariat.

Det har så fået mig til at tænke:

Lad os en gang for alle være ærlige: Vi SKAL vænne os til tanken (også selvom vi er på den anden side af 25): Fremtidens arbejdsmarked er ved at ændre sig så markant, at begivenheder som 25- eller 40-års, ja endda 10-års jubilæer vil være en sjældenhed. Allerede nu rekrutterer firmaer – f.eks. via vikarbureauer – til tidsafgrænsede stillinger – og ifølge alle fremtidsforskere og prognoser er det en tendens, vi vil se meget mere af, i årene fremover.  Personligt synes jeg, det er en rigtig spændende måde at arbejde på – men måske det er fordi jeg er vokset op i en branche, hvor jeg fra dag 1. fik at vide, at jeg helst skulle rokere hvert 3. år, for at udvikle mig til den bedst mulige medarbejder.

Nå – men, så er det jeg spørger dig: Har DU overvejet at tilmelde dig et vikarbureau?

Det er nemlig værd at prøve – og ret enkelt – selvom der lige skal laves lidt benarbejde først:

  • Langt de fleste rekrutterings- og vikarbureauer har en kandidatportal, du kan tilmelde dig. GOOGLE rekrutterings- og vikarbureauer og se, hvad der kommer frem.
  • Opret login (som oftest vil være e-mailadresse) og password (lav en strategi for, hvordan du laver passwords til portalerne – så de er næsten ens – OG til at huske).
  • Inden du bevidstløst opretter login og password til samtlige vikarbureauer i Danmark, så brug lidt tid på at finde ud, om bureauet er specialiseret indenfor et bestemt segment – eller om det findes i nærheden af din bopæl. Det er spild af tid at oprette dig som administrativ medarbejder, hvis de udelukkende rekrutterer til håndværksbranchen – eller tilmelde dig et bureau, der kun har kontorer i København, når du bor i Åbenrå.
  • Tag dig tid og registrer dig fuldt ud – dvs. udfyld de felter, som bureauet beder om, typisk navn, adresse, uddannelse, beskæftigelse, andre kompetencer, kort beskrivelse m.v.
  • Læg aktuelt CV op – gerne både på dansk og engelsk (igen alt efter, hvad du søger og hvad du er uddannet som) og sørg for, at dette CV udskiftes, når du forbedrer det. Det CV du lægger op i denne uge, er næppe det samme, som du har om ¾ år.
  • Find evt. en konsulent fra bureauet på LinkedIn og connect med vedkommende – hvor du NATURLIGVIS skriver, hvorfor du ønsker forbindelse.

Kort og godt: Jo bedre du laver din profil i kandidatdatabasen, jo større chance er der for at blive fundet.

Nu protesterer du garanteret: ’Jeg vil hellere have et fast job end tage vikariater – og hvordan ser det ikke ud på mit CV med mange korttidsansættelser’.

Min indre tryghedsnarkoman kan sagtens forstå dig – jeg vil også have fast job – men på positivsiden, så har jeg senest talt med flere chefer, der alle siger, at de hellere vil se en række (langtids)vikariater indenfor en periode end de vil se en længere ledighedsperiode. Det er da bedre at komme ud at lave noget.

Så lad os se på det positive:

Når du får en god kontakt med et vikarbureau, giver det dig mulighed for at komme ud i nogle jobs i firmaer og brancher, som du enten ikke har kendt til før eller som du overhovedet ikke har overvejet, kunne være en mulighed. Du lærer noget nyt – du møder nye mennesker, der er med til at udvide dit netværk – og hvem ved: Måske du endda ender med at få dét der faste job, du drømmer om?

Er det faste job der ikke ved første hug i et vikariat (og forvent ikke at det er det), så skal du videre – lære noget mere – møde endnu flere mennesker – og så….lige pludseligt er den der….. Det vigtigste er at huske, den tid, der går godt, ikke kommer dårligt tilbage – og vær for alt i verden parat til at tage nogle lidt trælse opgaver. Der går intet af dig for det – til gengæld kaster du en positiv perle på stien til det faste arbejde.

Ligegyldigt hvad: For hvert job du har, styrker du dine kompetencer.

To ting skal du dog huske: Hvis du skal strække dine dagpenge, så skal du helst ud i langtidsvikariater på minimum 2 måneder, for hvis du tager 1 – 2 dages vikariater, så bruger du af din dagpengeperiode – i multipla af hele uger. Dernæst skal du huske, at du har max. 3 år til at bruge en 2 års dagpengeperiode – mmeenn: Mon du ikke har fået job inden?

Stadig skeptisk? Om jeg tror på det? JA! For så sent som i sidste uge blev jeg kontaktet af et bureau, hvor jeg har fuldt CV liggende, vedrørende et job (som jeg desværre ikke kunne tage, fordi jeg skal på ferie, når det starter op – men så kommer der en anden mulighed, fordi jeg blev beordret til at ringe til konsulenten, når jeg er tilbage).

Så jo: Det virker – og så kan vi vist ligeledes konstatere, at der er mere og mere efterspørgsel på arbejdskraft.

Derfor: Styrk dine kompetencer allerede nu!

 

Pia HenningsenHusk at smile!

PIA

 

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar