Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

6 okt 2014

Bliv fundet på LinkedIn – En headhunters bekendelser

Bliv fundet på LinkedIn

Bliv fundet på LinkedIn - En headhunters bekendelserGør det nemt for headhuntere og bliv fundet på LinkedIn til dit nye job. Ville det ikke være et lækkert ekstra krydderi til jobsøgningen? Ligefrem at blive fundet, fordi du lige har fin tunet din LinkedIn profil, så alle de rekkruteringsfolk og headhuntere der sidder og kigger efter kandidater til deres opgaver, finder lige præcis dig?

For et par uger siden var der nogle af jer læsere, der havde valgt at tilmelde jer 09.15 Godmorgen webinaret med Headhunter Bettina Wæde. Dét er jeg ret sikker på, de tilmeldte ikke har fortrudt!

Nu sidder jeg så her, og synes det er lidt synd for dig, der valgte ikke at tilmelde dig. For du gik glip af nogle rigtig gode tips og råd fra Bettina, til hvordan du kan gøre det nemmere for en som hende at finde dig, når hun skal besætte nye stillinger.

En headhunters bekendelser

Bettina indledte webinaret med at fortælle lidt om hendes hverdag som headhunter, og hvordan hun samarbejder med headhuntere og emnebanker rundt om i verden.

Herefter tog Bettina os med på en rundtur i hendes LinkedIn univers. Hun viste os nogle af de ting, hun med sin recruiter licens har mulighed for at søge på, samt de redskaber hun arbejder med. Med agenter kan man som headhunter overvåge LinkedIn inden for forskellige områder. Agenterne bruges både til at nye virksomheder inden for specifikke områder og størrelser, men også til at finde profiler inden for de områder Bettina skal finde kandidater. Det gør at hun får underretninger (som du selv kender det fra dine jobagenter på diverse jobportaler) baseret på de søgeord hun går efter. Derfor er det SUPER VIGTIGT, du som jobsøgende i din headline på din LinkedIn profil sørger for, at have de keywords du gerne vil findes på. Brug derfor de titler og spidskompetencer du helst vil findes på i din headline og brug nu alle de 120 tegn du har til din rådighed.

Du skal derfor IKKE kun nøjes med at skrive jobsøgende, aktivt medlem, detail fagperson eller andre ting, som ikke fremhæver dine kompetencer. Søg eventuelt lidt på de kompetencer du besidder, kig på de profiler som kommer frem i søgningen, og se hvad andre med samme profil som dig skriver i deres headline. Er du HR manager, key account manager/ sælger, kundeservice medarbejder (nøjes med at skriv kundeservice), eller webudvikler med speciale i CSM, så skriver du det.

Dernæst, sørg også for at bruge de samme keywords du har brugt i din headline i din beskrivelse (summary) på din profil og i dine skills. Det gør at du vil komme længere op i søgninger på LinkedIn, når Bettina og andre headhuntere og recruitere søger efter kandidater til deres stillinger.

Lav en fyldstgørende målrettet intro på dit CV

Jeg kommer nok lidt i uføre, men jeg læser ALDRIG ansøgninger. Jeg går direkte på CV’et og de hårde facts.

Den udtalelse blev fulgt op af en anden deltager, en virksomhedskonsulent, som skrev i chatten at han heller ikke læser ansøgninger, men går direkte på CV’et. Og det var så her Bettina kom med et, synes jeg, rigtig godt råd og lidt af et guldkorn.

Du skal lave en forside til dit CV, hvor du skriver en kort intro på cirka en halv side, fremhæver nogle af dine resultater og de spidskompetencer du mener vil tilføre værdi til stillingen du søger.

bettina_waede_webinar_19_sept_14Du har sikkert allerede et kort resume på 3-5 linier øverst i dit CV, hvor du kort fortæller lidt om dig selv og din baggrund. Men her er det så Bettina fortæller, at hun som recruiter gerne ser en mere uddybende intro, hvor du kort skal skrive HVORFOR du søger stillingen/din motivation. HVORDAN du vil føre værdi til stillingen og til sidst hvilket UDBYTTE og resultat arbejdsgiveren vil opnå ved at ansætte dig.

Det følger du op med at highlighte 2-3 konkrete resultater du har skabt i tidligere stillinger, sammen med de spidskompetencer du mener er mest relevante for den gældende stilling.

Når du bruger den fremgangsmåde i dit CV, vil en headhunter hurtigt danne sig et billede af dig, fordi du har bragt det mest relevante frem på forsiden, beskrevet din motivation og værditilførelse kort og præcist, der hvor headhunteren kigger allerførst, nemlig på CV’et.

Når du laver dit CV på den måde skal du heller ikke ændre og målrette hele CV’et hver gang du sender en ansøgning. Du skal sådan set bare lave en ny forside og fremhæve det der giver mening, i forhold til stillingen du søger. Og da du sikkert oftes søger de samme typer stillinger, er det ikke en gang sikkert, du behøver lave så meget om på din CV forside.

9 ud af 10 CV’er er for dårlige!

Bettina kom mange flere input til hvad du skal gøre for at få et skarpere CV, samt hvordan du kan komme igennem nåleøjet, når du sender elektroniske ansøgninger, du ved dem som mange større virksomheder og rekrutteringsbureauer i dag bruger for at screene ansøgerningerne.

Det jeg her har beskrevet fra webinaret, blev alt sammen vendt inden for de første 25 minutter af den time webinaret tog. Så hvis du vil finde ud af hvilke andre guldkorn Bettina Wæde havde i posen på webinaret, så tilmeld dig forummet på her på Ledigidanmark.dk. Så får du ikke bare adgang til webinaret med Bettina Wæde, men også alle de tidligere optagelser, som ligger med blandt andre LinkedIn specialist Morten Vium, fremtidsforskere fra Future Navigator, Jobindex direktør Kaare Danielsen og mange flere. Besøg også bettinawaede.dk og find eksempler på CV’er og hvad Bettina ellers kan gøre for dig.

Efter artiklen her blev udgivet, har Bettina uddybet sit statement, om at hun ikke læser ansøgninger, i dette nyhedsbrev.

Håber du ser webinaret og får succes med din jobsøgning!

Go’ jobjagt!

 

Niels ReibSkrevet af
Niels Reib – Foredragsholder og konsulent
Ejer af Ledigidanmark.dk
NielsReib.com

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

1 Kommentar

  1. Hej Nicolas
    Når du er logget ind og står på forum siden, kan du under ‘Bliv medlem’ se en masse punkter som inbox, notifications og groups. Tryg på groups og find gruppen 09.15 Godmorgen. Her finder du i venstre side forumdelen til gruppen 09.15 godmorgen og der ligger link til webinaret med Bettina og en række andre 🙂

Skriv en kommentar