Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

20 apr 2012

Beskæftigelsesindsatsen – stoleleg for voksne

Beskæftigelsesindsatsen – stoleleg for voksne

Linda-nu-i-jobJævnligt ser jeg tal kastet ud i æteren som f.eks. at der i Danmark bliver slået 15.000 stillinger op om året, men at der er 250.000, der søger dem.  Jeg har ikke tjekket om tallene er sande, da jeg ved, at det føles, som om de er det!

Man sender ansøgning efter ansøgning og får ikke jobbet, kommer end ikke til samtale. Så tænker man på alle de andre, man kender, som sender ansøgning efter ansøgning og som heller ikke får jobbet – omend at jeg må indrømme, at der her på det sidste er blevet luet gevaldigt ud i rækkerne. Således har jeg efterhånden kun en lille håndfuld jobjagende venner og det ser ikke ud til at det kommer flere; hvilket jo selvfølgelig er helt utrolig dejligt og forhåbentlig varsler lysere tider, men nuvel …

Os der stadig er jobjægere. Vi bruger tiden på at øve os på vores elevatortale. Vi finpudser perfektionistisk vores ansøgninger. Booster cv’et med grafik, billeder og layout. Taler med hinanden og vores forskellige konsulenter om, hvordan vi lige præcis kan træde ud af mængden.

Men jeg kan ikke slippe den tanke, at når vi alle sammen ringer på stillingsopslag, skriver vildt kreativt, men alligevel seriøst og alle sammen har gjort vores cv’er helt unikke på baggrund af de samme forslag – er vi så ikke lige vidt?

Beskæftigelsesindsatsen – En stor levedygtig industri

Beskæftigelsesindsatsen er efterhånden blevet en stor levedygtig industri – hvilket jo for sin vis er fint i et land, hvor vi (i for høj grad, hvis vi spørger diverse økonomer og andre kloge hoveder og det gør vi jo gerne) lever af at klippe hinanden. Så skal de folk i det mindste ikke på overførselsindkomst!

Beskæftigelsesindustrien blev født i en tid, hvor der var mangel på arbejdskraft og hvor politikerne fuldt og fast troede på, at der ude i de danske hjem sad horder af arbejdsdygtige, men dovne danskerne, som bare lige skulle have en omgang professionel beskæftigelsespisk. Så ville penge fosse ind i statskassen.

Det kan man jo mene om, hvad man vil. Det som undrer mig er, at industrien stadig lever. På trods af at vi nu står i en situation, hvor der ved gud ikke er brug for os alle sammen. Desværre.

Stoleleg for voksne

Beskæftigelsesindsatsen bliver derved en slags stoleleg for voksne. I kender godt den der, hvor man er 20 til en fest, men der er kun 19 stole og så handler det død og pine om at nå at få en stol, så snart musikken stopper.

Her løber vi så rundt og rundt med blikket fastlåst på stolene. Vi opfører os civiliseret, men har det alle fint med at få en stol – også selvom det jo i sagens natur er på bekostning af en anden; taberen der bare ikke var hurtig nok.

Hvor vil jeg hen, jo … beskæftigelsessituationen er blevet en darwinistisk stoledans og det kan strengt taget ikke være anderledes, når der er for lidt af det, som for mange vil have, men flyt dog indsatsen? Skaf flere stole!

Sørg for at dem, der ikke er brug for lige nu, ikke mister deres kompetencer. Endnu bedre giv dem flere kompetencer … ja ja det er i fuld sving og folk tager seks ugers selvvalgt som aldrig før og unge under 30 skal på uddannelse; men hvorfor ikke sætte alle dem som vil på skolebænken på dagpenge, mens vi venter på bedre tider? Sæt alt ind på, at de ledige, som har bare den mindste lille bitte drøm om at blive selvstændige (særlig i de erhverv, der ikke går ind i klippe-spiralen, men hvor der skabes et nyt marked, behov m.m.) får AL den opbakning de har brug for – lige fra vejledning, adgang til risikovillig kapital, uddannelse m.m.

Lad os ikke fokusere på at gøre folk bedst til at komme først hen til stolen, men på at skaffe flere stole!

Skrevet af

Linda Mylius Nielsen

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

4 Kommentarer

 1. Tonny L

  For pokker! Hvor er det skønt, at der også er andre, der ser det totale sammenhæng…
  Jeg har det rigtig dårligt, når man føler, at man ‘spidser sine albuer’ for at få sig et job, som der så er andre, der ikke får (eller bliver snydt for).
  Kan de fantastiske folkevalgte politikere ikke se at få drejet energien over på at få skaffet flere jobs, i stedet for at opfinde yderligere måder at straffe dem, som ikke var så heldige at finde en stol at sidde på – og det gælder alle lige fra Enhedslisten og over til Dansk Folkeparti. Det er jo en folkesag, og ikke bare en kamp om at få en stol at sidde på i folketinget.

 2. søren

  Tonny L Venstre er ikke en skid bedre, Så du DR Deadline igår, Der påstod de at ledige arbejdsløse bare skulle flytte hen hvor jobbene er i Danmark.

  Det er bare et problem, som de ikke fatter en fis af, hvad gør arbejdsløse, som har fastlåst sig i deres bolig, og ikke kan sælge og komme af med dem. Hvad gør alle de ledige som ikke kan låne penge i banken, så de har råd til at flytte, og hvad for en bank vil overhovedet låne penge, til folk som i månedsvis ikke har fået en krone ud over slave dagpenge satsen.

  Og det mest idiotiske, hvordan skulle arbejdsløse kunne flytte landet rundt, og få et job, hvis de ikke engang kan få lov til at tage den uddannelse de har brug for af jobcenteret, og hvem skal betale for uddannelse, når kassen er lukket i fra jobcenter og fagforeningerne vil jo slet ikke betale nået som helst.

  Som arbejdsløs må du ikke tage aftenskole kurser, du må ikke tage en ny uddannelse støttet op af jobcenteret, du må ikke tage til udlandet, du må ikke hjælpe din nabo, du må ikke prøve at kontakte et firma og spørge om du kan komme i praktik i 14 dage, og få indblik i hvad de laver, uden du skal stå skoleret på kommunen, og fremlægge din sag.

  Det kan være ligemeget om folk har 1-2-3-4-5 uddannelser, hvis ikke de kan få de kvalifikationer og de krav som arbejdsgiverne sætter i danmark. Og er der nået som gør ledige meget sure, så er det da at se en enkelt virksomhed frembruse i tv2 nyhederne forleden dag, at de mangler arbejdskraft, men de kunne ikke få nogen elektroteknikere, og hvor de beklagede sig højlydt til politikerne, som straks stempler alle ledige som dovne idioter, når de selv er med til at holde dem udenfor arbejdsmarkedet, fordi de ikke tvinger kommunerne til at give uddannelse.
  Og fordi de mangler 2-3 personer, så skal næsten 200.000 står til regnskab over for det, sikke en børnehave.

  Arbejdsløsheden vil derfor ikke falde, flere vil søge til udlandet, og derfor vil statskassen miste endnu flere millioner af kroner, og alt vil stige i pris i lille Danmark.

  Det eneste som virker, for alle jobsøgende, er penge til uddannelse, og opkvalificering, og væk med jobcenter og jobnet og meningsløse latterlige møder i fagforeningen også.

  Men efter den udsendelse igår på DR2 Deadline, så for man sku da et chok, hvor man tror det er et Uland man lever i, at folk bare skal lette deres røv og tage sig sammen, som om det løser nået som helst. Og så fik alle ledige at vide de bare lige skulle vente nogle år, så ville det hele se anderledes ud i landet.

  Det skal da nok blive godt for de tusindvis af ledige som går på røven 1 januar 2013, som hverken kan få kontanthjælp eller dagpenge, eller nogen som helst indkomst overhovedet.
  Hvem skal de henvende sig til, blive tigger på gaden, eller hvad har regeringen tænkt sig.

 3. Palle

  “Jævnligt ser jeg tal kastet ud i æteren som f.eks. at der i Danmark bliver slået 15.000 stillinger op om året, men at der er 250.000, der søger dem. Jeg har ikke tjekket om tallene er sande, da jeg ved, at det føles, som om de er det!”
  Lad os sige, at der er 110.000 arbejdsløse i Danmark, der hver skriver 2 ansøgninger om ugen, dvs. ca. 100 om året. Det giver 110.000 * 100 = 11 mio. ansøgninger. Og så er der ansøgningerne fra dem i arbejde!

  1. søren

   Palle du skal regne med 200.000 på dagpenge og kontanthjælp og så 250.000 som har job som også søger job hver uge, 450.000 gange 2-4 opfordret stillinger pr. person. og så de opslået det ligger nok i omegnet af 5-6 pr uge. så det bliver hurtigt dobbelt så mange mill ansøgninger pr år. Det er også derfor der er flere hundrede henvendelser pr. job.

Skriv en kommentar