Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

30 jan 2013

Beløn dig selv! Det er vigtigt som jobsøgende

gaestebloggerDu arbejder som jeg i en virksomhed, nemlig arbejdsløshedskøen. Dette arbejde kan til tider være enormt demotiverende, jeg ved alt for godt hvor svært det kan være morgen efter morgen og stå op sætte sig til computeren og skrive ansøgninger.

Men jeg vil gerne dele et par oplevelser med jer.

 

Kære jobsøgende kollega – Beløn dig selv!

For det første har vi alle brug for at blive belønnet, hvis jeg nu havde været så privilegeret at have et arbejde, så havde jeg sikkert fået belønningen eller anderkendelsen på arbejdspladsen. Men det har jeg ikke, og sådan er virkeligheden lige nu, hvor barsk og ubarmhjertig den end er. På trods af dette er jeg jo stadig et levende menneske, og har derfor behov for belønning, og når andre ikke vil give mig den, så må jeg jo selv finde den og glædes ved denne.

Det kan måske lyde lidt banalt, men jeg er overbevist om at hvis jeg fokuserer på at glasset er halvt fyldt i stedet for tomt. Der vil altid være elementer, ting eller gerninger der gør at du er en belønning værd.

For mit eget vedkommende, har jeg tillagt mig en vane at opsummere dagen når jeg er færdig med dagens dont. I denne opsummering, eller refleksion ligger der også en fast øvelse i at få øje på de gode gerninger eller handlinger jeg har foretaget. Det kunne være at skrive en mail, til en virksomhed jeg gerne vil arbejde for, det kunne være at søge sparring omkring CV eller noget helt tredje, men kendetegnet ved dette er at uanset hvad så har det noget med min jobsøgning at gøre.

Et anden oplevelse jeg gerne vil dele med jer, er mit bekendtskab med Powerjobsøgerne. Der er et landsdækkende netværk, hvor vi jobsøgende sparre med hindanden, hjælper hindanden, det kunne f.eks. være med at hjælpe de andre med at skrive en elevatortale, forberedelse eller opsætning af LinkedIn profil og så drikker vi da også en kop kaffe ind i mellem. Uanset persontype, så har vi alle brug for at møde andre mennesker, at møde ligesindede. Fordelen ved Powerjobsøgerne er netop at vi er ligesindede på tværs af brancher, og det er lige præcist det der er så inspirerende.

I Powerjobsøgerne syd, består gruppen blandt andet af en ledig slagter, en bankmand, en pædagog og en butiksuddannet, og det er imponerende at se hvordan vi gang på gang “spiller hinanden gode” og på den måde hjælper hinanden med jobsøgningen.

På det personlige plan har det givet mig flere ting, det har for det første givet mig noget socialt, det har givet mig noget at stå op til to gange om ugen. Desuden har det hjulpet mig med at komme af med den skam jeg har følt ved at være jobsøgende. Sagt med andre ord, smilet og glæden er kommet tilbage i mit liv – så min opfordring lyder, KOM UD AF BUSKEN – KOM MED i netværk.

Læs eventuelt også

Som ledig er dit Network dit virke

Sparring kan løse op for din Jobknude

Netværk giver energi

En dag i godt selskab er altid en dejlig dag! Derfor er networking vigtigt…

Velvære som jobsøgende – Hvad er vigtigst for dig?

Skrevet af

Klaus

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar