Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

10 apr 2012

Åh nej ikke igen! Du er ALTID jobsøgende…

Åh nej ikke igen! Du er ALTID jobsøgende…

Linda-nu-i-jobKender I det. Fremtiden (også den nærmeste) er fuld af gode intentioner, mens fortiden (f.eks. i går) ikke levede op til forventningerne – i hvert fald dem, der havde med jobsøgning at gøre.

Nu må jeg så bare indrømme, at det skete igen og ikke bare én dag, men en hel fuldlang påske… hvor jeg ikké én eneste gang fik tændt min computer, plejet mit online-netværk eller endsige tænkt på jobsøgning.

Hvordan kunne det ske; jo … altså … vi skulle holde polterabend for min veninde. Så blev den ældste af mine piger fem år, hvilket dels betød fest for børnehaven, så familiebesøg fra nær og fjern og så venne-fødselsdag (man er vel ambitiøs og optimist!) og så var der lige den der fantastiske champagne-fødselsdag min mand og jeg var inviteret til, og nå nu vi for en sjælden gangs skyld havde adgang til barnepiger alias fødselsdagsgæster, så resulterede det altså i en hel del tømmermænd. Til sidst den sidste rest af kvalitets familietid og udnyttelse af det store udbud af påskeoplevelser for børn! Og vupti så var der gået ti dage; mailboksen er sprængt, samvitigheden er i gang med at forplante sig til stress og jeg er ikke engang udhvilet…

ALTID jobsøgende

Det er på én eller anden måde den lediges version af tilværelsens ulidelige lethed. Du er ALTID jobsøgende. Du kan altid vælge jobsøgningen til og der er altid én ting til du lige kunne gøre. En ansøgning, der kan skrives, rettes til eller forbedres. Et netværk der kan plejes. Et indlæg, der kan skrives. Et telefonopkald, et arrangement, en opdatering af din linkedin-profil. Og som vi hele tiden får at vide, så er der jo masser af tid. 37 timer om ugen, mindst. Hvad kan man ikke nå på den tid?!?

Ikke SÅ meget, skulle jeg hilse at sige. Der er timerne, der går med overspringshandlinger, fordi man kredser om den svære ansøgning. Så er der dagene, der forsvinder i et sort hul på grund af afslaget fra drømmejobbet. Så er der de ansøgninger, der tager helt urimelig lang tid, fordi man kommer på, at man vil sende dem ud til alverdens hjælpere, så man kommer i den gode bunke (og ofte ikke gør det alligevel) og så er der jo rengøringen man ikke nåede i weekenden, fordi man bare gerne ville ud af huset og være sammen med andre mennesker – jeg er i hvert fald rimelig træt af at befinde mig på matriklen døgn efter døgn.

… og så endnu en overspringshandling, for i stedet for at begynde på dagens ansøgning, skrev jeg jo lige denne blog. Ups! Nu MÅ jeg altså i gang : – )

Skrevet af

Linda Mylius Nielsen

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

4 Kommentarer

 1. Anja

  Dejligt at læse om andre der har samme ‘hovedpine’, efter endt ferie, som ejg selv sidder med. Det kan være ganske tungt at komme igennem alle de mails og indhentning af information efter en uges tid væk fra computeren.
  Har dog fundet et stillingsopslag – det er mere det at skrive ansøgningen der giver lidt kvaler.
  Men du har så ganske ret – må igang… Nu!

 2. Bibi Normark

  Næsten skræmmende lig med min hverdag og hov, var der også nogle helligdage?? Det smelter lidt sammen og garneres så med den dårlige selvdestruktive samvittighed og egne høje krav til hvad man BURDE præstere. At man så er hudløs og ofte misforstår andres kommentarer som om man ikke gør nok for at søge job. Det er jo egentlig lidt sjovt så kloge ens omgivelser er på hvordan, hvor ofte og ikke mindst hvorledes man BURDE søge. Ved godt de mener det godt. Det er bare lidt anstrengende at skulle tale om og “forsvare” sin jobsøgning når man endelig er kommet udenfor matriklen er bare gerne vil suge lidt andet – hvad som helst andet – til sig????
  Dagens overspringshandlinger: forsøger at skemalægge ugen man – fredag…..igen igen, planlægger weekendens gøremål, læser, søger og skriver det her på ledigidanmark og tjekker linkedin……..ja ja…..
  God arbejdslyst til alle og god weekend 😉

 3. Katrine Villadsen

  Jeg kan kun alt for godt genkende, det du (og kommentatorerne) beskriver! Hvorfor er det lige, det er så svært at få skrevet de ansøgninger? Og hvorfor er det lige, der pludselig er gået en formiddag med overspringshandlinger? Ofte handler det for mig om manglende tro på at netop den næste ansøgning er vejen til jobbet. Med tidligere afslag i baghovedet er det til tider temmelig svært at bevare motivationen! Og du har helt ret i, at man altid kan skrive, rette, forbedre en ansøgning, opdatere LinkedIn eller læse spændende blog-indlæg;) Men lært af tidligere arbejdsløshed har jeg dog bestemt mig for, at jeg skal holde weekend og ferier lige som alle andre for ellers bliver jeg vanvittig. Ved at gøre det begrænser jeg den dårlige samvittighed til hverdagene. Og så øver jeg mig i øvrigt hele tiden i at blive bedre til at få tingene gjort, for det giver en helt anden og meget bedre følelse, der smitter af på humør og omgivelser!

 4. Vi kender det vist alle, os der søger job. Hver gang jeg skal ringe til en virksomhed for at høre hvem jeg skal stile min uopfordrede ansøgning til, så finder jeg på alt muligt jeg liiiige skal ordne. Og det tager jo kun 5 minutter, det opkald, og de mennesker man snakker med er altid så søde, så hvorfor knibe uden om….:-)

Skriv en kommentar