Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

3 apr 2014

7 grunde til du skal lave en karriereblog som jobsøgende

7 grunde til du skal lave en karriereblog

Niels ReibVil du gerne arbejde med det du brænder for? Har du svært ved at komme igennem nåleøjet med dine ansøgninger? Som jobsøgende har du i dag langt flere muligheder for at tiltrække den type jobs, du brænder for at lave. Du er simpelthen dit eget medie selskab og du kan publicere de ting, du gerne vil have din kommende arbejdsgiver skal læse om dig. Du kan lave en karriereblog og forme din fremtidige karriere, i præcis den retning du gerne vil.

Her giver jeg dig 7 gode grunde til at komme i gang!

1. Vis hvad du er lavet af

Under normale omstændigheder skal du overbevise folk om, hvad du kan. Med en karriereblog tager du selv scenen og viser hvad du er lavet af. Du skriver om de ting du oplever, om begivenheder og trends inden for din branche og selvfølgelig om dine kompetencer og de ting du har præsteret tidligere i din karriere. Scenen er din, så indtag den!

7 grunde 1

7 grunde 2

2. Udbyg dit netværk

Folk finder jobs gennem netværk hele tiden, også gennem kontakter man finder gennem online communities som blogs. Del dit indhold i relevante online branche fora og deltag aktivt på andre branchereleterede sites. Du har en enestående mulighed for at imponerer ved at have en knivskarp karriereblog og dine brancheorienterede synspunkter og bidrag vil gøre, at ligesindende gerne vil følge dig. På den måde vil du udbygge et solidt branchenetværk.

3. Engagement frem for reklame

Dit CV er dit “billboard”, reklamen som fortæller din målgruppe hvad du kan. Der er ikke nogle der vil se flere reklamer, de vil se engagement og det er hvad du bringer til bordet, når du laver et “levende” CV på din karriereblog med inspirerende historier, om hvilke resultater du har opnået og hvad du har bidraget med i din karriere. Det vil med sikkerhed pirrer interessen hos de fleste rekruttere og HR folk, når du linker og henviser til din karriereblog i din ansøgning.

7 grunde 3

mentorforlob_niels_reib_gaetista_blå_262x300

4. Skil dig ud fra mængden

At karriereblogge kan give dig en fordel i forhold til andre konkurrenter i jobjagten, der ikke er trådt ind i vores tidsalder. Du vil vise et engagement og drive udover det sædvanlige, som med sikkerhed vil imponere og gøre, at du vil blive taget mere i betragtning end andre. Det kan gøre at skålen tipper til din fordel, når du søger drømmejobbet.

5. Bliv skarpere på dine kompetencer og din branche

Når du vælger at karriereblogge, bliver du nød til at holde dig opdateret på nye ting og tiltag, der er relevante for din branche. Du vil skrive indhold der er relevant for andre i din branche og opbygge en troværdighed, som vil være til din fordel ikke bare i forhold til dit næste job, men også de næste mange jobs du skal have.

7 grunde 5

Giv din kommende arbejdsgiver flere muligheder for at følge dig, ikke bare ved at stalke dig på LinkedIn, men giv dem også mulighed for at tilmelde sig din karriereblogs nyhedbrev.

7 grunde 6

6. Udvid din rækkevide

Når du opbygger dit personlige brand med din karriereblog, vil din rækkevide vil blive langt større. Det betyder du vil dukke op de steder dine kommende arbejdsgivere bevæger sig på nettet og tiltrække deres opmærksomhed. Det er selvfølgelig oplagt at sige; jeg er på LinkedIn så det behøver jeg ikke. Pointen er, at du skal dele alle dine visioner, tanker, idéer fra din karriereblog på LinkedIn, og hvis en kommende arbejdsgiver googler dig, så har du, med det indhold du har på din karriereblog, bestemt hvad de finder.

7. Fortsæt samtalen også efter du er gået

Når du har været til jobsamtale, kan du på vej ud af døren fortælle at du har meget mere at byde på og invitere arbejdsgiveren til at kigge forbi din karriereblog. Henvis til linket i dit CV. Du kan måske endda henvise til et bestemt blogindlæg du har skrevet, som underbygger et emne I har talt om under samtalen.

7 grunde 7

Hvorfor sidder du her endnu…??

Kom dog i gang før din konkurrent gør det!

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib – Foredragsholder og konsulent
NielsReib.dk

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

3 Kommentarer

 1. Lotte Olsen

  Jeg har lavet en hjemmeside, som fungerer som et udvidet cv, når jeg sender ansøgninger eller netværker. Se den her: http://www.bricksite.com/lotteolsen . Allerede 4 dage efter jeg havde annonceret den i en gruppe på LinkedIn, modtog jeg et tilbud om en projektansættelse, der var sendt gennem kontaktformularen på siden. Derudover har det givet en øget profilvisning på LinkedIn. Hvis en hjemmeside kan gøre det, hvad kan der så ikke ske, hvis man holder gryden i kog med en blog!?! Jeg skal bare så meget i gang.

 2. Super ide!!
  Jeg har straks sat en side op på min blog omkring min karrierejagt.
  Siden passer rigtig godt ind, da jeg er gift med en iværksætter og i forvejen skildre de udfordringer det kan give at stå i skyggen af sin mand.
  For jeg er meget mere end hans kone der går derhjemme med vores børn.

  Tak for inspirationen!

  1. Velbekomme Stella 🙂 Dejligt du blev inspireret. Smid gerne et link til siden, som Lotte også har gjort, så kan det være andre kan finde inspiration der også. Skriv hvis du kunne tænke dig feedback 🙂

Skriv en kommentar