Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

Niels Reib
23 mar 2015

6 hjemmesider med gratis online kurser du skal kende

Niels Reib - gratis online kurserUgens tema: Udvikling
Gratis online kurser

Lad ikke beskæftigelses-indsatsens begrænsninger begrænse dig!

Det er rigtig vigtigt, du ikke afvikler dig selv som jobsøgende, men at du husker, og fortsætter, med at udvikle dig løbende, så du står stærkere i jagten på nyt job.

Derfor giver jeg dig i denne artikel tips til, hvor du kan finde en masse gratis online kurser til din faglige- og personlige udvikling, mens du jagter dit kommende job. 

Et af mine personlige fokusområder er min kontinuerlige udvikling. Jeg har simpelthen en hensigtserklæring/ et missionstatement med hvad jeg gerne vil opnå, når det angår min personlige og faglige udvikling. At have fokus på udvikling giver mig en rigtig god fornemmelse af retning og ikke mindst momentum. For når jeg udvikler mig, rykker jeg ved mine begrænsninger og det er en fed fornemmelse, i hvertfald for mig… Så jeg tænker det også kunne være det for dig.

Derfor sætter jeg i denne uge fokus på, hvor du som jobsøgende, kan finde inspiration til din faglige- og personlige udvikling. For der er rigeligt med muligheder for at finde inspiration, der kan hjælpe dig både fagligt og personligt, mens du går og jagter det næste job.

Det er ikke en hemmelighed, at jeg er tilhænger af online kurser og de muligheder online tiltag giver i det hele taget. Jeg var med mit eget 09.15 Godmorgen webinar, den første herhjemme, som inddrog den mulighed og lavede webinare målrettet til jobsøgende. Et tiltag som har hjulpet deltagerne i job.

Derfor er online kurser fantastiske

Coursera.orgJeg har selv taget et par online kurser. Jeg synes det er en super let måde at lære nye ting på og mulighederne er mange. Kurserne jeg har taget, har typisk taget 4-6 uger med nye moduler og tests hver uge. Det fungere helt perfekt og du kan jo læse, se videoer og løse opgaver når det passer dig i løbet af ugen.

Kurserne har oftes også online forum, hvor du kan sparre med de andre deltagere om opgaverne. Så på den måde kan du også udvide dit netværk, hvis det skulle have din interesse.

Det fantastiske ved de hjemmesider du finder her i artiklen er at de alle har et hav af forskellige gratis online kurser fra mange af verdens førende universiteter. Vil du gerne have et diplom på kurserne, har du også mulighed for at få det mod betaling. Men det er for et forholdsvis lille beløb og ikke noget der vil ruinerer dig.

Et stort tag-selv-bord af gratis online kurser

På hjemmesiderne her finder du en bred vifte af online kurser lige fra økonomi, social psykologi, business, projekt ledelse, programmering, ledelse, HR til social media og meget meget mere. Med andre ord er jeg ret sikker på, du vil kunne finde mindst et online kursus på en af de nedenstående hjemmesider, der vil kunne udvikle nogle af dine kompetencer og på den måde skabe momentum også for dig.

Coursera.org

Jeg har selv taget online kurser på Coursera.org og det er nok den største online learning platform med knapt 1000 online kurser fra nogle af verdens førende universiteter og de har mere end 12 millioner kursusdeltagere!!!

edX.org

På edx.org finder du omkring 500 forskellige kurser også fra universiteter over hele verden. Her har jeg selv lige tilmeldt mig et online kursus i public speaking, lavet af en Senior Lecturer fra University of Washington, som starter om et par uger.

Open.edu

På open.edu har de en del management, økonomi og sprogkurser.

Open2study.com

På open2study.com fandt jeg kurser i online marketing, forhandlings strategi, og management i flere afskygninger.

Alison.com

På alison.com kan du tage kurser i hvordan du laver apps til telefoner, de har kurser i Adobe, jobsøgningskurser og et masse andre spændende emner.

Itunes University

Itunes University er Apples online learning platform hvor du også kan finde en masse både bøger og podcasts fra universiteter fra hele verden.

Har du nogle erfaringer med online kurser? Så kunne jeg da godt tænke mig at høre om dem.

Niels ReibSkrevet af

Niels Reib – Inspirator, Mentor og Foredragsholder
NielsReib.dk

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

1 Kommentar

  1. Pingback : Udvikling og kompetencer - Er du under afvikling? -

Skriv en kommentar