Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

18 jul 2012

10 superkræfter du har som ledig

Pelle Esbensen

Pelle Esbensen

Hvorfor er det fedt at være ledig i Danmark? Hvorfor er det et privilegium? Hvad kan vi, som andre samfundsgrupper ikke kan? Hvorfor kan kun dit eget system hjælpe dig videre fra din nuværende situation? Hvordan hjælper vi konkret os selv og hinanden?

10 superkræfter som ledig

Det er disse spørgmål som vi vil give jer svar på via denne dialog om ledighed i Danmark. Min målsætning med denne blog er at dele mine erfaringer som kreativ ledig (på deltid) siden 2007. Jeg har i løbet af det sidste år intensiveret min erfaringsindsamling og networking, hen imod at lancere 2 konkrete eksempler på innovation på ledighedmarkedet i Københavns kommune. Kurset Videnspiloterne og en iværksætterplan, der giver de rette muligheder for ledige, som gerne vil starte op som selvstændige, men ikke endnu har den rette baggrund, viden eller netværk til det.

Andenaktørmarkedet har dog vist sig at være et udfordrende marked at bevæge sig ind på, med et projekt affødt i civilsamfundsengagement og social ansvarlighed. Så jeg har valgt at udfylde ventetiden (de arbejdende folk i det offentlige er jo næsten alle sammen på ferie), ved at dele alle guldkornene via dette medie.

Hver af de 10 superkræfter som ledige latent besidder, vil blive præsenteret i et ugentligt indlæg med eksempler og konkrete værktøjer som kan implementeres fra dag et. Erfaringerne viser at det er nok at aktivere 3-4 superkræfter for at komme i job. Aktiverer man flere kommer man i risikogruppen for at få sig et job med mening, og genfinde en enorm virkelyst og arbejdsglæde. Så pas på…

Grundlæggende kan jeg sige om ledighed, at det er en avanceret form for kunstig braklægning af individdet, som er psykisk udfordrende for mange, idet man oplever at blive berøvet muligheden for at udleve den identitet man har været vant til. Vi er de mindst udsatte af de udsatte, men ledighed kan ramme hårdt. Ganske simpelt hen fordi vi er vandt til i høj grad at identificere os med vores arbejde her i Danmark. For mange er det også en brat opvågnen overfor det faktum, at vores samfundsbureaukrati er blevet så tydeligt et uhensigtsmæssigt ressourcespild og det kan virke uoverskueligt og deprimerende ikke at kunne finde hoved og hale på alt det, man tilsyneladende skal gribe i og gøre.

DON’T PANIC

Der findes nemlig gratis, praktiske løsninger og et helt nyt lys for enden af tunnelen. Men kun for dem, der ønsker at forstå deres situation, for selv at gøre noget ved den. Dette materiale er produceret som et eksempel på en forretningsstrategi baseret på open source videndeling. Til efteråret vil jeg holde oplæg, hvor jeg viser ledige hvordan de kan forvandle sig til superhelte.

Bloggen er ment til inspiration og hjælp til selvhjælp, for dem der er klar til at komme ind i kampen. Kun hvis du selv ønsker at udvikle dig, lære nyt, blive mere uafhængig, tænke og handle langsigtet samt investere tid i andre mennesker vil du finde dine superkræfter og få glæde af dem.

Velkommen med på rejsen.

 

De 10 superkræfter du har som ledig

Tidsrigdom

Research

Sparring

Network

Blogging

Historik

Åbenhed

Nærvær

Innovation

Medborgerskab

Skrevet af

Pelle Esbensen

Kunne du li’ hva’ du læste, så del det med dit netværk :o)

Skriv en kommentar