Ledigidanmark.dk - Din hjemmeside til jobsøgning og karriere

20 aug 2014

Tim’s Succeshistorie – Læs her hvordan Tim kom i job!

/
Skrevet af
/
Kommentarer1
/

Succeshistorie!
Læs her hvordan Tim kom i job!

tim-nielsen-succeshistorie

Succeshistorie leveret af Tim Holmen Nielsen

– Leveret af Tim Holmen Nielsen

Hvad gør man, når jobcentret truer med løntilskud i en børnehave?

Uret tikkede mod 2012 og jeg var færdiguddannet Datamatiker. En titel som på papiret lød relevant.  Jeg tænkte, det går hurtigt med at finde et job.  Det gjorde det bare ikke.

Lige pludselig var man på jobsafari – på dybt vand, ærlig talt. Uden svømmebælte eller vinger.  Den eneste ”hjælp” man fik, var et ”dejligt” kursus hos firmaet, AS3. Trods aktiv deltagelse i ”timerne”, virkede det bare ligegyldigt. Fuldstændig irrelevant.

Efter dette ”sjove” kursus, fik jeg den ide, at anmode om et 8 ugers ”.NET”-certificerings kursus i København. Det blev desværre mødt af et rungende nej.

Man ikke ville godkende dette kursus, uden forudgående aftale om løntilskud. Det undrede selvfølgelig, men jeg accepterede deres afvisning. Man ville åbenbart hellere have, at en ledig trillede tommelfingre.

Arbejdsmarkedsydelse?

Nu slog klokken ganske sagte mod slutningen af 2013 – dagpengene vinkede farvel. Herefter hed det Arbejdsmarkedsydelse og et krav om ”Løntilskud” indenfor 4 uger.  (Tilføjelse: Man lever rimelig sparsomt på den ydelse – skrabet)

”Løntilskud?”,  tænkte jeg. Det lød jo ganske festligt. Det var det også, indtil ordet, offentlig og børnehave indgik i samtalen.  Det undrede mig, at man ville sende en gut med IT-baggrund ned i en børnehave.

”Hvad siger du til et løntilskud i en børnehave?”, spurgte  min sagsbehandler. Jeg troede først, at hun lavede sjov. Det gjorde hun sørme ikke.  Helt alvorligt. Jeg svarede, ”Ja, lad os prøve det. ”. Inderst inde, skreg mit hoved nej. Der var intet man kunne stille om.

Fra tanke til handling

Et par timer senere, hvor tanken slog mig, at jeg jo havde snakket med en del personer via LinkedIn og Google+ om virksomhedspraktik og fået deres telefonnumre. En tanke sneg sig ind i hoved. Kunne man overtale jobcentret/konsulenten til, at godkende 3 relevante praktiksteder i stedet for løntilskud i en irrelevant børnehave?

Nå – man kunne jo ikke få andet end et nej fra jobcentret.  Så jeg greb knoglen (læs: telefonen) og ringede til Jobcentret. Lagde en besked med forespørgslen. En time senere ringede min sagsbehandler med en god besked. Beskeden var et ja, men betinget af, at første praktik skulle ordnes inden 3 dage.

Efter en masse opkald – lå de første aftaler om praktikmøder på bordet, samt en bunke AB131 formularer. Jobkonsulenten havde jo sagt, at det skulle gå stærkt, så allerede efter 2 dage, fik de den første aftale til godkendelse.

(Tilføjelse Jobcentret påstod, at det var fysisk umuligt, at skaffe 3 praktiksteder i træk – det er så modbevist. Du kan – jobcentret kan/vil muligvis ikke.)

Kort historie – ganske lang

Efter en masse dejlige praktikoplevelser– en masse rejsen mellem landsdelene i bus og tog – (Kolding, Næstved og Odense) –  skete det fuldstændig uventede. I Kolding endte rejsen mod et fast job. Ja, det endte faktisk med en fastansættelse.

Som min chef sagde: ”Du blev jo egentlig hevet ind som en joker”. Det skyldes primært en ansøgning sendt i November 2013.  Jeg blev hevet til jobsamtale i maj 2014, men ejeren var ikke overbevidst på daværende tidspunkt og ville lige prøve en praktik periode. Jokeren viste sig så åbenbart, som det bedste kort på hånden.

Jeg er i dag (Juli 2014)  ansat hos Klubmodul som webudvikler og tlf. support. Det har været en lang rejse mod målet – nemlig, en ansættelse. Og her snakker vi overhoved ikke om transporttiden.

Tak for hjælpen

En masse mennesker har hjulpet, støttet og været super engageret.  De fortjener alle sammen en kæmpe tak og en masse godt humør Een skønne dag, kan jeg forhåbentlig give en brøkdel tilbage.

Yderligere. En kæmpe tak til alle medlemmer af PowerJobSøgerne i midt & vestsjælland – et fysisk netværk af ledige.  De har alle været helt fantastiske. Bare det, at skulle af sted til noget hver onsdag.  Det gav et fornyet skud energi hver uge. Det kan helt klart anbefales. Første møde kan være grænseoverskridelse, men hey – det er bare mennesker, mennesker i samme båd som dig.
(Klik og find link til Powerjobsøgerne Midt/Vestsjælland og andre netværksgrupper)

Skrevet af

Tim Holmen Nielsen

Klik og connect med Tim på Google+ og LinkedIn

TAK til Tim for at dele sin SUCCEShistorie!

Skriv for os! 787

1 Kommentar

  1. Karina Pedersen

    Vedholdenhed kræver masser af tålmodighed – men gevinsten var derude, selvom du var i tvivl Tim 🙂

    Endnu engang OG langt om længe tillykke med jobbet/fastansættelsen !

Skriv en kommentar